Zodiako ženklas ir paauglystė: kas laukia jūsų vaikų

Skirtingų Zodiako ženklų atstovai nevienodai reaguoja į gyvenimo iššūkius. Ką reikia žinoti apie kiekvieno iš jų paauglystę? Kaip tėvams rasti raktą į savo paauglio širdį?

Žmogaus gyvenimą galima suskirstyti į penkis skirtingus etapus: kūdikystė, vaikystė, paauglystė, brandos amžius ir senatvė. Visi šie etapai svarbūs, tačiau yra vienas, kurio itin baiminamės mes, tėvai, ir kurio metu pridarome nemažai auklėjimo klaidų. Tai - paauglystė, laikas, kai mūsų atžalos jau nebe vaikai, bet dar ir ne suaugusieji.

13 - 19 metų amžiaus paaugliai sparčiai auga tiek fiziškai, tiek emociškai. Nepaisant to, kad paauglystė gali būti sunkus laikotarpis šeimai, tai iš esmės yra žavus laikas, kai paauglys ieško savo identiteto ir mes, tėvai, galime jo gyvenime būti labai svarbūs. Nors mums taip neatrodo, atvirkščiai, neretai manome, kad šiuo gyvenimo periodu vaikui svarbiausi yra draugai, o su tėvais ryšys prarandamas.

Kviečiame pasmalsauti, kas laukia paauglystėje jūsų vaiko pagal tai, koks yra jo Zodiako ženklas.

AVINAS

Avinas turi daug charakterio savybių, kurios, susiklosčius vienoms ar kitoms gyvenimo aplinkybėms, gali būti labai teigiamos arba neigiamos. Tai - stiprybė, ryžtas ir entuziazmas, užsispyrimas. Daugeliu atvejų jos padeda siekti tikslo, yra savotiškas Avino gyvenimo varikliukas. Tačiau paauglystėje šios savybės gali tapti Avino priešu - sukelti daug nesusipratimų, konfliktų, agresijos.

Paauglystėje Avinui iš tėvų labai reikia supratimo ir paramos. Žinodamas, kad šeimoje bus išklausytas, paauglys jausis saugus ir rečiau pateks į neapgalvotas situacijas.

JAUTIS

Augdamas Jautis neskuba visa galva pasinerti į suaugusiųjų pasaulį, todėl tėvams, auginantiems tokį vaiką, gali pasirodyti, kad „dygliuotoji paauglystė" praeis pro šalį. Jaučio lėtumas, nežinojimas, kuo jis nori tapti ateityje, tikslaus tikslo nebuvimas gali pridaryti bėdų šio ženklo paaugliams.

Tėvai šiuo gyvenimo laikotarpiu turėtų būti jautresni savo vaikui, supratingesni, nespausti jo. Juk Jautis iš principo teisus - laiko dar yra, o priimti sprendimai bus visam gyvenimui, taigi, nėra kur skubėti, reikia viską ramiai ir atsakingai apgalvoti.

DVYNIAI

Dvyniams paauglystė nebūna rami. Sulaukę šio amžiaus jaunuoliai jaučiasi sutrikę, nebežinantys, kuo tikėti ir kaip gyventi toliau. Dvyniai paauglystės metu būna linkę eksperimentuoti - rinkdamiesi ir draugus, ir aprangą. Tėvams su Dvyniais nuobodu niekada nebūna.

Tai, ką tėvai gali padaryti geriausia šiuo laikotarpiu - bendrauti su vaiku atvira širdimi. Išklausyti, neskubėti teisti ir kritikuoti. Dvyniams patiks, kai bendrausite su jais kaip lygūs su lygiais. Taip, tai tiesa, jūsų vaikas užaugo - jūs turite tuo patikėti!

VĖŽYS

Jausmingas ir švelnus Vėžys paauglystėje ne kartą jausis dvasiškai sužeistas. Tėvams patartina prisiminti savo paauglystę - kokiose situacijose jūs jautėtės labiausiai pažeidžiamas ir nelaimingas? Jums tada bus lengviau įsijausti į savo atžalos kailį. Vėžį labai lengva įskaudinti, todėl tėvai turėtų būti ir jo nuodėmklausiais, ir drąsintojais.

Švelnus ir atidus bendravimas - tai, ko reikia Vėžiui. Vėžys paauglystėje turi nueiti nelengvą kelią, kad iš bailaus ir emociškai sumišusio jaunuolio taptų savimi pasitikinčia asmenybe.

LIŪTAS

Liūtas didžiuojasi savo individualumu, jis iš tiesų turi daug liūtiškų savybių. Turėkite omenyje tai, kai paauglystėje sumanysite drausminti savo Liūtą paauglį. Šio ženklo atstovas yra stiprus, išdidus, ryžtingas, kartais - ugningo charakterio. Paauglystės metu Liūtui yra sunku, nes, jausdamasis suaugusiu jis yra priklausomas nuo tėvų, finansiškai taip pat.

Tėvų pagalbos, jei ji yra vietoje ir laiku, Liūtas niekada neatsisako. Liūtui to reikia, kad jis atrastų savyje jėgų būti savarankišku ir įžengtų į suaugusiųjų pasaulį.

MERGELĖ

Tėvams gali atrodyti, kad paauglystės metu jie visiškai prarado ryšį su savo Mergele. Jaučiamas tam tikras šaltukas ir įtampa bendraujant. Tačiau neapsirikite - tai gali būti tik išorinė kaukė, po kuria slepiasi drovus ir nepastovaus charakterio paaugliukas. Mergelė neretai linkusi per daug sutirštinti spalvas, jaudintis dėl menkniekių, todėl labai svarbu, kad ji pasitikėtų tėvais ir išsakytų jiems savo jausmus.

Kalbėdamiesi su paaugliu, neslėpkite, kad ir jūs patys buvote paaugliais, paatviraukite, kaip jūs tada jautėtės, kokių sunkumų patyrėte. Tai leis Mergelei labiau patikėti jumis.

SVARSTYKLĖS

Svarstyklės paauglystę išgyvena šiek tiek lengviau, negu kiti Zodiako ženklai. Tai, kam turėtų pasiruošti tėvai - emociniai paauglio „sprogimai", kai jis išsako sukauptas emocijas. Patį brendimą ir kūno keitimąsi Svarstyklės priima natūraliai, kaip savaime suprantamą dalyką. Jeigu ir pasitaiko sunkių momentų, Svarstyklės suranda išeitį, nes turi lakią fantaziją.

Svarstyklės mėgsta naujas pažintis, ir paauglystėje, kai didėja pažįstamų ratas, jų atsiranda vis daugiau. Todėl tėvai turėtų priminti savo kūrybingosioms Svarstyklėms, kad šiuo gyvenimo periodu reikia apsispręsti dėl tolimesnės karjeros, ir tą padaryti reikia atidžiai apsvarsčius visus pliusus ir minusus.

SKORPIONAS

Jeigu dar iki šiol nepastebėjote svarbiausio Skorpiono charakterio bruožo - nepriklausomybės, paauglystės metu jūs tai pajusite visa jėga! Gerbkite savo atžalos sprendimus, kiek tai įmanoma . Atminkite, kad Skorpionas nepriima jų lengvai. Jeigu jums nepriimtinas vienas ar kitas jo sprendimas, aptarkite tai su paaugliu. Skorpionai gali nerasti tinkamų žodžių savo jausmams ir emocinei būklei įvardinti, todėl nepykite, jei pokalbyje jis daugiau tylės. Kartais tyla būna iškalbingesnė už žodžius.

Skorpionas bus dėkingas jums, jei gerbsite jo apsisprendimą rinktis profesiją, kuri jums ne prie širdies, arba draugauti su mergina, kuriai iš pirmo žvilgsnio jūs nepajautėte simpatijos.

ŠAULYS

Jeigu pabandysite apriboti Šaulio socialinį gyvenimą, jis, tikriausiai, išvis taps retu svečiu namuose. Jeigu liepsite jam daugiau sėdėti prie namų darbų, jis greičiausiai sumažins šį laiką perpus. Verčiau kalbėkite argumentais: paskutinio semestro rezultatai yra prasti, kad būtų galima tikėtis patekti į jo norimą kolegiją ar gimnaziją. Matydamas prieš akis tikslą, paauglys labiau jo sieks, negu tik klausydamasis tuščių tėvų pamokslavimų.

Šaulys yra nepriklausomas, laisvę mylintis, plačių pažiūrų paauglys. Ieškodamas savo vietos gyvenime, jis eksperimentuoja: domėdamasis skirtingomis religijomis, filosofijomis. Patarimas tėvams - būti kantriems. Ir tai praeina!

OŽIARAGIS

Net ir audringiausiais savo paauglystės laikotarpiais Ožiaragis nepraras jam įgimto sąžiningumo jausmo. Šio ženklo atstovai paauglystės metu daug dėmesio skiria savo išvaizdai. Tai jiems - raktas į bendravimą su bendraamžiais. Kad ir ko imtųsi, Ožiaragis tai daro labai rimtai ir atsakingai, būsimą profesiją renkasi - irgi. Rimtai Ožiaragis žiūri ir į savo pirmąją meilę.

Tikėtina, kad kaip ir daugelis paauglių, šio ženklo atstovas nebus toks atviras su savo tėvais, koks būdavo anksčiau, vaikystėje. Net ir šiuo neramiu jam laikotarpiu, Ožiaragis rimtai svarsto, kuriuo keliu jam pasukti, kokias studijas rinktis, kad jos garantuotų stabilumą gyvenime.

VANDENIS

Vandenio paauglio tėvai yra kantrūs, tolerantiški, juos sunku nustebinti. Juk jie žino, kad šis Zodiako ženklas yra labai nenuspėjamas ir mylintis laisvę. Išėjęs iš namų su mokykline uniforma, Vandenis vakare gali grįžti mėlynais plaukais ir auskaru antakyje. Vandenis mėgsta stebinti pats save.

Tai, ką jūs galite padaryti geriausio, augindami paauglį Vandenį, toleruoti jo eksperimentus (žinoma, tol, kol jie nekenkia sveikatai). Vandenis rinksis profesiją, kurioje nėra vietos rutinai ir nuoboduliui. Kuo daugiau varžysite savo paauglį, tuo daugiau jis maištaus.

ŽUVYS

Paauglystės metais šio Zodiako ženklo atstovai bus ypač jautrūs. Bus emocinių proveržių, kuriuos tėvams gali būti sunku kantriai toleruoti, ypač, kai jie pasikartoja. Reikia laiko, kad Žuvys išmoktų kontroliuoti savo emocijas. Būkite atidūs tam, ką sakote tokiam paaugliui, nes jie kiekvieną žodį ima giliai į širdį. Todėl neapgalvota frazė gali nutraukti jūsų pokalbį, ir paauglys užsidarys savo kambaryje.

Supratingumas ir diplomatija - šių dviejų savybių labiausiai reikia paauglių Žuvų tėvams. Vaikas turi žinoti, kad yra mylimas, kad ir kaip jis pasielgtų, kad į tėvus gali kreiptis tada, kai pateko į aklavietę arba jam reikia pagalbos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis