34 nėštumo savaitė: venk kilnoti sunkius svorius

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 34 nėštumo savaitę.

Tavo kūdikis sveria daugiau nei 2,2 kilogramo ir gali tvirtai sugriebti. Jo oda yra rausva ir padengta mažais plaukais. Dabar ant jos yra mažiau vernikso. Šį mėnesį kūdikio oda sustorės ir antikūnai susiformuos jo organizme. Nepaisant vėlesnės jų spalvos, dabar tavo vaiko akys yra mėlynos.


Nuo dabar iki gimimo tavo kūdikis turi didelius šansus išgyventi palikęs gimdą. Fiziškai jis išsivystęs ir pasiruošęs išoriniam pasauliui. Artimiausiomis savaitėmis jis kaups riebalus po oda – jie būtini palaikyti jo kūno temperatūrai. Tavo pilve yra mažai vietos judėjimui ir kūdikio judesiai yra retesni ir stipresni.


Tavo kūnas ruošiasi gimdymui ir tavo sąnariai ir raiščiai tampa elastingesni. Gimdos susitraukimai dažnėja. Gerk daug vandens, tai apsaugos rankas ir pėdas nuo tinimo arba jį sumažins. Venk kilnoti sunkius svorius, tegul tau padeda kiti.

Jeigu jautiesi neramiai dėl artėjančio gimdymo, paskaityk apie galimus pasirinkimus ir galimybes. Susipažink su gimdymo etapais, sužinok, kurie nuskausminamieji yra galimi ir kokiais būdais dar galima sumažinti skausmą. Remiantis tyrimais, nerimas dėl skausmo ir baimė dėl artėjančios motinystės gali gimdymą padaryti ilgesnį ir skausmingesnį. Jei tavo kūdikio tėvas negali arba nenori būti šalia tavęs gimdymo metu, pakalbėk su kitais artimaisiais, kurie galėtų būti šalia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis