Šis patiekalas labai tinka tada, kai išvakarėse išvirėte puodą grikių ir nesuvalgėte. Neišmeskite – pridėjus prie grikių varškės ir dar šio bei to išeis skanus ir nekaloringas apkepas.
Reikia:
- 4 valgomųjų šaukštų grikių kruopų;
- 100 gramų varškės;
- 2 kiaušinių;
- 2 šaukštų grietinės;
- 2 arbatinių šaukštelių cukraus;
- sviesto (kepimo formos patepimui).
Gaminimas:
Grikius išverdame.
Varškę gerai pertriname, kad neliktų gumulėlių.
Dubenyje kiaušinius suplakame su cukrumi ir grietine. Padaliname į dvi dalis – 2/3 ir 1/3.
Grikius sumaišome su varške ir supilame 2/3 kiaušinių ir grietinės plakinio. Išmaišome.
Dedame masę į kepimo indą. Ant viršaus užpilame 1/3 kiaušinių ir grietinės plakinio.
Kepame 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Iškepus leidžiame šiek tiek atvėsti, nes karšto nepavyks gražiai padalinti porcijomis.
Galima valgyti su jogurtu, uogiene arba be nieko.
Skanaus!