Iš gimdymo namų pavogtas vaikas surastas po 18 metų

Neįtikėtina istorija, kuri šiomis dienomis apskriejo pasaulio žiniasklaidą iš JAV: gimdymo namuose pavogtas naujagimis surastas po 18 metų.

Daugiau kaip 18 metų Floridos valstijos policijos pareigūnai narpliojo mįslę: kas ir kodėl 1998 metais liepos 10 dieną iš gimdymo namų pagrobė vieną naujagimę mergaitę.

Tik dabar, praėjus 18 metų, paaiškėjo tiesa. DNR tyrimai patvirtino, kad Pietų Karolinoje gyvenanti aštuoniolikmetė mergina nėra ta, kuo save laikė visus šiuos metus. Ji ir yra iš biologinių tėvų tuoj po gimdymo pavogtas naujagimis.

51 metų moteris Gloria Williams, įtariama padariusi šį nusikaltimą, šiuo metu teisiama. Jai gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Teisiamoji mergaitės pagrobėja Gloria Williams.
AP / Scanpix

Prieš 18 metų ji, persirengusi slaugytoja, įsmuko į gimdymo namus, užėjo į palatą, kur gulėjo motina su prieš valandą pagimdyta naujagime. Pažymėtina, kad gimdyvei Shanara Mobley tuo metu buvo vos 16 metų. Slaugytoja persirengusi Gloria Williams pelnė jaunos motinos pasitikėjimą ir pasakiusi, kad vaikui reikia atlikti tam tikrus tyrimus, ji pasiėmė naujagimę ir išėjo. Deja, niekada nebegrįžo. Kamiyah Mobley - toks buvo naujagimės vardas ir pavardė - aštuoniolika metų buvo atskirta nuo savo šeimos.

Namas, kuriame užaugo pagrobtoji mergaitė.
AP / Scanpix

Gimdyvė, duodama parodymus, pasakojo, jog apsimetėlė slaugytoja jai įteigė, jog naujagimė turi temperatūros, todėl ją reikia išnešti iš palatos ir apžiūrėti. Patikli jauna motina tuo patikėjo.

Kaip žiniasklaidai pasakojo mergaitę pagimdžiusi mama, sunkiausia visus tuos metus buvo ištverti nežinią - kur yra jos vaikas? Kasmet per dingusios dukters gimtadienį moteris atpjaudavo pyrago gabalėlį jai, savo dingusiai mergaitei.

Per šiuos metus Shanara Mobley pagimdė tris kitus vaikus, tačiau pirmagimės negalėjo pamiršti. 2000 metais ligoninė moteriai išmokėjo kompensaciją už patirtą moralinę žalą.

Aštuoniolikmetė su savo biologiniais tėvais.
AP / Scanpix

Kaip šiandien aiškėja, pagrobtoji mergaitė buvo išvežta į kitą valstiją, maždaug 300 km nuo gimimo vietos, ten pavadinta kitu vardu ir užaugo pagrobėjos šeimoje, galvodama, kad ši moteris yra jos tikroji mama.

Kaip pasakojo policijos pareigūnai, jiems nusikaltimą atskleisti padėjo tai, kad pagrobtos mergaitės dokumentuose buvo nurodyta tikroji gimimo data - 1998 metų liepos 10 diena. Kruopščiai patikrinus šiuos dokumentus paaiškėjo, kad jie padirbti. Atlikus merginos DNR tyrimus, ilgai slėpta tiesa išaiškėjo.

Spaudos konferencijoje policijos pareigūnai papasakojo apie šią neeilinę bylą.
AP / Scanpix

Ar pavyks Kamiyah po tiek metų atstatyti ryšį su biologine šeima, nėra aišku, nes kaip spaudos konferencijos metu sakė šerifas Mike Williams, paauglė yra prisirišusi prie ją išauginusios pagrobėjos, tvirtina, jog visada augo apsupta meilės ir jai sunku priimti šias netikėtai užgriuvusias naujienas.

Kamiyah (kairėje) myli ją užauginusią pagrobėją ir tvirtina, kad augo apsupta didelės meilės.
AP / Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis