Ultragarso nuotrauka nėščiąją nuliūdino: svajonė žlugo

Kalbėti apie patirtą persileidimą išdrįsta ne kiekviena moteris. Nors tai ir dažna problema tarp vaisingo amžiaus moterų, daugelis jų linkusios šį liūdną faktą kuo greičiau pamiršti.

Kaip ir dauguma besilaukiančių moterų, Emily Christine Fauver daug skaitė ir domėjosi apie savo kūno pokyčius nėštumo metu.

Emily buvo numatytas vizitas pas gydytoją, kurio metu buvo planuojama atlikti ultragarso tyrimą. Tuo metu nėštumui buvo du mėnesiai. Laiminga būsimoji mama internete ieškojo ultragarso nuotraukų, kurios būtų tokio paties nėštumo laiko, kaip ir jos. Moteriai buvo smalsu, kaip atrodo ir kaip jaučiasi vaikelis nėštumo pradžioje. Ultragarso nuotraukų jai atsiuntė ir draugės. Taigi, moteris įsivaizdavo, ko tikėtis iš vizito pas gydytoją.

Tačiau E. Ch. Fauver ultragarso tyrimo vaizdas atrodė kitaip. Dar gydytojai nieko nepasakius, ji suprato, kad įvyko persileidimas. Iki tol matytose tokio nėštumo laiko ultragarso nuotraukose matėsi besiformuojantis vaisius, o savo nuotraukoje E. Ch. Fauver nepamatė kūdikio kontūrų, tik neaiškią dėmę.

E. Ch. Fauver pasidalino savo ultragarso tyrimo nuotrauka bei istorija internete. Čia ji sulaukė didžiulio kitų moterų dėmesio.

Prieraše Emily sako: „Mane išsiuntė namo, kad organizmas apsiprastų ir išgytų. Gydytoja mane įspėjo dėl kai kurių dalykų, ir ji buvo teisi dėl visko. Tik ji neįspėjo dėl to, kas laukia iš karto po patirto šoko ir skausmo. Ji neįspėjo, kad praeis daug savaičių, kūnui reikės daug laiko išsivalyti. Ji nesakė, kad teks matyti, kaip verkia vyras. Nesakė, kaip sunku bus pasakyti mamai, kas įvyko. Nesakė, kad dar kelias savaites organizmui atrodys, kad aš laukiuosi."

E. Ch. Fauver – ne vienintelė moteris, visiškai nepasirengusi fiziniams ir emociniams persileidimo šalutiniams poveikiams. To priežastis paprasta – apie persileidimus retai kalbama. Nepaisant fakto, kad dauguma nėščiųjų per pirmus tris mėnesius patiria persileidimą, nedažnai girdime persileidimą patyrusių moterų pasakojimus. Ši tema neaptarinėjama televizijos laidose, filmuose. Tiesa, kai kurios drąsios moterys (taip pat ir garsenybės) yra pasakojusios apie savo skaudžius patyrimus, vis tik ši tema tebėra tabu.

Turbūt todėl E. Ch. Fauver įrašu feisbuke pasidalino daugiau kaip 34 000 kartų. Moteris be galo atvirai aprašė, kas iš tiesų nutinka, kai nutrūksta nėštumas.

Tikimės, kad papasakojus savo istoriją Emily palengvėjo. Suprantama – nelengva dalintis tokia asmeniška informacija, kita vertus, tai padės daugeliui moterų suprasti – ne joms vienoms taip nutinka. O tai labai svarbu.

Išsamų straipsnį apie pagalbą patyrus persileidimą kviečiame skaityti ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis