Kaip per tris dienas išmokyti vaiką prašytis ant naktipuodžio

Vaikų raidos ir lavinimo specialistė amerikietė Julie Fellom yra sukūrusi savo programą, kurios laikantis vaiką galima pripratinti prie naktipuodžio galima per tris dienas ar dar greičiau.

Taikant J. Fellom metodą, namuose reikės pastatyti kelis naktipuodžius. Būtų idealu pastatyti po vieną kiekviename kambaryje. Reikia turėti ir sauskelnių, švarių kelnaičių bei drabužių. Jei namuose vėsu, pastatykite šildytuvą, o vaikui užmaukite šiltas kojines.

Pirmą dieną:

Leiskite vaikui visą dieną vaikščioti nuogam iki pusės. Stebėkite vaiką. Jei pamatysite, kad jis nori į tualetą, veskite prie artimiausio naktipuodžio.

Tegu vaikas valgo sūrių užkandžių arba produktų, kuriuose daug vandens. Taip pat tegu geria vandens, įvairių gėrimų, kad dažnai reikėtų šlapintis.

Kai jūs ar vyras norite į tualetą, veskitės vaiką kartu. Pademonstruokite, ką tualete daro suaugusieji. Vadovaudamiesi pavyzdžiu, vaikai labai greitai mokosi.

Kas kartą, vaikui atlikus reikalus į naktipuodį, kaip nors tai pažymėkite. Atlikęs reikalus į naktipuodį 10–12 kartų, vaikas išmoks juo naudotis.

Jei vaikas nesiprašo ant naktipuodžio, nebarkite, nebauskite ir negėdinkite. Vietoje to pasakykite: „Sisius/kaka – keliauja į naktipuodį." Prieš pietų miegą ir prieš vakaro miegą pasakykite vaikui, kad metas pasėdėti ant naktipuodžio (neklauskite, ar nori, o konstatuokite kaip faktą). Prieš miegą uždėkite sauskelnes.

Antrą dieną:

Laikykitės pirmą dieną taikyto metodo. Tiesa, antrą dieną valandai išsiveskite vaiką pasivaikščioti. Palaukite, kol vaikas nusišlapins į naktipuodį, o tada iš karto išeikite iš namų, pasivaikščioti. Taip vaikas greičiau išmoks pats prašytis į tualetą.

Ne namuose apmaukite vaikui laisvas kelnes be kelnaičių. Nemaukite nei sauskelnių, nei kelnaičių. Jūsų tikslas – pareiti namo sausomis kelnėmis.

Neikite toli nuo namų, pasivaikščiokite po arti esantį rajoną. Jei turite, dėl visa ko pasiimkite nešiojamą naktipuodį.

Trečią dieną:

Viską darykite kaip pirmą dieną, tik iš namų išeikite du kartus – valandai ryte ir valandai po pietų. Kiekvieną kartą prieš einant iš namų pasiūlykite vaikui atsisėsti ant naktipuodžio. Ir vėl užmaukite laisvas kelnes be kelnaičių, be sauskelnių. Pasiimkite nešiojamą naktipuodį ir atsarginių drabužių.

Jei vaikas neišmoks prašytis ant naktipuodžio, palaukite pusantro–du mėnesius, o tada vėl bandykite. Atsiminkite, kad šiam metodui reikia kantrybės, pozityvios pagalbos vaikui ir laiko.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis