Unikalioje parodoje neišnešiotukai įkūnijo per anksti gimusius pasaulio genijus

Tiek apie genijus, tiek apie anksčiau laiko gimusius sakoma – „aplenkęs laiką".

Pernelyg anksti gimę žmonės pasižymi originaliu požiūriu į supančią aplinką, geba matyti, jausti, suvokti kitu kampu. Tai žmonės, kuriuose reikia ieškoti ne ligų, o genialumo apraiškų. Tokią žinią skleidžia neišnešiotų kūdikių asociacija „Neišnešiotukas", šiandien pristačiusi išskirtinę fotografijų parodą „Gimę su genijaus žyme".

Fotografės Jūratės Karkauskienės nuotraukose 13 ankstukų įkūnijo 13 žymių, anksčiau laiko gimusių istorinių asmenybių, kurių gyvenimai įrodo, jog per anksti gimę kūdikiai yra kovotojai nuo pirmosios savo gyvenimo akimirkos. Kovo 16 d. – balandžio 2 d. prekybos centre „Panorama" veiksiančioje parodoje jau ūgtelėję ankstukai įkūnija tokias istorines asmenybes kaip Vinstonas Čerčilis, Albertas Einšteinas, Izaokas Niutonas, Napoleonas Bonapartas, Ana Pavlova, Pablo Pikaso, Markas Tvenas, Styvas Vonderis.

„Pastebima, jog anksčiau laiko gimę žmonės pasižymi ypatingu mąstymo mechanizmu, todėl tarp jų daug įžymių menininkų, politikų, filosofų. Neišnešiotukas laiką dažnai aplenkia ne tik gimdamas, bet ir mąstydamas, pastebėdamas tai, ko kiti nepastebi," - sako asociacijos „Neišnešiotukas" vadovė Asta Radzevičienė.

Vaivos Danieliūtės-Štefanovič nuotr.

Per anksti gimę kūdikiai – tai kovotojai nuo pirmosios akimirkos. Šie maži žmonės kovai už gyvenimą sutelkia visas savo jėgas, todėl, pasak asociacijos vadovės, jautrias jų charakterio savybes ir polinkius derėtų ne slopinti, o kaip tik puoselėti.

„Tėvai dažniausiai trokšta, kad jų mažylis būtų „kaip visi". Tačiau reiktų suvokti mažylio ypatingumą ir padėti jam lavinti savo unikalius gebėjimus. Ankstukai itin imlūs juos dominančiai informacijai. Jie gali ją įsisavinti itin giliai. Čia, ko gero, ir slypi jų talento žymė", – sako A. Radzevičienė.

Vaivos Danieliūtės-Štefanovič nuotr.

Pats gimęs anksčiau laiko, ankstukų ambasadorius, žurnalistas Giedrius Drukteinis, sako, jog jam labiausiai norisi, kad neišnešiotų vaikų tėvai juose pamatytų ne negalėjimą, o besiskleidžiančius talentus.

„Taip, anksčiau gimusių kūdikių gyvenimas prasideda kitaip nei daugelio vaikų. Gimus pernelyg anksti, takas tarp mirties ir gyvenimo yra daug plonesnis bei trapesnis, tačiau patirti sunkumai užgrūdina." – teigia žinomas vyras.

Jis tikisi, kad parodoje susipažinę su žinomiausių istorijoje ankstukų gyvenimais, žmonės geriau supras, kad bet kokie apribojimai egzistuoja tik mūsų galvose.

Vaivos Danieliūtės-Štefanovič nuotr.

„Man labai patinka anksčiau laiko gimusio A. Einšteino mintis, kad kiekvienas iš mūsų yra genijus. Tačiau jeigu žuvį vertinsime pagal jos gebėjimą įlipti į medį, ji visą gyvenimą manys esanti kvaila. Jeigu anksčiau laiko gimusiems vaikams kalbėsime tik apie tai, ko jie negali, jie niekada nesupras, kiek daug iš tikrųjų sugeba", - įsitikinęs G. Drukteinis.

Vaivos Danieliūtės-Štefanovič nuotr.

Paroda „Gimę su genijaus žyme" iš Vilniaus keliaus dar į aštuonis šalies miestus. Ji aplankys Ukmergę, Anykščius, Panevėžį, Šiaulius, Klaipėdą, Palangą, Kauną ir Marijampolę. Lapkričio 17 d. paroda grįš į Vilniaus rotušę, kur projektą vainikuos iškilmingas labdaros renginys, skirtas paremti anksčiau laiko gimusius kūdikius ir jų šeimas.

Vaivos Danieliūtės-Štefanovič nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis