Jovitos nėštumo dienoraštis. 27 savaitę – atostogos šiltuose kraštuose

Jovita laukiasi antrojo vaikelio ir kas savaitę savo nėštumo potyrius pasakoja internetiniame dienoraštyje. Kas naujo nutiko 27 nėštumo savaitę?

Šią, paskutiniąją antrojo trimestro savaitę, praleidau atostogaudama šiltuose kraštuose. Džiaugiausi, kad skrydžiai praėjo lengvai ir nėštumo nepatogumai kelionės metu apie save beveik nepriminė. Tiesa, mėgiamų pasivaikščiojimų kalnuotomis vietovėmis teko atsisakyti, nes pastebėjau, kad tiek pirmojo nėštumo metu, tiek antrojo, lipti į statesnes vietas būna labai sunku.


Šįkart į kelionės krepšį norėjau įsidėti tik būtiniausius daiktus ir neapsikrauti nereikalinga manta. Nėštumas kaip reikiant palengvino užduotį dėl drabužių, nes šiltam orui pakako įsimesti kelias sukneles. Apsidraudimui, kelionės vaistinėlę papildžiau neutraliais vaistais nuo apsinuodijimo ir virškinimo sutrikimų, nors ir jų kelionėje neprireikė. Taip pat įsidėjau ir savo kasdieninį pilvuko odos draugą HiPP MamaSanft masažo aliejų, kurio buteliuko talpa kaip tik ideali kelionėms - lygiai 100 ml. Reguliarus odos masažas, naudojant Mama Sanft aliejų, saugo odą nuo išsausėjimo, ji tampa elastingesnė, todėl būna mažesnė tikimybė susidaryti strijoms. Šį aliejų su visa šeima mielai naudojom ir po saulės vonių, atgaivinti odai. Jis neturi nereikalingų priedų, todėl saugus naudoti mažiems ir dideliems.


Asmeninio albumo nuotr.


Kelionėje teko daug skaityti ir tuo pačiu užmačiau labai įdomų straipsnį "The Economist" žurnale apie nėščiųjų sveikatos įtaką būsimam kūdikiui ir naujausius mokslinius tyrimus. Jie parodo dar didesnę motinos sveikatos ir išorinių veiksnių įtaką negimusiam kūdikiui ir visam tolimesniam jo gyvenimui. Tai buvo dar viena proga susimąstyti, ką reiškią devyni mėnesiai pilvelio gyventojui ir kodėl pirmieji du metai po gimdymo vaikui yra tokie svarbūs tolimesnei jo raidai. Straipsnyje rašoma apie tai, kad moters patirtos ligos, alkis, stresas ir oro užterštumas dar daugiau nei manyta iki šiol, lemia būsimojo vaiko sveikatos sutrikimus, prastesnius mokymosi rezultatus ir mažesnį uždarbį ateityje.


Kalbant apie savijautą šią savaitę, jau galiu pasidžiaugti pilvuku, kurį galima prilyginti krepšinio kamuolio dydžiui, o patį pilvelio gyventoją - su kalafioru. Ateinančias savaites nusimato dar spartesnis jo augimas, nes mažylis pradės kaupti riebalinį sluoksnį, kuris padeda reguliuoti jo temperatūrą ir apsaugo vidinius organus. Mažylio judesiai šiuo metu tampa vis ryškesni ir stipresni. Sakoma, kad apie šį laiką jis jau moka atsimerkti ir dėl to susiformuoja savotiškas jo miego ritmas, kurį būtent pastarosiomis savaitėmis pradėjau pastebėti ir pati

Užsakymo nr.: PT_74697592

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis