Po 17 nevaisingumo metų susilaukė šešetuko

JAV Virdžinijos universitetinėje ligoninėje - neeilinis gimdymas. Čia pirmąkart sėkmingai gimė šešetukas, kuris pamažu stiprėja ir laukia dienos, kai su tėvais galės važiuoti namo.

Trys berniukai ir trys mergaitės – šešetuko susilaukusi šeima iš Nigerijos nesėkmingai susilaukti vaikų iki tol bandė 17 metų. Po gydymo ir pagalbinio apvaisinimo procedūros šiandien Adeboye ir Ajibola Taiwo tapo iš karto šešių mažylių tėvais.

Cezario pjūvio operacija Ajibolai Taiwo buvo atlikta gegužės 11 dieną. Daugiavaisis nėštumas truko 30 savaičių ir 2 dienas - tiek moteriai pavyko išnešioti šešetuką.

Mažiausiasis naujagimis sveria 737 gramus, didžiausiasis - 1300 gramų.

Pora iš Vakarų Nigerijos iš pradžių manė, kad laukiasi ketvertuko - nes pirmojo ultragarso tyrimo metu buvo pastebėtos keturios plakančios širdelės. Dar vėliau visi paaiškėjo, kad moteris laukiasi šešetuko.

Gimdymo metu ir iš karto po jo šalia moters ir jos naujagimių buvo net 40 medicinos personalo - akušerių, ginekologų, anesteziologų, neonatologų ir kitų specialistų. Jie buvo pasirengę suteikti pagalbą motinai ir per anksti gimusiems mažyliams.

Išplatintame oficialiame pranešime spaudai apie šį neeilinį gimdymą rašoma, kad mažyliams dar kurį laiką reiks medikų pagalbos, kad jie sustiprėtų ir galėtų keliauti namo. Šešetuko tėtis dėkojo ligoninei už visapusišką pagalbą ir profesionalumą. "Nors esame toli nuo savo namų, jaučiamės taip, lyg būtume savo šeimoje", - interviu sakė jis.

Po daugybės nevaisingumo metų patyrę tėvystės džiaugsmą, tėvai tikisi, kad vaikai užaugs sveiki ir savo darbais atsidėkos tiems, kurie padėjo jiems gimti.

Šešetuko nuotraukas galima pamatyti ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis