Mirė vaikas, kurio tėvai neleido jo gydyti antibiotikais

Skaudus vaiko mirties atvejis Italijoje. Šalyje įsiplieskė didžiulės diskusijos po to, kai čia mirė 7 metų vaikas, kurio tėvai buvo nusprendę neleisti jo gydyti antibiotikais.

Vidurinės ausies uždegimas. Tokia buvo mažojo Francesco mirties priežastis. Vaikiška liga, kuria ne po vieną kartą perserga, ko gero, daugelis vaikų. Aštrus skausmas ir kiti nemalonūs pojūčiai lydi vidurinės ausies uždegimą. Tačiau gydytojui ligą diagnozavus ir paskyrus gydymą, nesunkiai pasveikstama.

Italijos Cagli mieste gyvenusio berniuko mirtis išjudino visą šalies bendruomenę. Netyla kalbos, kodėl taip nutiko, ar turi teisę tėvai nuspręsti, koks gydymo metodas jų vaikui tinkamiausias.

Neduoti savo vaikui antibiotikų, o gydyti jį kitais būdais Fransesco tėvai nusprendė prieš kelerius metus. Ir šįkart jie lankėsi pas gydytoją homeopatą. Kaip praneša Italijos spauda, berniuką gydęs homeopatas Massimiliano Mecozzi žadėjo tėvams, kad vaikas greitai pasveiks.

Deja, ausies uždegimas komplikavosi, infekcija greitai išplito, pažeidė smegenis, ir berniukas prarado sąmonę. Praėjusią savaitę vaikas pateko į ligoninę, gydytojai bandė gelbėti mažylio gyvybę, jis buvo operuotas, tačiau nepribudo iš komos. Medikai konstatavo septynmečio mirtį. Iš viso nuo ligos pradžios buvo praėjusios dvi savaitės.

Pranešama, kad mirusio berniuko seneliai kreipsis į teismą dėl gydytojo veiksmų. Tačiau atsakomybė gresia ir vaiko tėvams, kurių kategoriškos neigiamos nuostatos dėl antibiotikų ir lėmė berniuko mirtį.

šaltinis

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis