Kokia jūs mama pagal Zodiaką?

Ką jūsų gimimo mėnuo gali atskleisti apie jūsų motiniškus gebėjimus. Daugelis iš mūsų įpratę atsižvelgti į tai, ką mums sako žvaigždės: kai kurie net nepradeda dienos, neperskaitę naujausių prognozių. Kiti susipažinę su nauju žmogumi iškart klausia jo Zodiako ženklo. Ir net tokioje subtilioje ir sudėtingoje sferoje kaip vaikų auklėjimas, pasirodo, daug kas priklauso nuo to, po kokiu ženklu gimėte. Bet ar tai priimti rimtai, ar pažiūrėti su humoru – Jūsų pasirinkimas.

Avinas

Jūs – aktyvi motina, pasiruošusi visa galva panirti į motinystės džiaugsmus ir kupina ryžto pasiekti didžiausių aukštumų šioje srityje. Nieko nuostabaus – jus globoja karingasis Marsas, todėl prieš bet kokį įvykį Avinas ruošiasi kaip lemiamam mūšiui (kurį, be jokios abejonės, jis ketina laimėti). Jums motinystės patirtyje keisčiausia ir sudėtingiausia (ypač pirmus kelerius metus) – suvokti, kad jūsų vaikas visiškai nuo jūsų priklauso. Avinas vienas iš labiausiai save mylinčių ženklų, kuris meistriškai moka iškelti savo poreikius į pirmą planą. Todėl jums sunku visų pirma galvoti apie vaiką – tai pavyksta ne iškart. Ir nesvarbu, kaip stipriai jūs mylite savo atžalą, jūs visada ją priimsite kaip atskirą žmogų, o ne savo dalį.


Tiesą sakant, tai gana sveikas požiūris į auklėjimą. Ir nors jūs galite tikėtis pernelyg didelio vaiko savarankiškumo, jums puikiai pavyksta modeliuoti realybę, o tai vaikams labai naudinga. Jūs niekada nieko neprašysite leidimo būti savimi, ir jokiomis aplinkybėmis neaukosite savo interesų. Todėl iš jūsų vaikas gali mokytis mylėti ir priimti save.


Jautis

Jūs labai rimta motina: iš pradžių reikalai, o tik po to linksmybės. Kelias dienas iš eilės jūs galite būti griežtumo įsikūnijimas. Bet kai tik įsitikinsite, kad viskas vyksta pagal planą, iškart pavirsite kompanijos siela. Jūs laikotės savo įsitikinimų, o kai kuriais klausimais esate itin principinga – ir tai puikiai supranta jūsų namiškiai, todėl stengiasi be reikalo jums neprieštarauti. Jūs galite versti savo vaikus iki pilnametystės vaikščioti į sekmadieninę mokyklą, bet kartu be jokių papildomų klausimų išleisite paauglę dukrą „nakvoti pas draugę“ arba apskritai padovanosite jai per gimtadienį motorolerį.


Jaučiai taupūs, todėl puikiai moka planuoti šeimos biudžetą. Jūs puiki investuotoja ir tiksliai žinote, į kuriuos iš jūsų vaiko pomėgių verta investuoti. O jei į kažką investavote, reikalausite rezultatų. Savo vaikui jūs pasiruošusi būti tik aukščiausia dievybe – niekuo kitu, ir ne tik vaikystėje, bet ir visą gyvenimą. Motinystė suteikia stiprų impuslą jūsų kaip vadybininkės talentui: jus drąsiai galima vadinti generaline šeimos direktore. Ir net tos Jaučio ženklo mamos, kurios iki vėlumos užtrunka renginiuose, visada viską suspėja: ir užrašyti vaiką į geriausią mokyklą mieste, ir organizuoti vakarėlį penkisdešimčiai svečių atžalos gimtadienio proga. Kai reikalas susijęs su jūsų vaiko auklėjimu, jūs nesiblaškote, bet nusistatote prioritetus ir veikiate tiksliai kaip lazeris.


Dvyniai

Būti motina su milijonu veidų nelengva, bet ir nenuobodu. Mamos-Dvynės yra būtent tokios. Jūs visada verčiate artimuosius spėlioti, koks bus kitas jūsų žingsnis. Jūsų standartai ir įsivaizdavimas, kaip teisingai auklėti vaiką, gali keistis be perspėjimo – ir dargi kardinaliai. Jūs galite pusę dienos ieškoti recepto, kaip pagaminti natūralų hipoalerginį muilą vaiko maudymui, o po to spjauti į viską ir nueiti su juo į roko koncertą tvankiame klube arba pasivaikščioti su brangiausia atžala užterštame miesto centre. Pažvelkime tiesai į akis: jūs gana dažnai pati sau prieštaraujate, bet nieko negalite padaryti. Jei jūs visada laikytumėtės vienodų principų, tiesiog nebūtumėte lengvi ir permainingi Dvyniai.


Bet lengvabūdiškumas netrukdo Dvyniams būti jautriems. Jūsų ženklą globoja Merkurijus, bendravimo ir intelekto planeta, tad jūsų smegenys neišsijungia nė akimirkai. Jūs visai galite būti pati ekscentriškiausia motina savo rajone. Arba pati atkakliausia. Toks unikalus derinys ir yra jums būdingas motinystės stilius.


Vėžys

Vėžys – labiausiai matriarchalinis Zodiako ženklas, todėl jūs estae nepaprastai puiki motina.


Dauguma Vėžio ženklo moterų įsitikinusios, kad buvo sutvertos būti motinomis, ir nuo ankstyvo amžiaus mokėsi auklėti lėles, augintinius, jaunesnius brolius, seseris, kitus vaikus.


Vėžio Motinystės namus globoja subalansuotos, viską mylinčios Svarstyklės – santykių ženklas. Tai ir paaiškina jūsų idealistinį požiūrį į šeimą – kaip ir jūsų unikalų talentą sukurti namuose jaukią atmosferą. Jūs daug investuojate į santykius su vaikais ir tikitės, kad visada jiems būsite svarbi. Net jei Vėžio ženklo moteris visa tatuiruota ir su auskarais įvairiose kūno vietose, viduje ji vis vien išlieka Mama iš pusiausvyros kupinų Svarstyklių namų.


Be to, motinystė padeda jums įveikti kai kurias jūsų charakterio problemas, pavyzdžiui, susikaustymą. Vaikai, žaidžiantys kartu žaidimų aikštelėje, tampa puikiu postūmiu susipažinti su kitais tėvais, o pokalbiai bendromis temomis padės jums nepastebimai ištyrinėti pašnekovus ir suprasti, ar jie verti jūsų pasitikėjimo. Ar galite būti snobė? Žinoma. Bet su tikrais draugais Vėžiai elgiasi taip pat jautriai, kaip su savo šeimos nariais. Jūs sunkiai prisileidžiate žmones, bet kai įsileidžiate juos į savo pasaulį, priimate juos visa širdimi. Kai tik atversite savo širdį, pajusite aplinkinių meilę.


Liūtas

Kūrybinga ir artistiška mama Liūtė visada palieka pėdsaką, kurio nesupainiosi su niekieno kito. Vaikų auklėjimas jai yra saviraiškos priemonė – į ją ji pasineria visa galva su jai būdinga aistra. Liūtai mnėgsta įsitraukti į visus savo vaikų gyvenimo aspektus ir neslepia pasididžiavimo dėl sėkmingai išauklėto žmogaus. Jūsų negalima pavadinti bjauria mama, bet kai kalba užeina apie principus, jūs esate nepalenkiama. Jūs reikalaujate besąlygiško paklusnumo, nes pati buvote pirmūnė – tokia ir likote. Jums pačiai visai nesunku laikytis išsikeltų standartų, todėl jūs nuoširdžiai nesuprantate, kodėl jūsų atžaloms taip sunku daryti tai, kas iš jų reikalaujama. Be to, jūs nuolat kartojate, kad kai jūsų vaikai užaugę taps sėkmingais gydytojais, advokatais, stambiais verslininkais, aktoriais (ir taip toliau, iki begalybės) – jie jums bus dėkingi. Dėl to verta vaikystėje pasikankinti! Ir net jei jūsų vaikai užaugę nė iš tolo nebus panašūs į tą paveikslą, kurį jūs susikūrėte savo galvoje, jūs vis vien liksite vienas iš įtakingiausių žmonių jų gyvenime.


Jei mama–Liūtė ruošia vaikų šventę, galima neabejoti: tai bus metų vakarėlis! Galbūt kažkam atrodys, kad jūs lepinate savo vaikus, bet jums prabangios dovanos – tai būdas patenkinti savo garbės troškimą ir tuštybę. Bet viena yra tikra: kad ir kaip jūs išreikštumėte savo meilę vaikams – trankiais vakarėliais ar apkabinimais ir bučiniais – jūs jais iš tiesų didžiuojatės. Todėl neatsisakykite šito malonumo, apkabinkite ir glauskite savo liūtukus. Tik nepamirškite mokyti medžiojimo meno – jiems šių įgūdžių reikia ne mažiau, nei jūsų aršios gynybos. Nebijokite atleisti vadžių ir suteikite jiems galimybę bent retkarčiais pažinti aplinkinį pasaulį savarankiškai.


Mergelė

Motina, gimusi po Mergelės ženklu, yra ir laisvę vertinanti, ir viską kontroliuojanti. Kažkuria prasme būtent motinystė padeda jums tapti padoriu, susikaupusiu ir labai nuosekliu žmogumi – klasikine Mergele. Vienos šio ženklo atstovės motinos vaidmenyje jaučiasi taip, lyg būtų jam sutvertos, o kitoms reikia daug mokytis proceso metu, ypač jei jos yra žmonių vengiančios intravertės. Kai kurios Mergelės ženklo atstovės labai sunkiai toleruoja įsiveržimą į jų asmeninę erdvę, kas neišvengiama, kai namuose atsiranda vaikų, taip pat joms sunku atsisakyti įprastų intelektualių veiklų ir mokyti vaiką raidžių ir skaičių. Bet nepaisant jūsų apsėdimo ir netgi maniakiškumo, jūs turite ir labiau atsipalaidavusią asmenybės pusę. Jūsų Motinystės namus globoja Šaulys – kelionių, nuotykių, išminties ir aukštesniojo proto ženklas. Šaulys – ženklas-patarėjas, kuris padeda motinystės vargus vertinti su humoru, filosofiškai. Kai kurios moterys gimus vaikams ima jaustis senos, skundžiasi nepakeliama atsakomybės našta, bet jums vaikai, atvirkščiai, užaugina sparnus. Ir tam, kad jaustumėtės laiminga, jums nebūtina tapti tobula motina – užteks ir epiteto „gera“: juk vaikui dažnai iš tiesų užtenka to, kad jis saugus, sotus, švarus, ir apsuptas meilės.


Svarstyklės

Jūs puikiai žinote, kad Svarstyklės nuolat ieško tobulos pusiausvyros, o motinystė yra veiksmingiausias būdas atrasti save. Jūs gimėte po atidėliojimo ženklu, bet tapusi motina, legvai galite tapti susikaupimo ir disciplinuotumo pavyzdžiu.


Svarstyklės yra ir santykių ženklas. Jums patinka gyventi dėl kito žmogaus, o vaikai suteikia jums galimybę realizuoti šį jūsų aukščiausią pašaukimą: jūs lengvai išmokstate planuoti savo reikalus pagal vaikų poreikius. Jums taip pat patinka viskas, kas susiję su vaikyste. Jūs stebuklingai mokate išrinkti geriausias dovanas žaislų parduotuvėje – ar tai būtų indeliai lėlėms, ar miniatiūrinė geležinkelio kopija. Be to, jūs filosofiškai reaguosite į tai, jei tie žaislai po to mėtysis po visus namus. Svarstyklės nepakenčia skubėjimo ir moka gyventi dabartyje – tai yra, išgyventi dabartį kartu su savo mažyliais: jus nuoširdžiai domina jų išdaigos, žavi jų klausimai ir smalsus protas. Jūs su malonumu kelias valandas aiškinsite jiems, kodėl dangus žydras, o auksinės žuvelės tvenkinyje iš tiesų nėra pagamintos iš aukso.


Mamos-Svarstyklės visada stengiasi, kad vaikai ne tik džiaugtųsi gyvenimu, būtų sotūs ir pamyluoti, bet ir padoriai atrodytų – jums nesvetimas garbės troškimas. Retkarčiais sau priminkite, kad jūsų vaikai gimė ne tik tam, kad būtų jūsų „ambasadoriais“. Stenkitės sveikai dalyvauti savo vaiko gyvenime, gerbkite jo norus ir atminkite: kartais jūsų atžalai visai naudinga pabūtų be jūsų. Kaip ir jums be jos.


Skorpionas

Mamos-Skorpionai ypatingos: jūs ir žaisminga, ir mėgstate viską griežtai kontroliuoti, jūs ir įkvepiate, ir gąsdinate. Priklausomai nuo jūsų nuotaikos, jūsų vaikai gali nuo jūsų neatlipti arba atvirkščiai, stengsis laikytis nuo jūsų atokiau. Paprastai jūs nelinkusi išlieti viso savo pykčio ant vaiko – dažniausiai užtenka vieno žvilgsnio, kad vaikas suprastų: mamytė prastai nusiteikusi. Kartais jūs pernelyg globojate savo vaiką, bet niekam nė į galvą neateitų kritikuoti jūsų motiniškų principų – gyvybė brangesnė.


Dauguma moterų-Skorpionių greitai pripranta prie motinos vaidmens – jūs emocionalus Vandens ženklas, ir jausmų sritis jumyse puikiai išvystyta. Ir nors Skorpionai dažnai labai iš lėto prisijaukina aplinkinį pasaulį, bet savo atžalai jie pajunta meilę iš pirmo žvilgsnio. Jums sunkiau priimti ne motinos statusą, bet mintį, kad vaikas – savarankiška asmenybė, ir ateis laikas, kai teks jį paleisti. Kartu jūs iš kailio neriatės, kad užtikrintumėte savo atžaloms puikią ateitį. Skorpionas susijęs su aštuntuoju Zodiako namu – turtais, todėl materialinis jūsų vaikų saugumas jums rūpi ne mažiau, nei fizinis.


Gyvenimas su mama Skorpione gali priminti kankinančią šachmatų partiją, kurioje nugalėtoja visada bus karalienė. Dėl savo taktikos, mokėjimo apskaičiuoti sudėtingiausius manevrus ir intuicijos jūs esate priešininkė (ir mama), kuri niekada neklysta.


Šaulys

Šaulį galima vadinti labiausiai laisvę mylinčiu Zodiako ženklu, todėl vaiko auklėjimas jam yra labai įdomi patirtis. Spontaniškasis Šaulys gyvena dabartimi ir veikia paklusdamas impulsams ir instinktui. Jūs branginate savo nepriklausomybę, o tėvus ir vaikus siejantis ryšys jums yra visiška mistika.


Jūs sugebate puikiai sutarti su vaikais ir matyti juose asmenybę, todėl nesistengiate priimti visų sprendimų už juos, bet jums teks įsisąmoninti, kad vaikams teks skirti daug savo laiko ir jėgų. Ir jūsų ankstesnis spontaniškas gyvenimo būdas bus nesuderinamas su motinos pareigomis. Jums viada teks atsižvelgti ne tik į savo norus, bet ir į vaiko poreikius, o pusiausvyros tarp savo ir kito žmogaus interesų paieškos gali kažkiek užtrukti.


Jūsų Zodiako ženklą valdo Jupiteris – nesaikingumo planeta, tad jums paradoksaliai sekasi užsikrauti ant savo pečių nepakeliamas naštas ir stengtis išvengti įsipareigojimų. Jūs spontaniška, todėl su jumis niekada nebus nuobodu. O štai rutina jūsų visai neįkvepia. Išeitis? Pasistenkite nuobodžias užduotis paversti žaidimu ir įtraukite vaiką: kartu išties visada linksmiau. Tokiu būdu atžala jums gali padėti praktiškai visose srityse – nuo tvarkymosi virtuvėje iki piktžolių ravėjimo darže. Atminkite: vaikams iš tiesų reikia tik vieno: būti šalia mamos. Žinoma, niekas nesako, kad jums, kai laisvės mylėtojai, bus lengva priimti faktą, kad kažkas 100 procentų nuo jūsų priklauso – kantrybė neatsiranda iškart, ji ugdoma po truputį. Bet su laiku jūs išmoksite vertinti tą faktą, kad niekada nebūsite viena, ir įžvelgti jame pliusų.


Ožiaragis

Ožiaragis – ne motiniškas, o greičiau tėviškas Zodiako ženklas, ir tai suteikia jūsų kaip motinos vaidmeniui pikantiškumo. Jūs esate abu tėvai viename rinkinyje, su akivaizdžiai vyraujančiu vyrišku vaidmeniu. Jums ne tai kad trūksta moteriško jausmingumo, bet jums, kaip Saturno globojamo ženklo atstovei, puikiai pažįstami tokie charakterio bruožai, kaip valdingumas ir net rūstumas. Jūs nebijote nustatyti ribas ir duoti vaikams griežtas, bet reikalingas pamokas. Jūs norėtumėte būti artima savo vaimas, bet nematote būtinybės būti jų geriausia draugė – amžiaus hierarchija jums visai tinka. Gal jūs ir ne pats jausmingiausias žmogus pasaulyje, bet esate labiau orientuota į veiksmus, o ne emocijas.


Ožiaragiai savo šeimoje dažnai vaidina „seno kareivio, nemokančio meilės žodžių“, vaidmenį. Priežastys gali slypėti jūsų vaikystėje. Galbūt kažkada ant jūsų trapių vaikiškų pečių buvo užkrautos sunkiai pakeliamos pareigos (ne paslaptis, kads visi vaikai Ožiaragiai yra stropūs ir darbštūs perfekcionistai). Arba jūs puikiai prisimenate, kokias pastangas dėjo jūsų tėvai, kad užtikrintų jums nerūpestingą gyvenimą. Bet kokiu atveju, jūs jaučiate didžiulę atsakomybę ir iš visų jėgų stengiatės nesuklysti.


Mama-Ožiaragis – tai tikra geležinė ledi. Jūsų apgaulingai trapi išorė slepia jėgą, kurios galėtų pavydėti bet koks vyras. Jūs tikras ramstis savo klanui, o neretai esate ir pagrindinė aprūpintoja ir maitintoja. Vis dėlto stenkitės išmokti tiesiog mėgautis bendravimu su savo vaikais. Vaikystė iš tiesų labai greit prabėga.


Vandenis

Mama-Vandenis – labai įdomus personažas, kurio neįmanoma įsprausti į jokius rėmus. Jūs švelni, nors ir atrodote tolima, esate griežta, bet spontaniška, minkšta, bet ir didelė kontroliuotoja. Jūs esate tobulai įvaldžiusi tvarkingą chaosą, o jūsų vaikų auklėjimo maniera gali pasikeisti be perspėjimo.


Savo gyvenimą jūs matote kaip didelį ir įdomų nuotykį ir svajojate, kad vaikai kuo ilgiau išliktų utopijoje, kurią pačios jiems ir sukuriate. Jūsų planeta – Uranas, kuris ir paaiškina jūsų emocinų atsiribojimą, maištingumą ir staigmenų meilę. Vandeniai, kaip yra žinoma, ne itin mėgsta artimus santykius – jiems visai užtenka neįkyrios bičiulystės. Jiems daug lengviau priklausyti visam pasauliui nei vienam mažam žmogučiui. Todėl motinystė ir tai, kokius gilius jausmus ji sukelia, neretai Vandeniui tampa didžiule staigmena. Vieną akimirką jūs galite būti sentimentali, o kitą – nejautri kaip vėžlio kiautas. Būkite pasiruošusi tam, kad rasti pusiausvyrą tarp pirmo ir antro jums pavyks ne iškart.


Vis dėlto jūsų Motinystės namai yra Jaučio ženkle, ir tai neleidžia jums galutinai prarasti ryšio su realybe ir tradicijomis. Tad kai tik susilaukiate vaikų, lizdo sukimas ir saugaus ir draugiško pasaulio sukūrimas jiems tampa jūsų didžiausiu prioritetu. Bet jūs visiškai nesate pasiruošusi skirti visos savęs motinystei – kitaip jūs tiesiog prarasite gyvenimo džiaugsmą. Jums svarbu net būnant mama, išlikti pačia savimi. Jei prieš tapdama motina jūs mėgote lankytis muzikiniuose festivaliuose arba aktyviai sportavote, jums gyvybiškai svarbu rasti galimybes užsiimti mėgstama veikla ir gimus vaikui – kitaip jūs jausitės tarsi pakliuvusi į spąstus. Pasistenkite rasti optimalią pusiausvyrą tarp savo pareigų vykdymo ir savo poreikių tenkinimo – tai ir užtikrins jums laimę.


Žuvys

Mama-Žuvys – ta reta moteris, kuri net su sportiniu kostiumu sugeba atrodyti prabangiai. Kartu jūs skleidžiate tokią šilumą, kad niekam ir į galvą neateitų pavadinti jūsų išpuikusia: visos mamytės vaikų žaidimų aikštelėje jus dievina. Jūs galite būti aikštinga, bet jūsų širdis visada atvira visam pasauliui. Žuvys – paskutinis Zodiako ženklas, kuriame sukoncentruota rekordinė empatija, jausmingumas ir dvasingumas. Jūs puikiai mokate save palepinti ir visokiais būdais skatinate tokį pat požiūrį į save ir kituose.


Jūsų jausmai visada nukreipti į tai, kas iš tiesų svarbu, net jei protas tą akimirką užimtas visai kitais dalykais. Jums neegzistuoja rutina, jūs kiekvieną dieną sugebate paversti nepamirštama – o jūsų vaikams, be abejo, tai kelia didelį susižavėjimą. Jūsų laki vaizduotė turi ir kitą pusę – kartais jums trūksta stabilumo, ypač tai pastebi jūsų artimieji. Kuo vaikai tampa vyresni, tuo jiems gali būti sudėtingiau išlikti ant vienos bangos su savo neprognozuojama mama. Ir tai gali paskatinti tokį nemalonų reiškinį, kaip vaikiškas arba paaugliškas maištas. Jūs negalite pakęsti, kai jums sako, ką reikia daryti, todėl ir pačiai gali kilti sunkumų dėl stabilios vaikų miegojimo, valgymo ir pamokų ruošimo rutinos. Jums tiesiog sunku ją sukontroliuoti. Labiausiai jums tinka variantas, kai šalia esantis žmogus (jūsų partneris arba vyresnis giminaitis) perima organizacinę vaikų auklėjimo dalį.


Jūsų svarbiausia užduotis kaip mamos – išugdyti vaikuose pasitikėjimą savimi, ir tai jums pavyksta, nes jūs juos dievinate ir mokate tai parodyti. Jūsų akyse jūsų atžalos yra tobulos, todėl jūs mielai juos lepinate ir leidžiatės apsukama aplink pirštą. Nepaisant to, kad jūs skirate laiko ir savo pomėgiams, jūs sugebate visą gyvenimą išlaikyti artimą ryšį su vaikais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis