Balandėliai be mėsos – skaniau, negu galite įsivaizduoti

Balandėlių receptą su mėsa žino, ko gero, kiekviena šeimininkė. O kuo galima pakeisti mėsą, jei jos nesinori? Ogi išbandykite balandėlius, kurių viduje – grikiai arba ryžiai su grybais.

Reikia:

1 kopūsto galvos;

1 stiklinės grikių arba ryžių kruopų;

500 gramų pievagrybių;

svogūno galvos;

1 morkos;

druskos, pipirų;

1 kiaušinio;

aliejaus;

pomidorų tyrės.

Gaminimas:

Išpjauname kopūsto šerdį ir paverdame sūdytame vandenyje 10 -15 minučių. Atskiriame lapus nuo koto.

Išverdame pasirinktas kruopas – ryžių arba grikių.

Sutarkuojame morką, supjaustome svogūną ir grybus. Viską pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Pakeptas daržoves sumaišom su kruopomis (grikių arba ryžių), pasūdome ir pagardiname pipirais. Jeigu masė atrodo per daug biri, įmuškite kiaušinį.

Vyniojame įdarą į kopūsto lapą ir balandėlius rikiuojame į puodą, į kurį dar įdedame pomidorų pastos ir vandens, kad apsemtų.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis