Poilsis Lietuvos pajūryje su vaikais: ką iš tiesų verta aplankyti

Ne paslaptis, kad mūsų šalies pajūris orais dažnai nelepina, o ir nuolat drybsoti prie vandens pabosta, ypač kai poilsiaujama su mažaisiais.

Karts nuo karto iš tėvelių vis išgirstame klausimų, ką gi Palangoje ar Šventojoje nuveikti su vaikais. Apsilankėme, pasidomėjome ir dalinamės trumpu gidu.

„Pasikultūrinkite"

Šunų muziejus Palangoje (Taikos g. 8). Tai pirmasis Baltijos šalyse šunų muziejus, įkurtas menininko Vytauto Kuso su žmona. Muziejus sudomins ne tik suaugusiuosius, bet ir mažuosius lankytojus. Čia surinkta virš 2000 suvenyrinių šunelių armija.

Gintaro muziejus Palangoje (Vytauto g. 17). Vienas labiausiai lankomų šalies muziejų, kuriame iš viso yra apie 5 tūkst. eksponatų.

Kino teatras „Naglis" Palangoje (Vytauto g. 82). Tik iš anksto pasidomėkite repertuaru. Čia pasirinkimo yra ir mažiems, ir dideliems.

Palangos zoologijos sodas „Insektariumas" (Malūno g. 4) – vienintelis Lietuvoje specializuotas (nariuotakojų) zoologijos sodas, kuriame išvysite vorų, šimtakojų, vabalų ir kitokių gyvių ekspozicijų.

Taip pat galima visai netoli aplankyti Klaipėdos Zoologijos sodą (Jonušų k., Durpyno g. 52) – čia turėsite galimybę nusifotografuoti su liūtukais, pašerti gyvūnėlius, pajodinėti su poniu. Visos šios paslaugos mokamos, o už įėjimą nuo 3 metų vaikučiams irgi teks sumokėti.

Postcardfrom

SPA procedūros. Pavyzdžiui, Palangoje įsikūręs „Atostogų parkas" suteikia galimybę tėveliams ilsitės baseinų ir pirčių erdvėje, kai tuo tarpu vaikučiai laukiami vaikų edukacinėje studijoje.

Judriam laisvalaikiui

Aplankykite atrakcionus (jų kaina – maždaug nuo 3 Eur).

Postcardfrom

Taip pat – pasivažinėjimai traukinuku, pasiplaukiojimai vandens gulbėmis, krokodilais ir kitais „gyvūnėliais".

Postcardfrom

Na, ir, žinoma, smagieji batutai (pastarųjų kaina – apie 2 Eur)!

Postcardfrom

Paieškokite įrengtų lauko aikštelių, sūpynių. Jeigu vaikas didesnis – pasivažinėkite dviračiais, velomobiliais. Nuomos punktų apstu.

Postcardfrom

Palangoje Naglio alėjos ir Šermukšnių gatvės sankirtoje yra įsikūręs vaikų parkas: supynės, žaidimai, mini atrakcionai.

Postcardfrom

Jeigu stumdote vežimėlį, pasivaikščiokite. Vietų tikrai pakanka. Štai, pavyzdžiui, Šventojoje – prie „Energetiko" įsikūręs akmens skulptūrų parkas, Šventosios uostas, švyturys ar kt. Palangoje, žinoma, puikiai tiks Birutės parkas, Palangos tiltas, grojantis fontanas.

Ir gomuriui, ir žaidimams

Įėję į kavinę tėveliai dažnai dairosi vaikams įrengtų žaidimo aikštelių, taip pat svarbu, kad valgiaraštyje būtų pasirinkimo ir mažiesiems. Visų įmanomų kavinių neaplankėme, bet galime keletą rekomenduoti:

„Bebro blyninė". Smagi ir draugiška aplinka tiek tėveliams, tiek vaikučiams.

Mažoji poilsiautoja Emilija
Postcardfrom

„Floros simfonija" (ir Palangoje, ir Šventojoje). Čia rasite vaikų meniu (pavyzdžiui, kepti maltos mėsos rutuliukai su bulvytėmis – 4 Eur). Čia Šventojoje ant stogo gyvena triušiukai, o Palangoje yra ir batutų vaikams.

„Nendrinė pastogė" Šventojoje. Rami, jauki aplinka, vaikai gali pasižvalgyti triušiukų, pažaisti vaikų žaidimų aikštelėje.

„Barakuda" Šventojoje. Čia yra vaikams įrengtas kampelis. Vaikiško meniu nėra, bet picos vienos pigesnių (apie 4 Eur), nebrangios, palyginti su kitomis vietomis, ir sultys.

„Du malūnai" Šventojoje. Čia taip pat rasite įrengtą kampelį vaikams, o tėveliai gali stalo futbolą pažaisti.

Vaikučius pajūryje taip pat galima palepinti, jeigu tik tai leidžiate, ledais iš aparato (nepamirškite, kuo arčiau jūros, tuo jie brangesni), saldžia vata (nuo 1 Eur), spėjusiais šią vasarą išpopuliarėti šokoladiniais kebabais „Choco Kebab" ar populiariaisiais „Honkongo ledais" „Yogugu" ledainėje Palangoje.

Postcardfrom

Pajūrio pramogos

Pajūris puikiai tinka pasivaikščiojimui basomis ir, žinoma, smėlio pilims! Statykite jas, pieškite įsivaizduojamus namus, įrenkite juose kambarius... Svarbiausia, fantazuokite! Rinkite gražiąsias gamtos kolekcijas: akmenukus ir kriaukles ar kopų pušų kankorėžius.

Postcardfrom

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis