Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Reikia:

vienos vidutinio dydžio cukinijos;

vienos morkos;

svogūno;

druskos, pipirų;

100 gramų fermentinio sūrio;

saldžiosios paprikos (jeigu mėgstate, bet galima ir nedėti).

Gaminimas:

Jaunas cukinijas perpjaukite išilgai per pusę.

Išskobkite sėklas, jas išmeskite.

Išskobkite minkštimą, jį susmulkinkite.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir dėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą. Kepkite ant mažos ugnies kol ims geltonuoti. Suberkite smulkiai tarkuotas morkas ir smulkiai pjaustytas paprikas. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite vis pamaišant kol morkos ir paprikos suminkštės. Morkas su svogūnais sumaišykite su cukinijų minkštimu.

Kai įdaras šiek tiek atvės sumaišykite su tarkuotu sūriu.

Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.

Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis