Vilniuje rengiamoje gėlių parodoje laukiami ir vaikai

Rugsėjo 29, 30 ir spalio 1 dienomis Lietuvos edukologijos universiteto Gamtos, matematikos ir technologijų fakulteto fojė (Studentų g. 39, Vilnius) jau septintąjį kartą rengiama edukacinė kambarinių augalų parodaAugalų labirintai".

Augalų kolekcionieriai ir puoselėtojai atveža parodyti dygliuotus ir pūkuotus kaktusus, įspūdingas skulptūras primenančius kaudeksinius augalus, ryškiaspalvius sukulentus, bonsai medelius, žiedų karalienes orchidėjas, vaikų simpatijas vabzdžiaėdžius ir įvairius gyvūnus. Eksponatus vertins kompetentinga komisija – jau pirmą dieną bus išrinkti gražiausi iš gražiausių.

Šiemet parodoje bus pasakojama istorija, kaip nematyti užjūrio augalai atsirado Lietuvoje ir pasklido po mūsų senelių namus. Juk ne visada buvo galima nusipirkti augalą parduotuvėje. Kas buvo pirmieji mūsų dvarų oranžerijų gyventojai? Kaip močiutės trobelėje atsirado kalija, meilenis ar alijošius?

Organizatorių archyvas

Organizatorių archyvas

Organizatorių archyvas

Organizatorių archyvas

Jau tradicija tapo, kad penktadienis būna vaikų diena, kurios metu vaikai galės įdėmiau įsižiūrėti į nepaprastą mus supantį augalų pasaulį, išklausyti paskaitos, pabendrauti su kolekcionieriais, išgirsti daug įdomių istorijų, patyrinėti artimąją aplinką, piešti ir mokytis globoti gamtą. Norėdami atkreipti dėmesį į trapų gamtos pasaulį, šiemet parodoje draugausime su gyvūnų prieglaudomis. Juk ne tik augalai, bet ir gyvūnai nusipelno rūpesčio, priežiūros, pagarbos.

Organizatorių archyvas

Organizatorių archyvas

Parodoje galima ne tik apsilankyti, bet ir joje dalyvauti ar savanoriauti. Kiekvienas žmogus, auginantis bet vieną įspūdingą augalą, gali tapti parodos dalyviu. Jauniausias parodos dalyvis, 2012 metais pateikęs parodai savo vabzdžiaėdžių augalų kolekciją, buvo penkiametis Jovaras Vėtra Vidugiris, todėl nei per jaunų, nei per senų dalyvauti parodoje nėra. Tereikia susisiekti su parodos organizatoriais (augalulabirintai@gmail.com).

„Augalų labirintų" „Facebook" paskyroje jau įsibėgėja konkursas „Augalų istorijos", kuriame žmonės skatinami papasakoti keisčiausias, įsimintiniausias savo žaliųjų draugų įsigijimo istorijas. Šauniausi pasakojimai bus apdovanoti prizais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis