Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Reikės:


125 g kambario temperatūros sviesto;

125 g cukraus;

2-3 kiaušinių;

žiupsnelio druskos;

200 g miltų;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

2 šaukštų pieno;

500 g obuolių;

miltelinio cukraus;

1 smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;

0,5 citrinos sulčių.


Gaminimas:


Sviestą su cukrumi išsukame iki purumo, įmušame po 1 kiaušinį, kaskart gerai išmaišydami.


Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilame pieną.


Formą išklojame kepimo popieriumi, krečiame tešlą.


Obuolius perpjauname pusiau ar į 4 dalis, nulupame, išmamame sėklalizdžius.


Obuolių puseles keletą kartų išilgai įpjauname ir sudedame ant tešlos.


Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje, 35-40 min.


Iškepusį pyragą ataušiname ir pabarstome milteliniu cukrumi.


J.Rimavičienės nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis