Patarimai, kaip sumaniai ir neišlaidaujant atnaujinti vaiko garderobą

Prieš atnaujindami mokyklinį vaiko garderobą, pirmiausia peržvelkite drabužius, kuriuos jis jau turi. Išrūšiuokite - ką galite palikti, o ką reikėtų pakeisti ar papildyti.

Atsiminkite, kad momentiniai pirkiniai, kuriuos įsigyjame pagauti tam tikros nuotaikos ar susižavėjimo, dažnai taip ir lieka tūnoti spintos gilumoje. Suaugę dar turi galimybę juos kažkada apsivilkti, kad ir po metų ar dvejų. O vaikai itin greitai auga, todėl iš pirmo žvilgsnio buvęs toks dailus sijonėlis po sezono gali jau ir nebetikti. Taigi, pirma garderobo formavimo taisyklė - sudarykite reikiamų pirkinių sąrašą ir stenkitės jo laikytis.

Peržvelkite parduotuvių, kuriose ketinate apsilankyti, internetinius puslapius. Rasite išankstinių pasiūlymų, informacijos apie nuolaidas ir kitas akcijas. El. parduotuvėse galite pasitikrinti, ar jūsų norima prekė (reikiamo dydžio, spalvos ir t.t.) yra ir fizinėje parduotuvėje, nes kartais tokias gali tekti tik siųstis. Išnaršę interneto platybes, lengviau išsiaiškinsite, kur ko ieškoti, sutaupysite ir laiko, ir pinigų.

Gamintojų nuotr.

Labai svarbu į garderobo planavimą įtraukti ir vaiką, tokiu būdu jis mokysis priimti sprendimus pats. Žinoma, nereikėtų aklai į pirkinių krepšelį krauti visko, ko šis užsigeidžia, tačiau apipirkti vaiką jam pačiam nedalyvaujant nebūtų taktiška.

©BOBOCHOSES

Papasakokite mažajam, kokių drabužėlių ketinate ieškoti. Parduotuvėje rinkdami naujus, nespręskite vieni, leiskite savo nuomonę pasakyti ir vaikui. Apsipirkdami kartu padiskutuokite ir apie kainas, nuo mažens pratinkite vaiką suvokti pinigų vertę, daikto kokybę, praktiškumą.

Gamintojų nuotr.

Lavinkite ir jo stiliaus suvokimą. Jeigu vaikas išsirinko akivaizdžiai netinkamą drabužį ar aksesuarą, nenurašykite daiktelio akimirksniu. Paaiškinkite mažajam, kodėl verčiau rinktis kitokį, parodykite alternatyvius variantus.

©BOBOCHOSES

Gamintojų nuotr.

Nesistenkite supirkti viso garderobo per vieną dieną - ilgai būdami prekybos centre pavargsite ir jūs, ir mokyklinukas. Įsigiję dalį pirkinių, peržvelkite juos kartu. Įvertinkite, kiek ir kokių daiktų dar trūksta, galbūt kažko yra per daug - kartu pakoreguokite pirminį drabužių / aksesuarų sąrašą.

Pasiruošimas, bendradarbiavimas, pora apsipirkimo kelionių ir viskas - mokyklinis mažylio garderobas sudėliotas nuo-iki.

Gamintojų nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis