Naujoji tvarka dėl vaiko pinigų sukėlė diskusijų audrą

Seimui priėmus naujos redakcijos Išmokų vaikams įstatymą, pagal kurį įteisintas vaiko pinigų mokėjimas visiems vaikams – 30 eurų nuo gimimo iki 18 metų ir vyresniems, jei mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 21 metai, sulaukė nevienareikšmių vertinimų.

Straipsnį apie naująją tvarką kviečiame skaityti ČIA.

TAVO VAIKO feisbuko paskyroje, kurioje lankosi beveik 70 000 narių, po vakar publikuoto straipsnio apie naująją tvarką kilo diskusijų audra.

Dauguma komentatorių neigiamai vertino naująjį įstatymą, pabrėždami, kad tai tėra pinigų perskirstymas, kitaip juos pavadinant ir esą šis įstatymas naudingas nedirbantiems ir daug vaikų auginantiems tėvams.

Jūsų dėmesiui – kelios tėvų mintys iš vykusios diskusijos.

Aš taip suprantu, kad praktiškai visi pasisakantys už šį įstatymą yra arba bedarbiai, arba nieko nesuvokia apie mokesčius. Panaikinus PNPD (papildomą neapmokestinamą pajamų dydį), prarasiu daug daugiau, nei gausiu tuos 30 eurų. Tai kokia čia gerovė vaikui, jei tėvų pajamos realiai sumažės?

**

Labai blogai vertinu. Išloš tik pašalpiniai, tinginiai ir nedirbantys daugiavaikiai, o normalioms dirbančioms šeimoms tai yra nuostolis ir papildomas popierizmas.

***

Ne visiems ir daugiavaikiams yra gerai. Mūsų šeimos atveju, nuėmus PNPD ir gaunant vaiko pinigus už tris vaikus, mes patirsime nuostolio. Tad išlošia chroniški bedarbiai ir tinginiai, o dirbančios šeimos nelabai ką ir laimi.

***

Aš esu daugiavaikė ir dirbanti. Deja, man nieko nepagerės. Sumažės atlyginimas, o bendra suma bus tokia pati, kaip iki tol. Tik skirtumas, kad gausiu ne atlyginimą, o pašalpą.

***

Ne duoda, o atima ir liepia to, ką atėmė, prašyti. Tad dirbantis žmogus ir uždirbančio tampa prašytoju, kad gautų tuos pačius savo uždirbtus pinigus. Ko norim? Būtų neblogai nustoti imituoti darbą ir vaidinti, kad daro kažkokį alia gėrį auginantiems vaikus (ir dar tuo labai girtis), kai nei velnio jie nedaro, o tik gaišta laiką bereikalingiems „pokyčiams", po kurių realiai jokios naudos nebus.

**

Taip valdžia pataupyti tikisi. Dabar gi dirbantys visi prisitaiko NPD ir PNPD, o kai reikės dėl šių pačių pinigėlių kreiptis ir jų prašyti, tai bus tokių tėvelių, kurie numos ranka ir nesikreips.

**

Nedirbu dėl savo sveikatos ir gaunu vos 187 eurų neįgalumo pensijos. Augindama 2 paauglius tikrai pajusiu, kad gaunu tuos vaikams skirtus pinigus.

***

Juokas ima su tokia pinigu suma, ar ne? Už tuos pinigus galima tik sauskelnių vieną pakuotę nusipirkti! Kas gėrė ir geria, nežiūri savo vaikų, tiems bus gerai. Išeis ne vienas bambalis! O tie vaikai toliau vargšai bus....

**

Labai gerai vertinu! Gautus pinigus dedant į atskirą sąskaitą, taip ir mokslams už vaiką universitete galima šiek tiek sutaupyti.

**

Čia tolygu, kad išima iš jūsų piniginės 30 eurų, o tada juos duoda jums ir aiškina, kokie jie geri, nes duoda jums pinigų.

Kviečiame ir jus jungtis į mūsų feisbuko bičiulių gretas. Mes diskutuojame ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis