Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Tad šįkart jokių ypatingų gudrybių, o tiesiog priminimas, kaip kartais paprastai, skaniai, sočiai ir pigiai galime pavalgyti, prisiminus lietuviškos virtuvės patiekalus.


~4 porcijoms reikia:


~2 kg bulvių;


druskos;


1-2 tarkuotų svogūnų;


~200 ml karšto pieno arba kefyro;


kelios riekelės šoninės/lašinukų;


Kugelį dar galima paskaninti:


- tarkuotomis morkomis, tarkuotu moliūgu (imkime šių daržovių santykiu: 1/3 daržovių ir 2/3 bulvių);


- kepta vištienos krūtinėle (būtent toks kugelis šio recepto nuotraukoje). Jos reikėtų apie 200 gramų.


Padažui tinka sviestas, grietinė.


Gaminimas:


Orkaitę įkaitiname iki 200 C.


Sutarkuojame bulves ir svogūnus (jei naudojame, įtarkuojame ir morkas/moliūgą).


Užviriname pieną ir užpilame jį ant bulvių tarkių - kitaip sakant, jas nuplikome. Beriame kelis žiupsnelius druskos. Įkaitintoje keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą šoninę ir susikaupusį riebalą supilame į bulvių tarkį. Jei naudojame, sudedame gabaliukais supjaustytą pakepintą vištieną.


Kepame apie 60-90 min arba kol atrodys iškepęs.


Kepimo temperatūra: 200 C.


Kepimo laikas: 60-90 min.


Kai kurios namų šeimininkės kartais dar deda vieną kitą šaukštą grietinės į bulvių tarkius, taip pat vietoj pieno pila kefyrą. Čia tiesiog galime atsidaryti šaldytuvą ir bus aišku, kaip gaminsime.


Beje, sutarkuotų bulvių nereikia nusunkti, o kiaušiniai čia visai nereikalingi ar bent nebūtini - nebent mėgstate į bulvių plokštainį panašesnį kugelį.


Šaltinis: sukaramele.blogspot.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis