Dvynius pagimdžiusi 70 metų moteris nepyksta pavadinta močiute

2008 metais Omkari Singh tapo vyriausia moterimi pasaulyje, pagimdžiusia dvynius. Kai jai gimė berniukas ir mergaitė, Omkari buvo 70 metų.

Tuo metu Šiaurės Indijoje gyvenanti pora jau turėjo dvi suaugusias dukteris ir 5 anūkus. Tačiau noras susilaukti ir berniuko buvo stipresnis, tad jie ryžosi pagalbinio apvaisinimo procedūrai

Tam, kad sumokėtų už IVF gydymą, Omkari vyras pardavė buivolus, įkeitė savo žemę, išleido savo gyvenimo santaupas ir dar paėmė kreditą.

Moterį prižiūrėjęs gydytojas ginekologas buvo labai nustebęs, kad jo pacientė tokio garbaus amžiaus pastojo su dvynukais. Jis prisipažino, jog tai jam toks pirmas atvejis per 20 metų darbo praktiką.

Nėštumas buvo be galo sunkus ir varginantis. Mergaitė ir berniukas gimė po cezario pjūvio operacijos. Jų svoris nesiekė ir kilogramo. Tačiau anksčiau laiko gimę ir vos po 900 gramų tesvėrę dvynukai pamažu sutvirtėjo ir buvo išleisti į namus.

Jau nuo pirmų dienų Omkari susitaikė su tuo, kad visi aplinkiniai, pamatę ją su vaikučiais, manydavo, jog tai anūkai. Moteris nesidrovėdavo pasakyti, kad tai jos vėlyvos motinystės vaisiai – vaikai.

Tačiau šeima neilgai pasidžiaugė mažyliais. Būdama ketverių metukų, mirė dukrytė Barsaat. Kaip tvirtina jos tėvai, tai buvo medikų klaida, kurie susirgusią mažylę tiesiog„nugydė".

Likęs vienas iš dvynių, Akashvani, kaip ir visi jo amžiaus vaikai, auga smalsus, vikrus ir drąsus. Tėvai prisipažįsta, kad jį prižiūrėti kasdien darosi vis sunkiau, tačiau dėl jo ateities indai ramūs. Po jų mirties berniuku yra pasižadėjusi pasirūpinti jų duktė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis