Kas penkta šeima paaugus vaikui būna nepatenkinta jo vardu

Iš tiesų netikėti rezultatai, kuriuos pateikia britų portalas tėvams „Mumsnet“.

Apklausoje dalyvaujantys tėvai atsakinėjo į daugybę klausimų apie savo vaikų vardus, o jos rezultatai iš tiesų gana stebina.


Štai net 20 procentų visų pasisakiusiųjų teigia, kad nėra patenkinti savo vaikų vardais ir jei vardą rinktų šiandien, pasirinkimas būtų visai kitoks.


Savo vaikams išrinktų vardų tinkamumu apklaustieji suabejojo jau iš karto po gimimo, praėjus kelioms savaitėms (32 procentai), o kiti – tik vaikui radėjus lankyti mokyklą (23 procentai). 12 procentų pasisakė, kad jau iki gimimo abejojo savo pasirinkto vardo vaikui tinkamumu, tačiau nepaisant to, vis tiek vardą vaikui suteikė.


Kokia nepasitenkinimo priežastis?


Dažniausiai nurodoma nepasitenkinimo priežastis - vardo dažnumas. Net 25 proc. pasisakė, kad juos nervina pernelyg dažnas jų vaiko vardo naudojimas.


21 procentas apklaustųjų nurodė gana aptakią priežastį, kad „vardas tiesiog nelimpa“. Na, ir 20 proc. apklausos dalyvių, kurie nepatenkinti vaiko vardu nurodė, kad tas vardas jiems niekada nepatiko, tiesiog tam tikrų aplinkybių dėka jį suteikė vaikui.


Tarp labiausiai tėvų nepasitenkinimą sukeliančių savo vaikų vardų minimi šie vardai – Charlotte, Amelia, Anne, Daniel, Jacob, James ir Thomas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis