Dviejų dukryčių mama Inga: poreikis kurti atsirado tapus mama

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, užsukite pas mus ir užpildykite anketą (ją rasite čia).

Susipažinkime, Inga.

Esame jauna šeima – Inga ir Evaldas, auginanti dvi išdykusias ir labai energingas dukrytes – 6 metų Luknę ir 3 metų Nerilę. Gimus pirmajai dukrytei Luknei, persikraustėme gyventi į Vilniaus užmiestį.

Asmeninio archyvo nuotr.

Labai norėjome kiemo, gamtos ir laisvės savo vaikučiams. Nepakartojamas laikas yra pavasaris ir vasara, kai galime labai daug laiko leisti kieme, matyti, kaip dygsta pirmosios salotos, noksta pirmoji braškė. Vaikams tai nepakartojama patirtis! O mums iki miesto ir darbų vos pusvalandis kelio.

Asmeninio archyvo nuotr.

Ką veikėte iki gimstant dukrytėms?

Kūryba mane lydi nuo pat vaikystės: mėgau megzti, nerti, siūti, piešti ir t.t. Mano profesija ir pomėgiai taip pat neatsiejami nuo kūrybos. Esu želdynų dizainerė ir iki pirmojo nėštumo dirbau šioje srityje. Susilaukus Luknės, pasinėriau į motinystę, turėdama laisvą minutę šiek tiek siuvau dukrytei ir draugų vaikams – kepurytes, kaklaskares ir pan.

Luknei ūgtelėjus, norėjau išpildyti savo dar mokyklos laikų svajonę ir pradėjau lankyti interjero dizaino kursus VDMI (Vilniaus interjero dizaino mokykla). Čia baigiau pirmąją interjero dizaino pakopą. Gimus ir ūgtelėjus Nerilei, tęsiau interjero dizaino kursus ir baigiau likusias dvi pakopas. Interjerai – didelė mano aistra.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kartu su vyru (dirba statybų sektoriuje) esame suprojektavę ne vieną namą – architektūrinius ir dizaino sprendimus vyras visada patiki man.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip jūsų gyvenimą pakeitė tapimas mama?

Susilaukus Luknės labai džiaugiausi ir mėgavausi motinyste, darbo ir saviraiškos poreikio nebuvo. Laiko tikrai užteko ir šeimai, ir poilsiui. Po trejų metų gimus Nerilei, nors veiklos su dviem vaikučiais atsirado daug daugiau, bet jaučiau, kad jau kažko trūksta, kad vien motinystė nebetenkina. Atsirado labai didelis poreikis kurti!

Tuomet ir atsirado svarstymų, kokia veikla užsiimti, kad būčiau laiminga aš, o ir vaikams pakaktų dėmesio. Pasirinkimai buvo du: arba siūti, arba kurti interjerus. Kurti interjerus dar jaučiausi nepakankamai stipri ir pasitikinti savimi... Siūti mokėjau, tačiau siūti kepuryčių ar kažko panašaus nenorėjau – rinkoje labai daug pasiūlos ir šioje srityje būti unikaliu beveik nebeįmanoma. Pasiuvus/pagaminus pirmąsias sūpynes supratau – tai mano veikla!

Asmeninio archyvo nuotr.

Papasakokite apie tai išsamiau.

Gimus dukrytėms, kaip ir kiekvienuose namuose, atsirado sūpynės, bet.. jos buvo nepatogios ir nepateisino lūkesčių. Tada nusprendžiau pabandyti pasiūti/padaryti sūpynes pati, pradėjau „googlinti", ieškoti, kaip galėtų atrodyti patogios ir gražios sūpynės.

Visada buvau reikli estetikai ir komfortui, todėl norėjosi, kad turimas daiktas būtų ne tik patogus, bet ir stilingas.

Radusi keletą įdomių pavyzdžių, pabandžiau juos sumiksuoti ir su vyro pagalba padaryti savo sūpynes – gavosi neblogas rezultatas, kurį mano dukrytės išbandė. Sūpynes tobulinome dar ilgai, kol gavome šiandieninį rezultatą, kuriuo galime drąsiai dalintis su kitais. Sūpynės yra ne tik gražios ir stilingos, bet ir saugios! Atitinka visus ES saugumo reikalavimus.

Asmeninio archyvo nuotr.

Mano galvoje nuolat vyksta kūrybiniai procesai – todėl mūsų asortimente galite rasti ne vieną ir ne du modelius sūpynių, visus juos mielai išbando ir kritikuoja mano dukrytės!

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Labai norėjau, pavadinimas būtų paprastas ir lengvas – atspindintis veiklą. Supuosi.lt (feisbuke puslapis – ČIA) būtent toks ir yra – konkretus ir aiškus, iškart žinai, ką rasi ir ko tikėtis.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Sūpynių pirkėjais dažniausiu atveju yra moterys – nuo mamų iki močiučių! Labai dažnai sūpynės perkamos kaip dovana – gimtadienio ar krikštynų proga. Jei tai dovana – supakuoju atitinkamai. Dažniausiai mamos savo vaikučius apiperka feisbuke arba Musumazyliai.lt. Tad ir mūsų asortimentą galite rasti būtent ten.

Kaip didžiausią sunkumą galėčiau įvardinti nepastovumą. Kartais nepavyksta pasiekti mėnesio užsibrėžto tikslo, o kartais rezultatai pranoksta lūkesčius. Bet pastovumas, manau, tikrai ateis su laiku, juk veiklą pradėjome vykdyti visai neseniai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Taip pat kartais būna sunku tikslingai ir produktyviai susiplanuoti laiką – juk pats esi sau bosas.

Didžiausią malonumą teikia galimybė dirbti tai, ką mėgstu, kūrybos laisvė ir nepriklausomybė nuo kažko. Puikiai žinau, kad jei susirgs dukrytės, man nereikės jaustis nepatogiai prieš darbdavį, galėsiu būti su jomis ir savo darbotvarkę susidėlioti kaip man patogu.

Lietuvoje jau bendradarbiaujame su keliomis parduotuvėlėmis, kuriose galima įsigyti mūsų sūpynių. Labai norėtume būti žinomi ne tik Lietuvoje, bet ir Skandinavijoje, Europoje, o gal net ir JAV. Šiuo metu jau dirbame ties angliškuoju svetainės vardu, bandome įeiti į rinką per Etsy platformą. Susidomėjimą mūsų sūpynėmis tikrai matome, tad vien Lietuvos rinka manau neapsiribosime.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeniškai man labai svarbus yra šeimos palaikymas, be jo nei iš vietos. Draugai ir pažįstami taip pat labai skatina tobulėti ir judėti pirmyn. Be galo smagu sulaukti puikių atsiliepimų iš pirkėjų, tai padeda nenuleisti rankų ir eiti toliau.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip sekasi suderinti veiklą su motinyste?

Suderinti veiklą ir motinystę išties dar nebuvo taip paprasta, kaip dabar. Didžiausias galvos skausmas man būdavo pasiteisinimai darbovietei dėl vaikų ligų, vaikai serga – negali eiti į darbą, darbai kaupiasi ir t.t. O dabar net ir su sergančiais vaikais namuose skubiuosius darbus galiu padaryti, ne tokius skubius - atidėti vėlesniam laikui. Žinojimas, kad bet kada galiu šeimai skirti laiko tiek, kiek jai to reikia, man leidžia jaustis ramiai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Mano mergaitės labai įsitraukia į šią veiklą – visos sūpynės pirmiausia išbandomos jų, tada analizuojame, kas negerai, ką reikėtų pataisyti, kad būtų patogiau, saugiau.

Luknė labai mėgsta filmuotis ir komentuoti – labai rimtai galvojame apie Youtube kanalą, kurio vaizdelių pranešėja būtų būtent Luknė.

Ko palinkėtumėte mamoms?

Labai norėčiau palinkėti mamoms drąsos. Išdrįsti ir pradėti įgyvendinti savo svajonę tikrai labai sunku. Nuolat galvoje sukasi mintys: „O kas, jei nepavyks", „Ką tada daryt?". Susiduriame su labai daug „nežinau": nežinau, kaip pradėti/ nežinau, kaip parduoti/ nežinau, kaip reklamuoti/ nežinau, ar patiks pirkėjui ir t.t.

Aš priėmiau iššūkį „NEŽINAU" ir kasdien po mažytį žingsnelį žengiu pirmyn, kasdien sužinau tai, ko nežinojau vakar! Ir tai veda į priekį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis