Palapinę dukrytei pasiuvusi Gabrielė atrado mėgstamą veiklą

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, užsukite pas mus ir užpildykite anketą (ją rasite čia).

Šiandien kviečiame susipažinti su Gabriele iš Kauno rajono, kuri siūdama ir nerdama sukuria daug grožybių. Tačiau apie viską tegul pasakoja pati Gabrielė.

„Auginame dukrytę Mantę, kuriai yra 1 metai ir 9 mėnesiai, taip pat turime šunį Funny. Tokia ta mūsų nedidukė 4 asmenų šeima. Pagal specialybę esu kineziterapeutė, bet neteko ja dirbti, nors tai visada buvo mano svajonių profesija. Prieš gimstant dukrytei dirbau visai kitokio pobūdžio darbą klientų aptarnavimo srityje ir tai man visai nepatiko, todėl jau seniai kirbėjo mintis, kad norėčiau dirbti sau.

Asmeninio albumo nuotr.

Susilaukus mažylės reikėjo išmokti gyventi kitaip, t.y., taip sudėlioti savo dieną, kad užtektų laiko visiems ir viskam. Vadovaujuosi moto, kad kuo daugiau darai, tuo daugiau ir padarai. Tai veikia! Niekada nesėdėjau ir neburbėjau, kad „oi, kaip man trūksta laiko“. Siūdama ir nerdama pailsiu pati, darau tai arba kai Mantė miega, arba kai su ja užsiima tėtis, seneliai.

Visa mano veikla prasidėjo tada, kai internete pradėjau ieškoti vaiko kambariui tinkamų žaisladėžių ir pamačiau palapines. „Kaip smagu vaikui tokią turėti, tai tarsi tik jo erdvė, reikia tokios ir mums“, – tąkart pagalvojau.

Asmeninio albumo nuotr.

Na, ir ką... Niekada anksčiau nesiuvusi nuėjau pas močiutę, paprašiau paskolinti siuvimo mašiną ir išmokyti ja elgtis. Močiutė parodė, kaip siūti tiesią siūlę, dar susiradau pamoką internete ir štai – palapinė pagaminta!

Iki šiol dukrytei tai pati geriausia žaidimų vieta. Ten gyvena jos lėlės, meškinai, net ir pusryčiaujame kartais ten. Atšilus orui persikėlėme į lauką, Mantės pietų miegas joje būna labai saldus.

Asmeninio albumo nuotr.

Tada pasiūti paprašė viena pažįstama moteris. Sutikau, nes pamačiau, kad man pradeda patikti ši veikla. Pasiuvau jai, tada dar vienai draugei. O tada pamaniau – kodėl gi nepavertus to mažu darbeliu auginant vaiką? Taip ir gimė šis mano mažas projektas „My MAMMA Made“ (feisbuko paskyra ČIA).

Asmeninio albumo nuotr.

Palapinės tinka kūdikiams nuo 6 mėnesių. Siuvu jas iš šimtaprocentinės medvilnės, 170 cm aukščio. Man kiekvienas užsakymas yra ypatingas, o labiausiai išskirtinis buvo gal „Pono Leono“ tinklaraštininkės užsakymas pasiūti juodą palapinę. Abejojau, kaip bus, ar ši spalva tinka vaikui, bet rezultatas labai patiko.

Malonumas yra kurti mažiesiems ir jų tėveliams, gauti teigiamą atgalinį ryšį. Buvo ir pastabų, bet jos skatina daryti geriau ir daugiau, taigi, man kritika padeda nesustoti.

Kol kas planuoju tobulinti tai, ką darau, galbūt kurti daugiau interjero detalių. Apie plėtrą negalvoju, noriu, kad tai būtų malonia veikla.

Asmeninio albumo nuotr.

Derinti šią kūrybinę veiklą su motinyste sekasi labai gerai. Daug padeda anyta ir mano vyras. Darbus susiskirstau taip, kad dukrytė nejaustų mano dėmesio stokos. Kartais tenka pasiūti ir pasisodinus ją ant kelių, būna visko, bet man labai patinka tai, ką aš darau.

Asmeninio albumo nuotr.

Mamoms palinkėčiau neužsidaryti su mažyliu dviese, nenurašyti savęs, daugiau pasitikėti ir siekti užsibrėžtų tikslų, nes vaikas tikrai nėra kliūtis tobulėti, dirbti, keliauti, viską galima suderinti, kad visi būtų laimingi“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis