Teo ir Ieva pristato: ne tik smagi, bet ir labai naudinga mankšta pėdutėms

Kad pėdų masažas teikia didelę naudą, žino visi. Jau nuo ankstyvosios kūdikystės siūloma masažuoti savo mažylių pėdutes, kuriose pilna aktyvių taškų, teigiamai veikiančių ne tik vaiko imunitetą, bet ir nuotaiką bei vystymąsi.

Kadangi pirkti ortopedinių kilimėlių yra visokiausių, o dauguma vis tiek atkartoja gamtoje sutinkamus žolės ar kankorėžių pojūčius, Ciao_Teo tinklaraštis siūlo pabandyti patiems tokį pasigaminti.

Mūsų „sveikatingumo-ortopedinį takelį“ sugalvojo Teo motutė. Jis dabar jau yra ne tik sodybos eksterjero detalė, bet ir vienas didžiausių vasaros malonumų ir atrakcijų. Kas be ko, turi gydomųjų savybių.

Asmeninio archyvo nuotr.

Mūsų takelis yra pagamintas iš seniai nebenaudojamų dažais nudažytų padangų, kuriose yra ir smėlio, ir lubinų grūdų, ir kankorėžių, ir pjuvenų, žvyro, akmenų...

Asmeninis albumas

Pernai buvo net vandens dubenėlis. Panaudoti galite įvairias gamtines medžiagas, kas tik šaus į galvą arba ką turėsite po ranka. Vietoj padangų galima takelį daryti iš dėžučių, jas pripildant viskuo, ką sugalvosite, nuo ledukų iki paprasčiausios žolės ar samanų.

Asmeninis albumas

Šie takeliai naudingi tiek suaugusiesiems, tiek vaikams. Mankštinantis stimuliuojami pėdų raumenys, o tai gali padėti išvengti plokščiapėdystės išsivystymo ir laikysenos sutrikimų.

Vida Press

Tai yra puikus būdas stiprinti vaikų ir suaugusiųjų imunitetą, nes juk pėdoje yra daug aktyviųjų taškų, kurie teigiamai veikia žmogaus vidaus organus. O kur dar atsipalaidavimo nauda!

Asmeninio archyvo nuotr.

Toks takelis turi keleriopos naudos ne tik sveikatinimui, bet ir žaidimui, nes vaikams tai didžiulė atrakcija! Juk nuostabiausi, neįkainojami dalykai dažniausia gimsta čia pat, iš nieko ir visko, ką galime sukurti patys.

Pabandykit!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis