Iš emigracijos Norvegijoje grįžusi alytiškė pasiūlė tėvams originalų būdą įamžinti vaiko gimimą

Kūrybingas mamas pristatanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, rašykite el.p. portalas@tavovaikas.lt. Šiandien pas mus svečiuojasi Kristina Barbuškienė iš Alytaus.

Susipažinkime iš arčiau, Kristina.

Kartu su vyru Mindaugu auginame metų ir dviejų mėnesių dukrytę Kamilą. Ji yra tikra nenuorama, nenustygsta vietoje. Aplinkiniai vis klausia, ar ji pabūna ramiai bent sekundę? Na, mums tokie klausimai sukelia tik juoką. Atsakymas vienas – žinoma, kad ne! Ji labai smalsi, tikra tyrinėtoja, tačiau tuo pačiu ir labai atsargi. Priėjusi slenkstį ar duobę visada tiesia ranką ir laukia, kol padėsim perlipti. Tuo labai džiaugiamės, nes įvairių susimušimų ir traumų pasitaiko gana retai.

Asmeninio albumo nuotrauka

Šiaip Kamila yra tikra „mamyčiukė“ ir „rankinukė“. Atrodo, kad visą dieną galėtų praleisti man ant rankų, ant žemės būti nenori, o vienai užsiimti kažkuo neįdomu. Tad dienas leidžiame viską darydamos abi.

Asmeninio albumo nuotrauka

Alytuje esame neilgai – pusmetį. Šis miestas yra mūsų gimtasis, tačiau buvome emigravę į Norvegiją trejiems metams. Gyvendami ir dirbdami ten vis svajojome ir laukėme, kol galėsime grįžti į savo mylimą miestą, ir svajonė išsipildė! Norvegijoje gimė mūsų dukrytė, o parsikraustėme į Alytų, kai jai buvo 7 mėnesiai.

Kaip sugalvojote imtis veiklos, apie kurią panorote papasakoti portalo TavoVaikas.lt skaitytojams?

Esu baigusi Vilniaus kolegijos Viešbučių ir restoranų vadybos studijas, tačiau savo ateities su tuo nesieju. Į Norvegiją išvykau, galima sakyti, iškart po mokslų baigimo, Lietuvoje spėjau padirbti vos porą mėnesių. Ten gyveno mano brolis su žmona norvege. Jų dukrytė yra dviem mėnesiais jaunesnė už Kamilą. Vieną kartą svečiavomės pas juos namuose ir ant sienos pamačiau nuostabiai atrodantį paveikslą su kūdikio siluetu. Paklausiau brolienės, kas tai. Ji man papasakojo, kad plakatą gavo dovanų dukrytės krikštynų proga, kad tai yra vaiko gimimo metrikai, o kūdikio siluetas atitinka realų vaiko gimimo ūgį.

Asmeninio albumo nuotrauka

Man ši idėja pasirodė labai įdomi ir naujoviška. Nusprendžiau ir aš įsigyti tokį plakatą, kad visą laiką turėčiau mielą atsiminimą, kokia Kamila mažutė gimė. Tačiau Norvegijoje norimo plakato, kuris man patiktų, neradau, tad nusprendžiau paieškoti Lietuvoje, juk tikrai turėtų būti, o ir kaina gal mažesnė bus. Tačiau labai nustebau, kad Lietuvoje lig šiol nieko panašaus nebuvo siūloma. Tad trumpą liūdesį keitė džiaugsmas – juk aš galiu tai padaryti!

Asmeninio albumo nuotrauka

Nesinorėjo daryti bet kaip, todėl viską kruopščiai planavau, ką po ko daryti, visada konsultavausi ir pagalbos prašiau vyro. Feisbuko puslapis – Aš toks gimiau.

Galiu pasidžiaugti, kad mano siūlomi plakatai džiugina vis daugiau šeimų.

Asmeninio albumo nuotrauka

Plakatai yra nemaži, 50x70 cm. Juose pavaizduotas kūdikio siluetas, o po juo – gimimo metrikai (vaiko vardas, pavardė, gimimo ūgis, svoris, data, laikas ir vieta). Šiuo metu galima rinktis iš 15 skirtingų plakatų, tad, manau, kiekvienas gali rasti sau patinkantį ar derantį prie interjero. Nes visgi reikia nepamiršti, kad tai ne tik vaiko gimimo įamžinimas, bet ir puiki interjero detalė.

Asmeninio albumo nuotrauka

Asmeninio albumo nuotrauka

Asmeninio albumo nuotrauka

Asmeninio albumo nuotrauka

Asmeninio albumo nuotrauka

Kaip sekasi suderinti veiklą su motinyste?

Tiesą sakant nelengva, kadangi, kaip jau minėjau, Kamila mėgsta būti ant rankų labiau nei kažkuo užsiimti viena. Todėl reikia stengtis atrasti laiko tuo metu, kai mažoji miega. Jos miego metu stengiuosi pasirūpinti ir buitimi, ir valgio ruošimu, tad laiko stinga, bet viskas įmanoma.

Asmeninio albumo nuotrauka

Ko palinkėtumėte kitoms mamoms?

Palinkėčiau nebijoti rizikuoti, jeigu tik turite kažkokių idėjų. Nes tik rizikuodami ir bandydami mes sužinome, ar buvo verta. Na, o jeigu kažkas ir nepasisektų, bent jau būsite pabandę.

Asmeninio albumo nuotrauka

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis