Kontraversiškas video: auga čempionė, ar neatsakingas elgesys su kūdikiu? Video

Mažajai Elisabeth – 16 mėnesių. Jos amžiaus kūdikiai dar tik mokosi vaikščioti ir valdyti savo kūną. Tačiau Elisabeth – ypatinga mergaitė. Ji moka plaukti ir nardyti baseine kaip žuvis.

16 mėnesių mažylė skersai išilgai perplaukia baseiną 

Pusantrų metukų neturinti Elisabeth Kristensen baseine plaukioja be pripučiamų rankovių, rato ar kitų apsaugos priemonių. Panėrusi nuo baseino dugno ji pakelia žaisliuką ir perplaukia baseiną nesustojusi kelis kartus.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Fotografė įamžino savo 19 savaičių gimusį ir 5 minutes išgyvenusį sūnų

Šalia video įrašo, patalpinto Youtube, tėvai paliko komentarą, kad mergaitė treniruojasi tris kartus per dieną. Vandenyje ji plaukia judindama ir rankas, ir kojas. Plaukdama panirusi po vandeniu ji atsiverčia ant nugaros, kad įkvėptų oro, kai jo pritrūksta.

Tėvai pabrėžia, kad tai ilgo ir nuoseklaus darbo rezultatas

Mergaitės tėtis Adam Kristensen pabrėžia, kad mergaitę nuo gimimo mokė sertifikuotas vaikų plaukimo treneris.  „Kai žiūrėdavau į ją plaukiančią pirmus kartus, mirtinai bijodavau pats, kaip gi ji kvėpuoja, kas dabar bus", - prisipažįsta vyras, - „tačiau Elisabeth treneris patikino, kad mergaitė vandenyje jaučiasi puikiai, ir aš nusiraminau" - CNN žinioms sakė tėtis.

Tėvai atmeta kaltinimus, kad daro spaudimą savo vaikui ir verčia daryti tai, ko jis, galbūt, sąmoningas, pats nesirinktų. Jie sako, kad moka atpažinti ženklus, kai mažylė yra pavargusi ir tada treniruočių nedaro. Savo dukrą tėtis (beje, pagal išsilavinimą, medikas) vadina labai ryžtinga mergaite, kuri baseiną perplaukia neįtikėtinai ilgai sulaikiusi kvapą. Tėvai sako, kad visiškai pasitiki įstaiga ir jos specialistais, kurie mokė plaukti Elisabeth. Jie siūlo pažiūrėti daugiau video įrašų, kuriuose plaukioja kiti maži vaikai, apmokyti tų pačių trenerių iš www.isrwaterkids.com plaukimo mokyklos.

Nors Elisabeth plaukimo vaizdo įrašas internete patalpintas prieš metus, jos istorija žiniasklaida susidomėjo dabar. Paskutinėmis dienomis jau paaugusi mergaitė su tėvais dalyvavo ne vienoje JAV televizijų laidoje.

Kritikai kaltina tėvus neatsakingumu

Visgi video įrašas susilaukė ne tik susižavėjusių šūksnių, bet ir kritikos: yra manančių, kad toks ekstremalus būdas, kai kūdikis baseine plaukioja vienas ir yra be jokių apsaugų yra pavojingas, nesvarbu, kad kūdikis buvo mokytas plaukti. Tokio amžiaus vaikų elgesys  sunkiai prognozuojamas.

Bet kokiu atveju siūloma jokiu atveju nebandyti to pakartoti namuose ir nemesti savo kūdikių į vandenį, kad išplauktų. Tai gali baigtis liūdnai, o tai, ką demonstruoja Elisabeth - ilgo ir kruopštaus darbo rezultatas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis