Klaidos, kurias tėvai daro prižiūrėdami vaikų plaukus

Plaukai - kiekvieno mažylio puošmena, ir kad jie augtų sveiki bei stiprūs, mes, tėvai, turime atminti keletą svarbių dalykų.

1 klaida: skusti galvą plikai, kad plaukai būtų stipresni


Šis mitas buvo paplitęs dar mūsų močiučių laikais. Kažkodėl buvo nurodomas ir amžius - skusti reikia vienerių metukų gimtadienio proga. Tačiau jokio logiško pagrindimo šis būdas neturi. Žinoma, didelės žalos vaikui nepadarysite, nei fizinės, nei psichologinės (nes jis bus per mažas suprasti grožio subtilybes), tačiau pagalvokite - o kodėl tai darote?


Kaip bebūtų keista, vis dar yra manančių, kad dažnai skutant plaukus plikai pasikeis jų spalva, tačiau tai jau visai iš fantastikos srities. Plaukų spalva būna nulemta genetiškai vaiko pradėjimo momentu.


2 klaida: norint turėti ilgus plaukus, jie nekerpami visai


Plaukai yra veikiami aplinkos poveikio - saulės, vėjo, karščio, vandens, todėl reguliariai pakirpti plaukų galiukus, kad jie sparčiau augtų - būtina!


3 klaida: vaikų plaukų džiovinimas fenu


Vaikų plaukas yra plonesnis, negu suaugusiųjų, todėl nuo karšto oro srovės gadinasi greičiau. Žinoma, po baseino ar kitų ypatingų atvejų išdžiovinti fenu plaukus prireiks, tačiau tai neturi tapti kasdiene plaukų priežiūros dalimi. Geriau planuoti plaukų trinkimą taip, kad liktų laiko jiems išdžiūti natūraliai.


4 klaida: plaukų trinkimas suaugusiesiems skirti šampūnu


Vaikams skirtas šampūnas yra sukurtas specialiai vaikų plaukams bei jų galvos odai, todėl reikėtų naudoti vaikišką, o ne suaugusiesiems skirtąjį.


5 klaida: nesubalansuota mityba


Taip, akivaizdu, kad ne visi vaikai mėgsta valgyti mėsos, žuvies ar pieno produktų. Tačiau subalansuotas maistas, su kuriuo gaunami visi būtini vitaminai ir mikroelementai, vaikui yra būtini. Jeigu vaikas kategoriškai atsisako valgyti tam tikrų produktų, pasitarkite su gydytoju - gal jis rekomenduos pavartoti vitaminų ar mineralinių medžiagų preparatų.


6 klaida: nedėvėti galvos apdangalo vasarą


Šįkart nekalbėsime apie saulės smūgio galimybę, pasakysime tik tiek, kad saulės išspinduliuojami ultravioletiniai spinduliai neigiamai veikia plauko struktūrą. Todėl kokybiška, natūralaus audinio, kepurė vasarą vaikams yra būtina.


7 klaida: bijoma kūdikiams šukuoti plaukus šukomis ar šepečiu


Kartais tėvai sako, kad plaukų per mažai, kad juos šukuotum, kartais prisibijo pažeisti neužsidariusį didįjį momenėlį, kartais mano, kad šukavimas nesveika galvos odai. Atvirkščiai, šukuojant plaukus, masažuojama galvos oda, pagerėja kraujo apytaka, plaukas geriau maitinamas, ir todėl skatinamas augti.


Patiems mažiausiems kūdikiams skirti ypač minkštų šerių šepetukai, kurie niekaip nepakenks vaikui. Na, ir paskutinis argumentas - plaukų šukavimas yra svarbi kasdienės vaiko higienos dalis, todėl kuo anksčiau jį pradėsite prie to pratinti, tuo labiau jis pripras ir nesipriešins. Ne paslaptis, kad yra dvimečių ar net trimečių, kurie neleidžia tėvams prisiliesti prie jų galvos.


8 klaida: neteisingas plaukų trinkimas


Dažnai tėvai užpila šampūno tiesiai ant galvytės, tuo tarpu reikėtų jo įsipilti į delnus, juos patrinti ir tik tada trinkti plaukus. Kai šampūnas delnuose virsta putomis, jis tolygiau pasiskirstys po plaukus ir geriau juos išplaus.


9 klaida: vaikas jaučia nuolatinį stresą, alinama jo nervų sistema


Tai labiau ne klaida, o rekomendacija: vaikų fizinei sveikatai būtina gera jų psichinė savijauta. Todėl sveikų plaukų receptas yra ne tik tinkama jų priežiūra, bet ir geri šeimos tarpusavio santykiai, dienos režimas, visavertė mityba ir sveikas gyvenimo būdas!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis