Ar ir jūs slapta vylėtės susilaukti gražesnio vaiko?

Kas penktas tėtis ar mama pagalvoja, kad jo vaikas yra negražus. Tačiau to garsiai niekada neištaria.

(Ne) gražus?

Atrodo, kad savų vaikų grožis/negrožis iš tiesų yra tema - tabu. Anoniminė apklausa parodė, kad 18 procentų tėvų, gimus kūdikiui, buvo nusivylę jo išvaizda. Jie tikėjosi gražesnio, dailesnio vaiko, o realybė pasirodė kitokia.

Tik pusė porų pasikalbėjo apie tai tarpusavyje, ir tik 8 procentai  išdrįso šia tema pasikalbėti su kitais.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Idėjos, kaip originaliai įrengti vaiko kambarį
Visuomenę šokiravo istorija apie vaikus skriaudusias aukles
Mamos atkaklumas ir dovanotos kepenys išgelbėjo sūnui gyvenimą

„DailyMail" paskelbtoje apklausoje netikėtai išaiškėjo kas slegia neseniai tėvais tapusias šeimas. Tai, kad jų vaikas atrodo kitaip, prasčiau, negu tikėjosi, tėvai nelinkę išsipasakoti ir kenčia tyliai.

Kodėl gėdijamasi apie tai kalbėti?

Išgirdę šios apklausos rezultatus galite skeptiškai pasakyti - juk taip galvoja ir jaučiasi mažuma, tik 18 procentų, visų apklaustųjų. Tačiau iš kitos pusės, tai - net 18 procentų!

Taip, 82 procentai apklaustųjų pasisakė, kad jų vaikas - jiems gražiausias pasaulyje. Tačiau likusioji dalis galvoja kitaip ir jaučiasi nelaimingi dėl to. Kodėl jie apie tai nekalba garsiai? Nes grožis mūsų visuomenėje - raktas į sėkmę? O jų kūdikis neatrodo taip, kad galėtų užimti pirmąją vietą kūdikių grožio varžybose.

Kas svarbiausia tėvams?

Iš tiesų, pripažinkime, kad gimę kūdikiai iš tiesų nebūtinai būna panašūs į gražuolius kūdikius, kurie šypsosi mums iš reklamų televizijose ar puikuojasi ant vaikams skirtų produktų pakuočių.

Visuomenės suformuotas stereotipinis naujagimio vaizdas dažnai būna idealizuotas, ir jauni tėvai, juo įtikėję, neretai nusivilia pamatę saviškį. „Svarbiausia, kad sveikas" - tai bene dažniausia frazė, kurią sakome pastebėję kokį nors vaiko grožio trūkumą. Ir iš tiesų taip yra. Tik ar tuo tiki 18 procentų tėvų?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis