12 originalių žaidimų krikštynoms

Krikštynų žaidimų pagrindinis „kaltininkas“ kūdikis arba vaikas. Šios šventės metu siūloma pažaisti žaidimų, susijusių su krikštijamu vaiku arba tiesiog su vaikais.

Atspėk, kas nuotraukoje


Prieš krikštynas, žinant, kas atvyks į svečius, reikia paprašyti, kad kiekvienas svečias atsineštų savo vaikystės ar kūdikystės nuotrauką. Visos nuotraukos surenkamos ir iškabinamos skelbimų lentoje ar tiesiog ant sienos, kad jas matytų visi krikštynų svečiai. Prie kiekvienos nuotraukos parašomas eilės numeris. Svečiai šventės metu turi ant lapelio popieriaus susirašyti eilės numerius ir žmogaus, kuriam priklauso nuotrauką, vardą. Šventės gale surenkamos svečių kortelės su jų spėjimais. Laimėtojai daugiausiai atspėjusieji nuotraukų savininkų.


Galimas žaidimo variantas: kelias vaikystės nuotraukas išdidinti, ir šventės metu atsistojus visiems parodyti, paprašant atspėti, kas gi iš svečių yra nuotraukoje. Atspėjusįjį galima apdovanoti simboliniais prizais.


Surask porą


Šiam žaidimui reikės šiek tiek pasiruošimo: reikia susirasti įžymybių nuotraukų, kuriose matytųsi, kaip įžymybė atrodo dabar ir reikia nuotraukų, kur ta pati įžymybė būtų nufotografuota vaikystėje ar kūdikystėje. Įžymybių dabartinės nuotraukos išdėliojamos vienoje eilėje, o žemiau kitoje eilėje sumaišytos įžymybių nuotraukos vaikystėje ar kūdikystėje. Svečių tikslas surasti nuotraukų poras. Svečius, kurie atspėjo daugiausiai porų, galima apdovanoti simbolinėmis dovanėlėmis.


Estafetė „Pamaitink kūdikį“


Šiai estafetei reikia turėti bent 2 ar 3 kūdikio buteliukus ir tiek pat seilinukų. Jei jų neturime, galima naudoti mažus rankšluostukus ar popierines servetėles. Buteliukus reikia pripildyti pieno, sulčių, vandens ar kokio kito gėrimo. Išrenkamos poros žaidėjų. Porų vyrams ant kaklo parišamas seilinukas. Vyrai atsistoja maždaug 3-5 metrų atstumu nuo savo porininkių, atsisukę veidu į jas. Moterys stovi priešais savo porininkus ir rankose laiko buteliukus su gėrimais. Po signalo vyrai nubėga prie savo porų ir turi kuo greičiau išgerti iš buteliuko visą gėrimą. Buteliukus laiko moterys, vyrai rankomis jų imti negali. Išgėrę gėrimą, vyrai grįžta atgal. Laimėtojas pora, greičiausiai atlikusi užduotį. Jei turite, galite vyrams uždėti ant galvos vaikiškų kepurėlių, atrodys dar juokingiau.


Loterija


Ant ištiestos virvės prikabinama tiek paketėlių dovanėlių, iš kiek raidžių susideda krikštijamojo vaiko vardas. Ant kiekvieno paketėlio užrašyta raidė: ant pirmojo pirmoji vaiko raidė, ant antrojo antroji ir t. t. Sąlyga kiekviename paketėlyje esanti dovana turi prasidėti ta raide, kuri ant to paketėlio užrašyta. Visi dalyviai turi spėlioti, kokia dovana yra pirmame paketėlyje, jei atspėja gauna tą dovaną. Toliau spėliojama antrame paketėlyje esanti dovana ir t.t.


Apie svečius


Šiam žaidimui reikia pasiruošti iš anksto. Ant lapelių surašykite info apie kiekvieną svečią: kas jis yra krikštijamam vaikui, ką veikia, ką mėgsta ar šiaip kuo yra ypatingas. Negalima parašyti tik vardo ir pavardės. Lapeliai išdalijami visiems dalyviams. Kiekvienas paeiliui skaito, kas parašyta lapelyje, o paskui visi spėja, kuris svečias „užkoduotas“ lapelyje.


Atspėk profesiją


Krikštynų svečiams išdalinamos kortelės, ant kurių kiekvienas pasirašo, kuo jis įsivaizduoja vaiką užaugus, t. y. kokia bus jo profesija. Kortelės surenkamos ir sudedamos į voką, kuris bus saugomas, kol vaikas baigs mokyklą.Galima pažadėti, kad tuomet, kai vokas su profesijomis bus atplėštas ir jei kažkas bus atspėjęs profesiją, tai tam užaugęs krikštijamasis atsilygins, pavyzdžiui, iš savo pirmosios algos.


Automobiliukai


Žaislinės mašinėlės surikiuojamos prie starto linijos. Prie kiekvienos pririšama maždaug 3 metrų ilgio virvė, kurios kitas galas pririštas prie pieštuko. Ant mašinėlių pastatomos stiklinės su vandeniu. Po komandos žaidėjai pradeda atsargiai vynioti virvę ant pieštuko. Laimi tas, kuris neišpylęs vandens pirmasis prisitrauks mašinėlę prie savęs.


Palinkėjimai


Į papuoštą stiklainį ar kitokį indą pridėti prikarpytų kartoninių širdučių ir ant kiekvienos iš jų užrašyti po vieną žodį. Pvz. namas, saldainiai, žaislai, malkos, grybai ir pan. Kuo netikėtesni žodžiai, tuo įdomiau. Šventės metu visi traukia širdutes su žodžiais ir sako vaikučiui palinkėjimą arba pasižadėjimą, kuriame būtinai turi būti tas ištrauktas žodis. Pavyzdžiui, jei ištrauktasis žodis yra „laiptai“, galima palinkėti vaikučiui ateityje atkakliai kopti karjeros laiptais.


Viktorina


Vaišių metu prie stalo galima surengti viktoriną. Klausimai turėtų būti susiję su krikštijamu vaikučiu, pavyzdžiui, ką reiškia vardas, kurią valandą jis gimęs, kada pirmą kartą paragavo košės ir pan. Jei pasitaikytų labai sudėtingas klausimas, galima netgi pasufleruoti, kur rasti atsakymą (pavyzdžiui, krikštynų laikraštuke, stende, albume ar kt., kurie gali būti ar iškabinti ant sienos, ar visiems padalinti). Žinoma klausimai gali būti susiję ir apskritai su krikštynomis, kūdikiais, vaikyste pan.


Prizai gali būti patys įvairiausi, tačiau smagu, jei jie susiję su vaikais. Pavyzdžiui:


1. Muzikinis centras - barškutis.

2. Patalynės komplektas - palutė.

3. Namų kinas - vaikiška knygelė.

4. Poilsis SPA centre - vaikiškas muilas.

5. Mobilusis telefonas - vaikiško telefono ragelis.

6. Apatinis trikotažas - sauskelnės.

7. Prabangus fenas - vaikiškos šukos.

8. Mikseris - buteliukas.

9. Sidabrinių stalo įrankių rinkinys - šakutė su šaukšteliu.

10. Butas prabangiame rajone - žaisliniai raktai.

11. Automobilis - žaislinis vairas arba automobiliukas.

12. Šilkinių staltiesių komplektas - seilinukas.

13. Virtuvinis kombainas - šaukštelis.

14. Kelionė į NBA krepšinio varžybas - vaikiškas kamuoliukas.

15. Indaplovė - šepetėlis buteliukams plauti.

16. Antidepresantas - čiulptukas.

17. Šveicariškas stalo laikrodis - smėlio laikrodukas.

18. Perlų karoliai - riestainiukai suverti ant virvės.

19. Vitaminai - saldainiukai.

20. Puodų rinkinys - vaikiškas puodelis.


Svarbu įspūdingai prizą pristatyti. Kuo daugiau prizų sugalvosite, juos originaliai pristatysite, tuo linksmiau bus, o ir eilinis svečias iš krikštynų su dovanėle grįžęs, bus nepaprastai patenkintas.


Netikėtos estafetės


Galima surengti vaikiškas varžybas. Išrinkti du dalyvius - savanorius, arba dvi poras. Kad viskas atrodytų kuo „tikroviškiau“, kad dalyviai geriau įsijaustų į vaiko vaidmenį, jie ant rūbų turi užsidėti sauskelnes (tiks skirtos specialiai suaugusiems), vaikiško tipo nėriniuotas kepurytes ir įsikąsti vaikiškus čiulptukus. Varžybos gali buti įvairiausios: kas greičiau vandenį perneš į kitą indą vaikišku šaukšteliu ar kastuvėliu; kas ilgiau vienu kartu įkvėpę oro išrėks „Ma-a-a-a-ma-aaaaaaaa“; kas greičiau išgers stiklinę/bokalą pieno; kas daugiau moka lopšinių; kas greičiau su raketėm numuš balionus iki finišo; kas greičiau iš kambaryje esančių daiktų sudėlios vaiko vardą; kas ilgiau šokinės šokdyne; kas greičiau sumaitins vaikišką tyrelę savo porininkui su vaikišku šaukšteliu; kas greičiau keturiomis įveiks numatytą distanciją.


Aukcionas


Krikšto tėvai gali surengti aukcioną iš vaiko daiktų: rėmelis su vaiko nuotrauka, pėdutės ar rankytės antspaudas, šaukštelis, žindukas, seilinukas. Taip pat aukcionui puikiausiai tinka daiktai prizai, išvardinti aukščiau esančioje „Viktorinoje".


Dovanos ratu


Svečiai sustoja arba susėda ratu. Skambant muzikai jie pradeda siųsti vienas kitam gana didelę dėžę. Žaidimo vedėjui sustabdžius muziką, svečias, pas kurį atsidūrė dėžė, pakelia jos dangtį ir nežiūrėdamas išima pirmą pasitaikiusį daiktą. Pagal žaidimo taisykles tą daiktą jis turi užsidėti (užsivilkti, užsisegti) ir nešioti tam tikrą laiką, pavyzdžiui pusę valandos (arba iki žaidimo ar šventės pabaigos). Muzikai vėl pradėjus groti, svečiai toliau siunčia dėžę ratu. Į dėžę galima įdėti įvairiausių drabužių: vaikišką kepurytę, XXXXXL dydžio kelnaites ir panašiai.

   

Šaltinis: www.zaidziutaip.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis