TESTAS būsimoms ir esamoms mamoms kas jums yra motinystė?

Laukiantis vaikučio, pamažu imame kaupti jam kraitelį. Nors vis dar pasitaiko sakančiųjų, kad iki paskutinio mėnesio nėštumo mėnesio nereikia pirkti nei vežimėlio, nei lovelės, esą tai blogas ženklas, šiais prietarais tikime vis mažiau. Laikas - pinigai. Gimus vaikučiui laisvas laikas kainuos itin didelius pinigus, todėl tikrai verta pirkinius susiplanuoti iš anksto.

Renkant kraitelį, neapsieisite be pirmųjų kojinyčių ar batukų. Vienos mamos pačios mezga kojinytes mažyliams, kitos ieško nagingų močiučių arba keliauja į artimiausią vaikiškų prekių parduotuvę, kur gražių ir madingų pirmųjų kojinaičių/batukų pasirinkimas yra didelis.

Parengėme jums testą - žaidimą, kuris leis žvilgtelėti į jūsų vidų - kokia jūs mama esate. Kokių lūkesčių turite ir koks auklėjimo stilius jums priimtiniausias.Primename, kad tai tėra žaidimas ir smagus laiko praleidimas.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Išsamus straipsnis apie tai, kaip lavinti vaiko kalbą namuose
Interneto sensacija - pirmą kartą lietų pamačiusio vaiko reakcija

Jūsų dėmesiui - keturi pirmųjų kojinyčių ir batukų pasirinkimai. Kurį iš variantų į mažylio kraitelį įsidėtumėte jūs?

Jeigu renkatės 1 variantą.

Būsite (arba esate) labai rūpestinga ir atidi mama. Jūs stengiatės planuoti savo gyvenimą, nors ir ne visada tai pavyksta. Esate iš tų, kurie vaikučio gimimą kruopščiai planuoja - derina jį prie karjeros planų, prie studijų ir net atostogų. Tačiau ir jums pasitaiko netikėtumų, tokiu atveju jūs sukaupiate visas jėgas ir tikrai gana greitai apsiprantate su nauja padėti ir naujais iššūkiais.

Jūs labai norite, kad jūsų vaikučio tėtis būtų lygiavertis vaiko auginimo partneris, todėl jums natūralu, kad kartu su juo einate pas gydytoją ar į nėštumo kursus. Kartais jūs paliekate atverstą knygą ar žurnalą apie vaikų auginimą toje vietoje, kuri jums atrodo svarbi, ir kaip smagu matyti, kad būsimasis tėtis susidomėjęs ją skaito. Gimdyti jūs greičiausiai irgi planuojate kartu. Tai jums atrodo natūralu ir teisinga. Tiesa, net jei jūsų vyras nenorėtų jūsų lydėti gimdyklą, jūs pakankamai realiai ir blaiviai priimtumėte šį jo apsisprendimą.

Jūs mėgstate tradicijas, pastovumą, vertinate pasitikėjimą žmogumi. Tačiau neužmirškite, kad vaiko gimimas - tai ne tik šventė ir nuolatinis džiaugsmas. Tikrai bus sunkių akimirkų, kuomet norėsis verkti pasislėpus kamputyje. Tokiais atvejais atminkite - jūs ne viena, kalbėkitės apie tai su artimaisiais, prašykite pagalbos.

Jeigu renkatės 2 variantą.

Būti mama - didelis nuotykis! Iššūkis, panašiai kaip kopti į kalnus, plaukti sraunia upe baidarėmis arba egzaminas, kai nežinai, kurį klausimą išsitrauksi - žinomą ar tą, kuriam perskaityti pritrūkote laiko.

Jūs į motinystę neriate visa galva ir atiduodate jai visą save. Jūs apskritai esate iš tų, kurios viską daro širdimi - myli, neapkenčia, barasi, džiaugiasi. Vaiką jūs irgi mylėsite taip, kaip tik jūs viena temokate - stipriai ir be išlygų. Tiesa, kol mažylis dar gyvena jūsų pilvelyje, jums sunku įsivaizduoti, kaip pasikeis gyvenimas jam gimus. Aplanko mintys: ar būsiu gera mama? Ar sugebėsiu? Ar mokėsiu? Nesijaudinkite, nerimauti yra natūralu.

Nežinomybė visada baugina, ją padeda sumažinti informacija - kursai, pokalbiai su bendramintėmis. Jeigu jaučiate, kad jus apėmę jausmai yra tokie, tarsi tuoj sprogsite iš įtampos, nelaikykite visko savyje, o pasikalbėkite su jums artimu žmogumi. Jei jo nėra šią sekundę šalia, imkite popieriaus lapą ir surašykite baimes, kurios jus neramina. Pamatysite, vos parašius jau ims ir palengvės. O vakare grįžus su vyru aptarsite visus punktus ir pamatysite, kad sprendimai visai čia pat.

Vaikučiui pasisekė, kad būti tėvais pasirinko jūsų šeimą. Su jumis jam niekada nebus nuobodu. Vakarai prie televizoriaus, savaitgaliai prie kompiuterio - šis scenarijus ne jums. Jūs turite daug draugų, mėgstate bendrauti, keliauti, patirti daug įspūdžių. Jūsų mažylis bus laimingas, galėdamas drauge su jį mylinčiais tėvais patirti, koks įdomus yra tas didelis ir margas pasaulis.

Jeigu renkatės 3 variantą.

Būti mama - tai džiaugsmas ir atsakomybė. Jūs esate realistė, suprantanti ir priimanti šį pasaulį tokį, koks jis yra. Greičiausiai jūs neskubėjote pirmą dieną po pastojimo visiems paskelbti apie pasikeitusį jūsų statusą. Tik palaukę tam tikrą laiką apie tai pasakėte artimiesiems, draugams ir bendradarbiams. Jūsų blaivus požiūris labai padės jums tapus mama - jūs nepanikuosite tada, kai mažyliui skaudės pilvuką ir jis verks - pirmiausia išbandysite visus pagalbos būdus, kokius tik žinote. O žinote jūs tikrai daug. Jau nėštumo metu daug skaitėte, domėjotės, sulaukėte patarimų iš patyrusių moterų.

Jūs labai atsakingai ruošiatės gimdymui, nesate iš tų, kurios nesidomi, kur ir kaip gimdyti. Jūs svarstote visus natūralaus gimdymo pliusus ir minusus, domitės nejautros galimybėmis. Kad ir kaip apsispręstumėte sutikti ateinantį į šį pasaulį mažylį, atminkite, kad dviejų vienodų gimdymų nebūna, ir pasitaiko, kad kruopščius planus pakeičia netikėtumas.

Jūs neabejojate, kad jūsų vyras bus geras tėtis mažyliui, tačiau širdyje vis tiek viliatės, kad ryšys tarp jūsų ir vaiko bus ypatingas, kad parpuolęs ant kietos žemės ir susižeidęs, jis nusiraminimo ieškos pirmiausia jūsų glėbyje. Juk jūs esate mama. Žmogus, kuris labiausiai myli ir supranta savo mažylį. Patarimas jums būtų - klausyti savo širdies balso. Kad ir ką sakytų „protingos" knygos ir išsimokslinę dėdės baltais chalatais, vidinio balso ignoruoti nevalia.

Jeigu renkatės 4 variantą.

"Mama žino geriausiai, ko reikia jos vaikui" - tai jūsų moto. Jūs mėgstate netikėtumus, staigmenas ir dovanas. Šiuo atveju gavote didžiausią gyvenimo dovaną - naują gyvybę.

Jūs džiūgaujate it vaikas, išties jūs širdyje ir esate vaikas. Laukiate nesulaukiate to laiko, kai pasisodinę vaiką ant rogių lėksite su juo per apsnigtą mišką ar kramsnodami popkornus kino teatre kikensite žiūrėdami linksmą animacinį filmą.

Na, o kol kas jūsų vaikas dar gyvena mamos pilve. Jūs tikriausiai mėgstate puoštis, išryškinti pilvuką, vis dažniau pasvarstote, gal įamžinti savo nėštumą fotosesijoje. Gimdymo jūs nebijote ir mokate padrąsinti kitas drauges nėštukes. Jos pavydi jums jūsų optimizmo ir pozityvumo! Šių dviejų savybių jums labai prireiks jau gimus vaikui.

Juk mamos darbas yra pats kūrybiškiausias iš visų mums žinomų. Mama - lopšinių dainuotoja, namų tvarkytoja, virėja, gydytoja, guodėja, žaidimų partnerė, organizatorė, vadybininkė. Mama - juk šiame žodyje telpa tiek daug. Ir jums viskas puikiai pavyks. Kodėl? Žiūrėkite pirmą sakinį.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis