Tai, ko nežinojome apie Vandenį ir jo santykius su kitais Zodiako ženklais

Oi, tie vaikai Vandeniai... Tėvams apie poilsį teks tik pasvajoti. Tai individualistai ir maištininkai, kurie pasižymi išradingumu, originaliu mąstymu ir stipriu intelektu. Išoriškai ramus Vandenis kartais gali nustebinti tėvus ir giminaičius savo nepakenčiamu, keistu elgesiu. Apie Vandenį ir jo santykius su aplinkiniais pasakoja astrologė Rita Vainauskienė.

Vandenių tėvai turi leisti vaikams būti išradingais - tegul vaikai piešia, karpo, tegul viską daro savaip, jei tik nori. Neverskite jų laikytis kokio nors šablono, nes šie vaikai yra labai aktyvūs, išradingi, jie gali sugalvoti nestandartinių ir originalių sprendimų.


Vaikui Vandeniui reikia žaislų, kuriuos galima būtų naudoti kūrybingai, parodant savo išradingumą (pvz., konstruktoriai, iš kurių sukonstruos robotus). Palaikykite kūrybinius vaikų pomėgius, nes jie gali padėti įsitvirtinti mažajam Vandeniui kaip asmenybei. Astronomija ir astrologija taip pat gali juos sudominti. Jei vaikas Vandenis grimzta į depresiją, reikėtų duoti jiems laisvę – pašalinti visus jį supančius apribojimus, kad pajaustų save tarsi laisvas paukštis. Tai bus geriausias vaistas. Mokykite savo vaiką savarankiškai priimti sprendimus, būti nepriklausomu nuo kitų.


Mama - Avinas viską, kas jai ateina į galvą, daro iš karto, tuojau pat. O Vandeniui dažniausiai reikia laiko apmąstymui ir planavimui. Jis labiau mąstytojas, nors keičia savo požiūrį dažniau, negu jo mama. Na, o mama - Avinas yra veiksmų žmogus. Ji sugalvoja sau kokį nors tikslą ir siekia jį įgyvendinti. Ši mama nori nepriklausomybės ir ją tenkina, kad mažasis Vandenis pakankamai nepriklausomas. Jis laisvai jaučiasi tarp įvairių žmonių ir nesilaiko įsikabinęs savo mamos. Jis net nesipriešina paliekamas su kitais, pažįstamais, žmonėmis. O tai, sutikite, yra labai patogu savų interesų turinčiai mamai. Tokiam vaikui patinka, kad motina su juo elgiasi kaip su suaugusiu. Avinas skatina vaiko savarankiškumą, bet būna tvirtas, kai kalbama apie tai, kaip reikėtų elgtis, ir tai yra gerai Vandeniui. Mama - Avinas visai rami, kad jos vaikas mažai emocingas, nes ir ji pati nėra labai atvira žmonėms.


Tėvas -Avinas yra pilnas entuziazmo, o jo proveržiai užkrečia Vandenį noru iš gyvenimo gauti viską įdomiausia, kas tik įmanoma. Tėvo - Avino idėjų gausa ir jo grandiozinių planų įgyvendinimas žadina mažojo Vandenio gyvą protą. Bet pats svarbiausias dalykas, kurį turi suprasti Avinas, yra tai, kad Vandenis jau gimsta asmenybe, kuri gali veikti nenuspėjamai. Vandenis turi savo netikėtą požiūrį į gyvenimą, ir tėvui teks atsispirti pagundai jį pakeisti, nes būtent netradiciškumas ir yra Vandenio žavesys!


Mylinčią mamą - Jautį kartais stebina tai, kad jos Vandenis bando išsilaisvinti iš šiltų motiniškų glamonių. Juk šio ženklo mama turi tiek daug meilės, o Vandenis, nepaisant jo geranoriškumo, gali būti gana atitolęs ir net šaltokas. Ši mama turi suprasti, kad jos vaikui reikia šilumos ir meilės ne mažiau, kaip bet kuriam kitam, jam tiesiog sunku nusiteikti šiems jausmams ir juos priimti. Vandenis kartais būna tikras maištautojas, bet užsispyrusi mama - Jautis netoleruos jokių nesąmonių! Kiekvienas iš jų nori daryti viską savaip, todėl tarp jų laikas nuo laiko bus rimtų „susirėmimų". Tiesa, Vandenis yra pakankamai sukalbamas, todėl logikos ir faktų pagalba jį įtikinti galima. Galų gale vaikas priims motinos argumentus, nes jie yra pakankamai pagrįsti.


Jaučio ženklo tėtis po įtemptos dienos mėgsta patogioje kėdėje tyliai pasėdėti prie židinio. Jis savo namuose nenori jokių audrų. Bet jis turės persvarstyti savo įpročius, nes jo vaikas Vandenis trokšta permainų! Vandenis nori viską žinoti, viską ištyrinėti, jis nuolat ieško nuotykių ir pilnas įvairių idėjų. Neramiam Vandeniui šiek tiek senamadiškas tėtis - Jautis gali atrodyti siaubinga nuobodybė.


Visgi Vandenis gaus naudos iš savo tėvo pamokų, nes jose tiek daug prasmės! Jautis padės Vandeniui, kuriam į galvą ateina vis naujos mintys, sutelkti dėmesį ir nesiblaškyti į visas puses. Vandenis yra autentiškas ir originalus, o Jautis – padorus, bet dažnokai neoriginalus. Jis ne visada supranta savo užsispyrusio vaiko kiek keistokus draugus ir apskritai mano, kad Vandenis nukrypsta nuo visuotinai priimtų taisyklių. Visgi tėvo kietumas gali sustabdyti Vandenį, kuris nusprendė viską daryti savaip. Protingas Jautis sugebės parodyti savo vaikui, kad viskas turi savo ribas.


Abu šie Zodiako ženklai turi emocijų perteklių ir nesiekia galvoti logiškai. Jie abu mėgsta žiūrėti į ateitį, puoselėti idėjas, kurios aplenkia laiką. Mažasis Vandenis, motinos džiaugsmui, sparčiai vystosi ir anksti pradeda kalbėti. Be to, jis labai geranoriškas vaikas, kuris niekam nėra našta. Mama -Dvyniai mėgsta bendrauti ir bus laiminga, nes kūdikis su malonumu keliaus su ja bet kur. Jos neliūdina, kad vaikas kartais būna šiek tiek atsiskyręs ir abejingas, nes tai būdinga ir jai pačiai. Žinoma, mama - Dvyniai su žmonėmis yra bendravusi kur kas daugiau, todėl turi pagrindo mokyti savo vaiką nebūti pernelyg atviraširdžiu, pasitikinčiu. Apskritai, ji su juo elgiasi kaip su suaugusiu, kas jam tikrai patinka. Tik jai derėtų žinoti, kad vaikui reikia daug daugiau meilės ir rūpesčio, nei gali atrodyti.


Tėvas - Dvyniai išmokys Vandenį veikti realiame pasaulyje ir įgyvendinti originalias idėjas. Laikui bėgant, jis padės vaikui teisingai vertinti žmones ir uždirbti pinigus. Tėvas turi daug daugiau sveiko proto, nei jo mažasis svajotojas!

Abu jie yra geranoriški, bet tuo pačiu metu gali būti gana susvetimėję. Vandenis nenori atskleisti savo tikrojo „aš", jei bijo, kad jį nuskriaus. Na, o jo tėtis - Dvyniai slepia savo abejones, jas gudriai užmaskuodamas protingais žodžiais. Kartais labai užimtas tėvas - Dvyniai supranta, kad jis nėra užtikrintas, jog yra geras tėvas. Todėl jis turėtų daugiau laiko praleisti su savo vaiku. Ir būtų gerai, kad tėčiui ne itin greitai darytųsi nuobodu! Žinoma, Vandenis gana nepriklausomas, ir galbūt jo nesutrikdys netikėtai nutrūkęs žaidimas, tačiau jam yra labai svarbus tėvo domėjimasis juo pačiu bei jo užsiėmimais!


Vandenio aktyvi vaizduotė, ir jeigu mama-Vėžys jį ribos, jis praras dalelę savo paties. Taigi, leiskite jam, būti šiek tiek neįprastu ir nedūsaukite iš nevilties žiūrėdama į jo išdykavimus! Priimkite jį kaip kūrybišką ir išradingą asmenybę, nes jis toks ir yra. Ši mama yra labiau tradicinė, nei jos vaikas. Jos vertybės labiau žemiškos: namai, šeima, komfortas, skanus maistas... Vandenis tuo tarpu nori ištrūkti iš namų, kad susitiktų su draugais ir aptartų pačias keisčiausias idėjas, savo entuziazmu užkrėstų kitus. Jo tiesiog negalima užrakinti namuose! Motina turėtų pagalvoti apie gerą darželį ar mokyklą, kur nebūtų nuslopinta vaiko vaizduotė. Mažajam Vandeniui reikia šiek tiek daugiau bendrauti su žmonėmis, nes be to jis negali.


Vandenis ir jo tėtis Vėžys itin skiriasi vienas nuo kito... Tėvas mąsto labai emocionaliai, o Vandenis - logiškas ir intelektualus. Vandenis pasiruošęs rizikuoti, o ir jo tėtis - Vėžys itin atsargus. Vandenis mėgsta permainas, o būtent tai labiausiai baugina tėvą. Be to, Vėžys amžinai kažkuo susirūpinęs, o Vandenis, palyginti su juo, atrodo ypač nerūpestingas. Laikas nuo laiko tėvui reikia pailsėti, kad atstatytų nervus, o Vandenis jaučia poreikį pailsėti tik po to, kai išsikrauna visiškai. Vandenis dosnus ten, kur Vėžys nepaprastai šykštus. Raktas į gerus santykius vis dėl to egzistuoja: tėvas neturėtų per daug kontroliuoti savo vaiko. Jei Vandenis turės veiksmų laisvę, jis tikrai pastebės visus tėvo teikiamus gerus dalykus - meilę, gerumą, skatinimą ir paramą, jaukius namus ir besąlygišką atsidavimą.


Dosni, entuziastinga mama-Liūtė padeda Vandeniui atsiskleisti, suteikia jam galimybę jaustis mylimam ir geidžiamam. Tačiau motina turi pasirūpinti tuo, kas Vandenį jaudina, kas jį domina ir kas jam rūpi. Liūtė, patardama ką nors kitiems, nors vedama ir geriausių ketinimų gali būti per daug ryžtinga. Užsispyręs Vandenis beviltiškai ginčys savo teisę į nepriklausomybę, norėdamas per gyvenimą eiti savo keliu. Ir Liūtas, ir Vandenis mėgsta įdomias keliones. Mažasis tyrinėtojas svajoja apie nuotykius, ir nors jo motina įpratusi prie komforto, tačiau kai jis paūgės, ji su malonumu eis kartu su juo. O kol jis mažas, ji vesis Vandenį su savimi eidama į svečius ar į teatrą, kiekvienąkart džiaugsis pamačiusi švytinčias jo akis.


Tėtis - Liūtas tikisi iš vaiko įvairiapusio tobulumo ir todėl dažnai pernelyg jam reiklus. Bet visas tėčio „kietumas" Vandenį daro maištingą, nepaklusnų ir užsidariusį. Paauglystėje su Vandeniu nebus lengva, tuo labiau kad tėvas -Liūtas tikriausiai bus tradicinių vertybių šalininkas, o Vandenis panorės ginti savo teises, kurios netelpa į visuomenės normas. Čia Liūtui teks priimti vaiką tokį, koks jis yra, net jei Liūtas bus didžiulis diktatorius, tai nepadės. Liūtas gali tapti puikiu mokytoju ir padėti savo vaikui rasti praktinių galimybių jo idėjų įgyvendinimui. Tėvas gali didžiuotis savo nepaprastu vaiku.


Mama- Mergelė visada manė, kad vaikas turi su malonumu padėti jai namuose, bet Vandenis vengia ir nenori to daryti. Tačiau Mergelėms puikiai sekasi įtraukti vaiką į tvarkymąsi ir pagalbą. Ši mama neleis, kad vaikas visur ir visada elgtųsi savaip. Tiesa, Mergelė mėgsta pastabas, pamokymus, o Vandenis yra visada pasiruošęs argumentų prieš tai, ko nenorėtų girdėti. Taip kad ginčų tarp jų bus pakankamai. Mama turi pasirūpinti, kad neperkrautų vaiko su pernelyg daug reikalavimų ar sąlygų, nes jei jis ir išmoks gyventi „pagal taisykles", tai daug praras kaip asmuo. Mažasis Vandenis yra gimęs tyrinėtojas, nuotykių ieškotojas, žmogus, kuris jaučia savo vienybę su kitais. Motina turėtų skatinti jo meninius polinkius ir jo originalumą. Ji turi priimti net kai kuriuos jo keistumus, o ne versti su viskuo sutikti su ja, nors ji yra labai praktiška!


Tėvą - Mergelę liūdina Vandenio įprotis dažnai keisti savo nuomonę. Pats tėvelis-Mergelė kruopščiai apsvarsto viską prieš priimdamas sprendimus. Taigi, Vandenis, nepaisant visų rimtų diskusijų, tėvui atrodo tik kaprizingas vaikas. Bet gyvi ir smalsūs Vandenio klausimai stebina ir džiugina Mergelę. Tėvas, kuris mėgsta protinį darbą, su malonumu apmąsto išsamius atsakymus ir randa tinkamą paaiškinimą. Bendri pokalbiai abiems suteikia malonumo, nors tėvas ne visada domisi naujovėmis, kas, natūralu, traukia Vandenį. Tėvas širdyje nori to, kas laiko patikrinta, saugu.


Nepaisant jų gana draugiškų santykių, mama - Svarstyklės mano, kad jai sunku susidoroti su vaiko užsispyrimu. Mama gali vengti pykčių, tačiau Vandenis su užginčytojo charakteriu ir meile karštoms diskusijoms gins savo nuomonę ir elgsis savaip. Svarstyklės - mama yra minkštaširdė ir gali leisti jam daug ką. Šie abu ženklai retai būna blogos nuotaikos, nors abu linkę slėpti savo problemas nuo kitų ar netgi nuo savęs. Šiai mamai geriau būti atvirai, o ne slėpti savo problemas nuo vaiko. Abu tiki teisingumu ir lygybe ir bendraus vienas su kitu lygiomis sąlygomis. Mažajam Vandeniui, kuris nori atrodyti suaugusiu, tai tikrai patinka. Gerai, kai motina yra protingas lyderis, ji, neatimdama vaikui būtinos laisvės, leidžia jam eiti savo keliu! Na, o mamai malonu turėti protingą ir geranorišką vaiką, kuris panašus į mamą.


Mylintis logiką tėvas - Svarstyklės mėgsta kalbėtis su savo Vandeniu, su šia maža asmenybe. Abu jie yra protingi ir optimistiški, draugiški ir bendraujantys. Tėvas atidžiai išklauso viską, ką jam pasakoja Vandenis. Tėvo protingos pastabos ir veiksmingi pasiūlymai padeda palaikyti gyvą pokalbį. Tėvas gerbia vaiko nuomonę ir nori, kad Vandenis atsakytų jam tuo pačiu. Svarstyklėms yra svarbu išlaikyti gerą įspūdį visuomenėje, o jo atviras ir šiek tiek ekscentriškas Vandenis gali leptelėti kažką, ko nėra tėvo planuose. Bet tai taip linksma ir žavinga, kad tėvas greitai pamirš savo sumišimą. Ant šio protingo, įdomaus vaiko tiesiog neįmanoma pykti!


Energinga motina - Skorpionas žiūri į savo judrų vaiką ir svajoja apie nuostabią jo ateitį. Ji skatina visus jo interesus ir didžiuojasi tuo, kad jis yra toks smalsus, protingas. Tiesa, mama gali padaryti klaidą, manydama, kad jos vaikas turėtų padaryti tai, ko nepavyko jai pačiai. Ji turi suprasti, kad Vandeniui svarbu rasti savarankišką gyvenimo kelią. Motina neturėtų galvoti, kad vaikas pasieks visko, kas tik jai atrodys įmanoma. Jam geriau užsiimti tuo, kas jam iš tiesų patinka, turi būti suteikta laisvė pasirinkti. Šiai mamai nereikėtų už vaiką pasirinkti jo mėgstamos pramogos, nesikišti į jo santykius su draugais arba nederamai jį riboti. Bėda ta, kad motina - Skorpionas mano, jog be jos įsikišimo viskas vyks „nei į tvorą, nei į mietą". Bet gal ji nurims įsitikinusi, kad jos vaikas turi galvą ant pečių, be to, yra protingas ir ypatingų kvailysčių jis nepadarys.


Skorpionui tėčiui teks būti lankstesniu - arba jie nuolat kivirčysis. Vandenis yra nepasiruošęs būti ribojamas ir tiesiog nesupranta, kaip tėvas galėtų manyti, kad laisvė būtinai brandina problemas! Bet jei tėvas bus itin reiklus, jis gali sutraiškyti vaiko kūrybinį pradą bei gebėjimą spontaniškai priimti protingus sprendimus.


Sunku nesutarti vienam su kitu, kai abu yra linksmi, protingi, malonūs ir bendraujantys! Ši mama supranta savo vaiką ir moka žaisti su juo ar mokyti jį taip, kad tai tampa malonumu abiems. Tiesa, motina gali nesugebėti pakankamai teisingai ir rimtai galvoti apie drausmę. Šios elgesio taisyklės jai pačiai atrodo nuobodžios. Mama turės bandyti jam paaiškinti, kas jo elgesyje yra priimtina, o kas - ne. Kivirčytis jiems teks dažnai, bet jie sugebės net ginčytis su malonumu! Vandenis mėgsta ginti savo teises, o motina širdies gilumoje didžiuosis nepriklausomu vaiku.


Motina - Šaulys skatins Vandenį savarankiškai mąstyti, išreikšti savo nuomonę ir net nuginčyti autoritetus. Ji supranta, kas yra savęs įtvirtinimas ir tiki spontaniško sprendimo galimybėmis. Na, o Vandenis yra laimingas, kad jį priima tokį, koks jis yra. Abu yra linkę rizikuoti ir tuo pačiu metu neketina klausytis kitų, o juo labiau su jais sutikti. Kiekvieno iš jų galvos pilnos idėjų,jie praleidžia valandų valandas aptardami keletą neįtikėtinų planų, nesibaimindami, kad ne visus juos galima praktiškai įgyvendinti.


Šaulys - tėvas yra ne iš tų, kurie mėgsta aiškintis subtilias emocines problemas, ir, galbūt, perleis tai kam nors kitam. Todėl jis labai laimingas tuo, kad jo vaikas nėra pernelyg jautrus. Bet jis visada paaiškins vaikui, kas yra gera ir kas bloga, ir logiškam Vandeniui tai patiks.


Mama - Ožiaragis šiek tiek sausoka ir griežta, bet daro viską, kad turėtų gerus namus, o vaikai - daug žadančią ateitį. Ji kuria savo pasaulį ir tvarko jį atsakingai. Jos vaikas-Vandenis mėgsta susitikti su įvairiais žmonėmis ir yra laimingas su bendraminčiais. Ožiaragis pagal savo prigimtį yra tradicijų auka, o Vandenis žvelgia į ateitį. Ožiaragiui tai gali pasirodyti keista... Kadangi Vandenis daug laiko leidžia kažkokiems keistiems pomėgiams, motina bando griežčiau kontroliuoti jo gyvenimą. Bet mama - Ožiaragis turi įveikti save ir duoti vaikui daugiau laisvės, kad šis galėtų rasti savo kelią gyvenime, netgi jei tai pridės jai rūpesčių arba privers galvoti, kad jis turėtų elgtis racionaliau.


Daug svarbiau yra tai, kad ji nuoširdžiai palaikytų jį, domėtųsi jo mokslais. Tuomet vaikas priims motinos - Ožiaragio konkrečią paramą, paremtą praktinėmis žiniomis ir sveiku protu. Jie bendrauja ramiai, nors Ožiaragis nepritaria Vandenio tikėjimui, kad pasaulį galima keisti į gerąją pusę. Kartais vaiko vaizduotė jam gali atrodyti ne daugiau kaip utopija.


Ožiaragis-tėtis užsiėmęs savo gyvenimu, šeima ir darbu. Jis bando organizuoti viską pačiu protingiausiu būdu. Jį domina materiali gerovė, todėl Ožiaragiui tėčiui nesuprantamas vaiko polinkis nuolat sugalvoti įvairių idėjų ir jo abejingumas pinigams bei daiktams. Tėtis Ožiaragis savo vaiką apibūdina kaip „neatsakingą svajotoją“. Bet jei jis randa laiko atidžiai klausytis vaiko „beprotiškų fantazijų", mano, kad tarp tų idėjų yra tokių, kuriomis užsiimti yra prasminga! Abu mažai emocingi, o kartais net šaltoki. Tačiau abu turi pomėgių ir juos aptaria su dideliu malonumu, garsiai teigdami ir gindami savo nuomonę. Jie tiki teisingumu ir lygybe, sąžiningumu ir minties laisve. Trumpai tariant, tai dviejų mąstytojų-idealistų sąjunga.


Mažasis Vandenis gali gauti iš savo motinos- Vandenio itin daug laisvės, kuri kartais tampa savivale. Jis mėgsta viską daryti savaip, taip pat labai užsispyręs, o geraširdė mama leis jam daug. Ji mano, kad toks požiūris padės jam vystyti savarankišką mąstymą. Kai vaikas pradeda ginčytis, ji mano, kad taip jis mokosi įsitvirtinti. Bet vaikui turi būti paaiškinta, kad viskam yra leistinos ribos, nes kitaip jis gali tapti maištininku, kuris maištauja tik dėl, kad "reikia". Tokiam vaikui reikalinga tvirta ranka, bet svarbu nesutraiškyti jo geriausių savybių. Mama-Vandenis atsakys į visus vaiko klausimus bei paaiškins jam, kad geri darbai gali būti naudingi visuomenei. Bet, svarbiausia, ši mama leis jam būti savimi, kas ypač svarbu šiai neeilinei asmenybei.


Tėtis - Vandenis į savo eksperimentuotoją ir maištininką žiūri kaip į tinkamą įpėdinį. Abu tiesiog užvaldo idėjos, tačiau, deja, jiems šiek tiek trūksta sveikos nuovokos. Ir nors kai kurie jų planai yra tikrai puikūs, jiems vertėtų su kuo nors pasikonsultuoti, prieš pradedant įgyvendinti savo projektus.


Mama-Žuvys yra labai geros širdies ir visapusiškai rūpinasi savo mažuoju Vandeniu! Ji pilna meilės ir, galbūt, tai trukdo pasireikšti jos tvirtumui. Ją vargina audringos su ašaromis scenos ir trypimas kojomis, tad netrukus leis vaikui elgtis taip, kaip jis nori. Bet ji turi suprasti, kad Vandeniui reikia drausmės. Žuvys jaudinasi, kad Vandenis atrodo toks susvetimėjęs ir bejausmis... Mama yra labai emocinga ir nori, kad ją ir jos vaikus sietų glaudūs meilės ryšiai. Vandenis gi dažnai egzistuoja pats savaime, savo jausmų pasaulyje. Mama turės pripažinti, kad Vandenis toks iš prigimties. Jis tiesiog nesupranta, kad galima būti tokiu jausmingu, kaip jo mama - Žuvys.


Aštrus socialinio teisingumo jausmas, kurį turi Vandenis, Žuvims atrodo puikus, nors mama nėra pasirengusi dalyvauti protestuose ar labdaros grupėse. Rūpestingos Žuvys mėgsta padėti kitiems, bet labiau asmeniškai - atkiša petį, kad galima būtų išsiverkti.


Su tėčiu - Žuvimis mažasis Vandenis jaučiasi laisvai, ir tai yra būtent tai, ko jis nori labiausiai pasaulyje! Tėvas mano, kad vaikai turėtų vystytis natūraliai, be jokių trukdžių, todėl netrukdys Vandeniui. Žinoma, tai yra teisinga, nes pernelyg sunki reikalavimų našta galėtų sutraiškyti šią mažojo aistringo individo dvasią. Artistiškas, subtilus tėvas - Žuvys atvers savo vaikui, turinčiam kūrybinių gabumų, muzikos ir spalvų pasaulį. Jis įkvėps Vandenį semtis naujų žinių. Kartu jie svajoja apie ateitį, darydami laimingą dabartį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis