TOP 10 melodijų, kurių sveika klausytis nėštumo metu

Jei po jūsų širdimi spurda nauja gyvybė, svarbu, kad jai persiduotų teigiamos emocijos. Kaip teigia specialistai, harmoninga ir rami melodija teigiamai veikia kvėpavimą, kraujotaką, padeda atsikratyti nuovargio ir suteikia žvalumo tiek besilaukiančiai moteriai, tiek ir jos mažyliui.

Jau penktą nėštumo mėnesį kūdikis girdi bei skiria garsus, reaguoja į garsą stiprumą bei melodijos ritmą. Gimę mažyliai atpažįsta bei aktyviau reaguoja į tuos kūrinius, kuriuos jie girdėjo dar būdami motinos įsčiose.


Ko geriausia klausytis?


Atsakyti į šį klausimą galite tik jūs pačios, todėl, kad tik jūs žinote, kokia muzika jus ramina, atpalaiduoja, pakelia nuotaiką ir suteikia gerų emocijų.


Mokslininkai, tyrinėjantys dar negimusio vaiko pojūčius pastebi, kad būsimo vaiko raidai teigiamos įtakos turi klasikinė muzika. Žinoma, jeigu jūs nemėgstate jos, per prievartą mielas nebūsi, tačiau jeigu ji jums prie širdies, nėštumo metu harmoningos klasikinės muzikos klausykite dažniau. Jūsų dėmesiui - 10 pasiūlymų kiekvienai būsimai mamai.


1. L. van Beethoveno Mėnesienos sonata - ramina, padeda susidoroti su nerimu.

2. J. Haidno „Kantata Nr. 2" - padeda šalinti stresą ir susierzinimą.

3. J. S. Bacho Itališkas koncertas - padeda besilaukiančioms mamytėms, jei jas kankina nemiga.

4. W. A. Mozarto kūriniai - jie reikalingi, kad vaikas būtų protingas! Amerikiečių mokslininkai atlikę tyrimus nustatė, kad nėščia moteris, kasdien 10 minučių paklausiusi Mozarto kūrinių fottepijonui, padidina būsimo kūdikio intelekto koeficientą.

5. L. van Beethoveno „Fidelio" ir F. Liszto „Vengriška rapsodija" - rekomenduojama moterims, kurios skundžiasi galvos skausmai bei migrena.

6. P. Čaikovskio pjesės ir R. Schumanno „Svajonės" - šios melodijos pagerins motinos ir vaiko miegą. Gelbsti, jei kankina chroniška nemiga.

7. F. Schuberto „Ave Maria" - ramina, šalina nerimą, suteikia saugumo jausmą.

8. J. S. Bacho Koncertas A minor smuikui - padeda nuo hipertonijos.

9. F. Chopino Noktiurnas E minor - ši melodija padeda atsipalaiduoti po darbo dienos.

10. A. Vivaldi, F. Schuberto ir P. Čaikovskio kūriniai - šių autorių melodijos pašalina apatiją, blogą nuotaiką, padeda atsikratytų įkyrių minčių, nerimo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis