Nėščiųjų ir jų vyrų paslaptys internete: kas iš tiesų juos domina?

Labai įdomi statistika iš viso pasaulio: analizuojant Google paiešką, galima sužinoti, kas labiausiai domina nėščias moteris ir jų vyrus internete. Buvo apžvelgtos 20 skirtingų šalių patirtys, ir rezultatai labai iškalbingi.

JAV būsimos mamos labai dažnai paieškos langelyje įrašo klausimą, ar jos gali nėštumo metu „valgyti krevetes", „gerti vyno", „gerti kavos", „vartoti vaistus Tylenol"?

Tuo tarpu Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje ir Australijoje klausimas apie alkoholio vartojimą nėštumo metu net nepateko į populiariausių klausimų dešimtuką.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Per didelį norą žindyti apkrėčiau vaiką auksiniu stafilokoku
Interneto sensacija tapo šuo, keičiantis kūdikiui sauskelnes

Tačiau čia dažniausiai iš visų šalių nėščiosios klausia paieškos sistemoje, ar gali besilaukdamos valgyti nepasterizuoto sūrio. Šis klausimas yra aktualus, kai kalbame apie listeriozės pavojų nėščiosioms,

Nigerijoje (kur internetas pasiekiamas 30 proc. šalies gyventojų) vienas dažniausių klausimų yra „ar galima nėščiajai gerti šalto vandens?". Šį mums neįprastą klausimą būsimos mamos užduoda dėl to, kad kai kuriose šalyse tikima, jog šaltas vanduo gali sukelti būsimam vaikui plaučių uždegimą, paaiškina The New York Times, kuris ir publikavo šią ataskaitą apie nėščiųjų ir jų vyrų poreikius internete.

Meksikoje būsimieji tėvai paieškos langelyje įrašo „eilėraščiai, skirti nėščiai žmonai" arba „meilės žodžiai nėščiai žmonai". Tuo tarpu tarp Meksikos nėščių moterų itin aktualus klausimas „ar galima nėščiosioms avėti aukštakulnius?".

Tuo tarpu JAV būsimi tėčiai dažniausiai paieškos sistemoje rašė: „mano žmona nėščia dabar" ir „mano žmona nėščia, ką man daryti?".

Ir Kanadoje, ir Australijoje, ir JAV moterys dažnai domisi, kaip išvengti strijų, tuo tarpu tai visai nedomina Indijos, Ganos ir Nigerijos nėščiųjų. Pastarosioms labiau rūpi „miegas nėštumo metu" bei „ seksas nėštumo metu".

Pietų Korėjoje net 6,6 karto dažniau internete domimasi „kaip susilaukti berniuko", o mergaitės lyties planavimas nėra tokia aktuali tema.

Pastebėta, kad Indijoje labai dažnai užklausa prasideda fraze „mano vyras nori (...)".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis