Patarimai mamoms, padėsiantys suprasti, kaip atsiradus kūdikiui jaučiasi jų vyrai

Gimus kūdikiui, poros gyvenime įvyksta daug pasikeitimų. Ir mamai, ir tėčiui reikia laiko priprasti prie naujų pareigų. Šie patarimai yra skirti jaunoms mamoms, kad padėtų geriau suprasti, kaip po gimdymo jaučiasi jų vyrai. O jie patiria irgi didelę jausmų amplitudę.

Laikas tik sau ir laikas dviese


Nepamirškite, kad ir jūsų vyras patiria spaudimą, jam taip pat tai yra naujas gyvenimo etapas, kuris kelia daug klausimų. Jums abiems būtų labai gerai, jei abu pakaitomis turėtumėte galimybę bent truputį skirti laiko tik sau ir daryti tai, ką kiekvienas jūsų mėgstate (žinoma, tik tada, kai yra pasirūpinta kūdikiu). Nepamirškite, kad yra labai svarbu, jog nuolat kažką nuveiktumėte ir dviese, nesvarbu, ar kartą per kelis mėnesius ar kiekvieną savaitę (ir tai nebūtinai turi brangiai kainuoti).


Ataskaita, kiek kartų kūdikis valgė ir kiek - kakojo, palauks


Tą akimirką, kai vyras po darbo įžengia pro duris, nepulkite jam pasakoti visko, kas nutiko tą dieną. Sutarkite, kada būtų geriausias laikas tokiam pokalbiui. Kai kuriems vyrams patinka, jei grįžus namo jiems leidžiama šiek tiek pailsėti prieš įninkant į namų reikalus.


Kalbėjimas be užuolankų ir apylankų


Tiesiai pasakykite vyrui, ko iš jo norite, kokios pagalbos prižiūrint kūdikį norite - dauguma vyrų nėra labai spontaniški, nemėgsta ir nemoka skaityti moterų minčių ir jiems patinka tiesioginis bendravimas.


Seksas tikrai bus


Nesitikėkite, jog vien todėl, kad jūs esate per daug pavargusi net pagalvoti apie seksą, jis jausis taip pat – turite jam paaiškinti, kad jums labai svarbu skirti šiek tiek laiko sau (panašiai, kaip tai daro jis – žiūrėdamas televizorių arba žaisdamas kompiuteriu) ir kad dėl to jūsų intymūs santykiai vėl atsinaujins.


Vyrų ir moterų regėjimo ypatumai


Žinokite, kad daugumos vyrų tiesioginis regėjimas yra puikus, o dauguma moterų gali pasigirti puikiu periferiniu regėjimu. Tad kai jo paprašote surasti vaiko šliaužtinuką spintoje (o jis tikrai ten yra), jam nepavyksta to padaryti ne todėl, kad jis tingi, o tiesiog todėl, kad jo periferinis regėjimas nėra toks geras.


Vienas darbas vienu metu


Kai jūsų vyras žiūri futbolą, tada jis mažiausiai nori apie ką nors diskutuoti. Gali atrodyti, kad jis nieko neveikia, tačiau jis yra labai sutelkęs dėmesį į tai, kas vyksta rungtynėse.


Skirtingi lūkesčiai


Pripažinkite, jog jūsų lūkesčiai vyrui priklauso nuo to, ką patyrėte augdama. Jūsų patirtys nėra nei teisingos, nei klaidingos. Jums abiems teks ieškoti kompromiso, kuris būtų geriausias jums abiems.


Meilės įrodymai


Pasakykite vyrui, kad iš jo jums reikia nuraminimo, pripažinimo ir padrąsinimo. Jums reikia, kad jis būtų jūsų sielos draugas. Jums reikia, jog jis sakytų, kad jus myli ir kad to jums reikia gerokai dažniau, nei jam to reikia iš jūsų. Dauguma vyrų sako, kad jiems užtenka, jei jų moteris pasako juos mylinti kartą per metus.


Tėčiai daug ką daro kitaip, ir nebūtinai blogai


Nemanykite, kad jūsų vyras yra nekompetentingas rūpintis kūdikiu. Vien tai, kad jis išveda vaiką pasivaikščioti į lauką su „ne tais" drabužiais, nėra jo nekompetencijos ženklas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis