Pastojusi sužinojo, kad serga vėžiu mamos istorija

Moteriai atlikta krūties pašalinimo operacija praėjus pusvalandžiui po gimdymo. 40-metei Sarah Williams nėštumo metu buvo diagnozuotas vėžys, o praėjus vos pusvalandžiui po gimdymo atlikta mastektomija.

S. Williams visų pirma buvo atlikta planinė Cezario operacija, kurios metu gimė jos sūnus Joshua, o po pusvalandžio toje pačioje operacinėje jai buvo pašalinta krūtis.

Nėštumo metu moteriai Wrexham Maelor ligoninėje Šiaurės Velse buvo atlikti penki chemoterapijos kursai.

Krūties vėžys S. Williams buvo diagnozuotas pernai, kai ji pradėjo lauktis antrojo vaiko.

Dviejų vaikų mama su siaubu prisimena, ką jai teko patirti:

„Kai man pasakė, kad sergu vėžiu, patyriau šoką. Buvau 20 savaičių nėščia, ir vis galvojau: „O kas nutiks kūdikiui?“ Labai bijojau jį prarasti. Nors jaučiausi saugiose rankose, tai buvo baisiausia patirtis mano gyvenime – chemoterapija, kai viduje nešiojau spurdantį džiaugsmo kamuolėlį.“

Wrexham Maelor ligoninės gydytojai moteriai sudarė kiek įmanoma saugiausią gydymo planą, kad kuo mažiau pakenktų negimusiam kūdikiui.

Spalio mėnesį ji buvo nugabenta į ligoninę Cezario operacijai, ir pagimdė berniuką.

Po pusvalandžio toje pačioje operacinėje jai buvo atlikta mastektomija bei operacija, kurios metu buvo pašalinti 29 limfiniai mazgai, 22-uose iš kurių buvo rasta gyvybingų vėžinių ląstelių.

Po Joshua gimimo, moteriai buvo atlikti dar trys chemoterapijos kursai bei radioterapija.

S. Williams, kuri dar turi dukrą Sashą, pasakoja:

„Chemoterapija buvo košmaras ir fizine, ir psichologine prasme, tačiau ji buvo veiksminga – ačiū Dievui, auglys sumažėjo. Labiausiai mane sekino baimė prarasti kūdikį ir neišgyventi pačiai bei nepamatyti, kaip auga mano mažoji Sasha. Iš visų jėgų stengiausi stumti tokias mintis šalin ir susikoncentruoti į gydymą.“

Porai ilgai nesisekė susilaukti antro vaiko, jie išbandė apvaisinimą mėgintuvėlyje (IVF), kuris taip pat buvo nesėkmingas. Galiausiai Sarah pastojo natūraliai, bet greit poros džiaugsmą aptemdė nerimas, kai ji pastebėjo pokyčius vienoje krūtyje.

Iš pradžių moteris pagalvojo, kad šie pokyčiai atsirado dėl IVF procedūros, tačiau atlikus tyrimus paaiškėjo, jog tai vėžys.

„Labai nustebau, nes iki diagnozės nesijaučiau blogai, – sako S. Williams. – Nebuvo jokių įspėjančių ženklų. Dabar jaučiuosi laimės kūdikis. Turime gražuolę dukrą ir nuostabų kūdikį. Negaliu patikėti, kad vos prieš kelis mėnesius galėjau visko netekti. Niekad taip nevertinau gyvenimo, kaip dabar.“

Parengta pagal britų dienraštį „Daily Mail“.

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Tavo vaikas“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis