Kas tai yra orgazminis gimdymas?

Nors dažniausiai kalbant apie vaiko gimimą minimi skausmas ir bausmė, kai kurios moterys patiria ir orgazminius (arba ekstazinius) gimdymus. Žurnalo „Sexologies" apklausa atskleidė, kad maždaug 0,3 procento gimdymų metu akušerės stebėjo, kaip gimdyvės patyrė orgazmus.

Kai Elena Skoko gimdė savo dukrą, ji jautė skausmą. Tačiau ji jautė ir kažką daugiau – ekstazės kupinas malonumo bangas, kurios prilygo orgazmui. „Jaučiau, kaip per mane ritosi šios palaimingos bangos", – sako dainos „Memoirs of a Singing Birth" autorė ir dainininkė E. Skoko.

Orgazmus tiriantis Naujajame Džersyje esančio Rutgers universiteto psichologijos profesorius Barry Komisaruk teigia, kad anatomiškai orgazmas gimdymo metu nėra staigmena ar naujiena. Iš tiesų, gimdymo metu intensyviai stimuliuojant makštį, galima užblokuoti skausmą.

Tyrimas, kuri atliko psichologas Thierry Postel iš Blainville-sur-Mer (Prancūzijoje), buvo vienas pirmųjų, kuriame bandoma įvardinti tikslius skaičius apie tai, kiek moterų patiria ekstazę gimdydamos. T. Postel bendravo su 956 prancūzų akušerėmis, prašydamas užpildyti internetinį klausimyną apie orgazminį gimdymą. Jis sulaukė atsakymų iš 109 akušerių, kurios per savo karjerą dalyvavo 206000 gimdymų.

T. Postel teigė, kad sutelkė dėmesį į akušeres, o ne gydytojus ar seseles, nes jos tiesiogiai stebi daug gimdymų ir yra patikimos stebėtojos. Jis taip pat prašė persiųsti apklausą ir neseniai pagimdžiusioms moterims, jei jos sutiktų joje dalyvauti.

Rezultatai parodė, kad „malonumas" gimdymo metu iš tiesų egzistuoja. Akušerės pranešė apie 668 atvejus, kurių gimdyvės pasisakė akušerėms patyrusios kažką panašaus į orgazmą gimdymo metu. Kitais 868 atvejais akušerės sakė mačiusios, kaip gimdyvės patiria malonumą gimdydamos. Be to, devynios gimdyvės užpildė klausimynus, patvirtindamos, jog patyrė orgazmą gimdymo metu.

B. Komisaruk leidiniui „LiveScience" sakė, kad kiekvienos moters anatomija yra skirtinga, todėl kai kurios iš jų gali patirti malonumą gimdydamos, o kitos jaučia tik skausmą. „Egzistuoja tiek daug veiksnių, tad vienos jaus malonų atsaką, o kitos patirs siaubingai įtemptą, sukeliantį pasibjaurėjimą gimdymą, todėl apibendrinti neįmanoma, - sako jis. – Nėra jokios priežasties mėginti tai apibendrinti. Skirtingi žmonės turi skirtingus skausmo slenksčius. Skirtingų žmonių ir požiūriai skirtingi. Jei seksualumo bijanti moteris ims justi malonius jausmus, ji supras, kad tai yra visiškai psichologiškai nepriimtina, todėl tai savaime gali būti sukeliantis bjaurėjimąsi poveikis".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis