9 dalykai, kurie nutinka per nėštumą, norite to ar ne

Nors ir mėgstama garsiai sakyti, kad "nėštumas - ne liga" ir niekas nesikeičia, nori ar nenori, pasikeitimų bus. Jūsų dėmesiui - 9 dalykai, kurie jūsų laukia pastojus.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Jūs imsite domėtis vaisiaus raida

Nuolat ieškosite informacijos apie vaisiaus dydį, svorį ir vystymąsi. Skaitysite nėštumo kalendorius interneto portaluose, pirksite tėvams skirtus žurnalus ir knygyne stabtelėsite prie lentynos, kurioje sudėtos knygos tėvams. Po kiekvieno apsilankymo pas ginekologę tikrinsite, ar tai, ką ji pasakė, yra gerai, nes nepaprastai jaudinsitės dėl savo dar negimusio kūdikio sveikatos.

Iš pradžių labai džiaugsitės savo kūdikio judesiais, bet vėliau jie gali tapti skausmingi

Kiekviena mama lauka pirmųjų vaiko judesių. Tai - ženklas, kad vaikas vystosi gerai, tai tarsi pirmasis jo pasisveikinimas su mama. Kai kūdikis pirmą kartą sujudės, tai privers jus nusišypsoti, bet vėlesniais nėštumo mėnesiais jis gali skaudžiai spardytis. Galbūt imsite kalbėtis su kūdikiu ir prašysite jo nespardyti mamos šonkaulių ar šlapimo pūslės.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Geras vyras ir geras tėtis yra tas, kuris...

Kada geriausia tapti mama: 20,30 ar 40 metų?

Nėštumo metu keičiasi lytinis potraukis

Krūtys padidės, plaukai taps tankūs, blizgantys, odos būklė pagerės, tad jausitės graži ir geidžiama. Galite jaustis seksuali, kaip niekada. Arba atvirkščiai – potraukis gali sumažėti. Visai gali būti, kad nėštumui perkopus pusiaują, pradėsite nerimauti dėl vaikelio sveikatos, todėl vengsite sekso. Galbūt vengsite sekso ir pirmą bei trečią trimestrą.

Net jei ir dievagojotės, kad nekalbėsite vien tik apie savo vaiką - tikrai kalbėsite

Nėštumo metu jausitės be galo laiminga, todėl kiekviename pokalbyje paminėsite šiuos pokyčius. Pasakosite apie vaiko vystymąsi ir tai, ką naujo jam nupirkote. Žmonės supratingai žiūrės į šį jūsų „apsėdimą", todėl nesijauskite kalta.

Jausite bundantį motinystės instinktą

Nėštumo metu moteris ruošiasi motinystei. Jūsų vaiko gyvenimas priklauso vien tik nuo jūsų. Instinktyviai uždėsite ranką ant pilvo, pajutusi pavojų, kad apgintumėte savo mažylį, rūpinsitės savo sveikata, nes tai svarbu kūdikiui, rinksitės saugiausią keliavimo būdą, galvodama apie mažylį pilvelyje. Su kiekvienu vaiko judesiu tvirtės jūsų ir vaiko ryšys.

Bet turėkite omeny, kad jūsų vyras nejaus to paties, ką jaučiate jūs nėštumo metu. Jis nejaus tų pačių emocijų, o tėviškas instinktas jame nubus tik pirmą kartą palietus jau gimusį vaiką.

Keisis mitybos įpročiai

Pasitaiko, kad nėštumo metu moteris kardinaliai pakeičia savo mitybos įpročius: atsisako kavos, „greito maisto", saldumynų, be kurių iki tol negalėdavo gyventi. Kai kurios nėščiosios pamėgsta tam tikrus produktus, kurių iki tol nė nemanė būsiant skanu, pavyzdžiui, ima valgyti jūros kopūstus, gerti vakarienei pasukas, o naktipiečiams kremta marinuotus agurkėlius. Dažnai mėgstamas moters valgis nėštumo metu tampa jai nebemielas.

Dažnai verksite

Verksite dėl kiekvienos liūdnos istorijos apie tai, kaip vaikas sunkiai skynėsi kelią į šį pasaulį arba kaip motina darė viską, kad tik išgelbėtų savo vaiką. Taip pat verksite išgirdusi bauginančią istoriją, nes tai jums primins, kokiame pavojingame pasaulyje mes gyvename. Itin jautriai reaguosite į kiekvieną žodį, net jei pašnekovas ir neturės omeny nieko blogo.

Jums bus sunku suprasti, kodėl kas nors vis jums pasakoja baisias istorijas apie nėštumą ir gimdymą. Jus labai gąsdins istorijos apie 20 valandų trukusį gimdymą ir skausmingus plyšimus intymioje vietoje, bet niekaip nesugebėsite jų išvengti, nes vos tik pastebėjusios jūsų apvalėjantį pilvuką, moterys norės su jumis pasidalinti savo patirtimi.

Jausitės ypatinga

Artimi žmonės, draugai, giminės su jumis bus malonūs. Net ir nepažįstami žmonės ar kolegos, su kuriais niekada nesikalbėjote, patys prieis prie jūsų, domėsis jūsų ir kūdikio sveikata. Jausite visuotinę meilę ir rūpestį.

Abejosite savo vyru

Jus ims labiau erzinti jūsų partnerio įpročiai, bet kartu jausite jam didesnį artumą nei anksčiau.

Nebetoleruosite jokių savo partnerio blogų įpročių, gal net imsite abejoti, ar pasirinkote tinkamą vyrą ir kūdikio tėvą. Laimei, šie jausmai ir mintys netruks amžinai. Tai, kad judu sukūrėte naują gyvybę, suartins jus labiau nei bet kas kitas. Dabar jūs tampate tikra šeima.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis