Gimdymas vyko žaibiškai ir truko vos 2 valandas (skaitytojos istorija)

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame dovanėle.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Internete pasirodantys mamų pasakojimai apie savo gimdymą man visad atrodydavo kvaili. Vis galvodavau: "Na, kam čia viešintis, pagimdei tai ir džiaukis sau...". Tačiau kai pagimdžiau pati, požiūris radikaliai pasikeitė. Ir ne tik šiuo klausimu.

Absoliučiai kitaip pradėjau žiūrėti į pasaulį, į žmones. Kažkaip savaime persitvarkė prioritetų sąrašas ir tai, kas anksčiau atrodė svarbu, dabar nublanksta prieš patį svarbiausiąjį - mano mažiuką.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Nėštumo metu nutinka neįtikėtinų dalykų, pavyzdžiui...

Po gimdymo pabudo iš komos: istorija, kuri sujaudins

O mano mažylio gimimo istorija labai trumpa ir paprasta. Tą naktį rašiau savo diplominį darbą, nedaug jau buvo belikę, pamenu, pagalvojau, kad parašysiu iki 2 val. nakties ir eisiu gulti, nes jau galva neveikia, bet staiga apie 1.45 val. pajutau, kaip nubėgo vandenys (kaip gydytoja ir sakė, tikrai supratau, kas vyksta, nes labai bijojau, kad nesuprasiu, jog jau gimdau).

Prikėliau vyrą, nusiprausiau po dušu, dar kartą pasitikrinau, ar viskas sukrauta krepšy ir išvažiavom į ligoninę.

Gatvės tuščios, bet kelionė atrodė be galo ilga, nes vyras važiavo labai lėtai. Jau 2 valandą nakties man prasidėjo reguliarūs sąrėmiai kas 2-3 minutes, ir man atrodė, kad jaučiu kiekvieną duobutę ant kelio.

Vilniaus gimdymo namuose susitvarkėm dokumentus, nuvedė mus į palatą, paguldė ir netrukus pradėjau gimdyti. Akušerė dar paklausė, ar nenoriu kokių nuskausminamųjų, nes matosi, kad man skauda, bet, kadangi jos tvirtinimu turiu tuoj gimdyti, tai jų neprireikė.

Vyras išėjo už durų, matėsi, kad žmogus pasimetęs, jaučiasi taip, lyg trukdytų (palata mažutė, moteriškės aplink tik sukasi), o ir man ramiau buvo, kai nereikėjo rūpintis jo užimtumu.

Žodžiu, 4.15 val. jau turėjome „leliuką". Įsivaizduojat? Pirmas vaikas per maždaug 2 val. gimė! Mums su vyru tai čia šokas buvo. Buvom nusiteikę 13 valandų gimdymui pagal vadovėlį, lankėm nėščiųjų kursus kartu, kur mokėmės masažų ir kitų būdų sąrėmiams palengvinti, o nieko, nieko tiesiog nebūtume suspėję.

Dar pajuokauju, kad jei gimdymo veikla būtų prasidėjus dieną, tai būčiau sugalvojusi laukti, kol vyras grįš iš darbo ir nuveš į ligoninę, būčiau tikrai namuose pagimdžiusi.

Visoms linkiu tokio greito gimdymo. Aš jau net sąrėmių skausmo neprisimenu. Skaudėjo, bet... pasimiršo.

Ilvita

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir lapkričio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

_loadQuiz(15858);

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis