Jolita: visų prigąsdinta gimdymo laukiau su siaubu

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame dovanėle.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Skaitydama mamyčių gimdymo istorijas jūsų portale, ilgai ruošiausi papasakoti savo.

Dirbu gausiam moterų kolektyve,todėl apie gimdymus prisiklausiau TIEK pasakojimų... O dar draugių ratas, ir kiekviena su savo mokymais, pamokymais ir žiniom.

Baimė po tiek "sukauptos teorijos" tikrai nebuvo didesnė už norą turėti vaikutį.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Kokia gėlė tinka pagal gimimo datą: kinų gėlių horoskopas

15 dar negirdėtų dalykų apie nėštumą ir gimdymą

Kai pastojau, iš aplinkinių moterų, kurios mane supo kasdien, dažnai teko išgirsti replikų, kaip bus sunku, skaudės ir taip toliau. Pradėjau ne juokais bijoti. Pati prisigalvojau visko.

Trečiąjį nėštumo trimestrą baimė tikrai lydėjo mane kasdien. Su siaubu laukiau TOS minutės, kada viskas prasidės. Net vengiau koją kelti iš namų, kad neprasidėtų gimdymas mašinoje, parduotuvėje ar pas draugus.

Gydytoja prognozavo, kad neišnešiosiu iki 40 savaičių, todėl labai įsibaiminau, jog nepagimdyčiau prieš laiką. Visi aplinkui matydami mane su pilveliu kaip susitarę tvirtino, kad gims berniukas, nes pati esu neaukšta, smulki, o ir per nėštumą priaugau tik 12 kg.

Savo džiaugsmui sulaukiau 40 savaičių, ir tada gydytoja mane išsiuntė į dienos stacionarą. Praleidau ten dvi dienas. Išvakarėse gydytoja, patikrinusi mano būklę, pasakė, kad gimdos kaklelio atsidarymas 5 cm, bet kadangi jaučiausi puikiai, dar paleido namo.

Vakare pradėjau jausti lengvą spaudimą pilvo apačioje, vyras norėjo neiti į darbą, bet patikinau kad viskas gerai. Apie 23 val. pajaučiau lengvus skausmus, bet tikrai negalvojau, kad čia jau TOJI diena.

Nuėjau po dušu, o apie vidurnaktį skausmai tapo šiek tiek didesni, bet jokio reguliarumo. Paskambinau vyrui, o jis grįžęs namo ištempė mane į priimamąjį pasitikrinti, ar viskas gerai.

Nuvažiavome apie 1:30 val. nakties. Patikrinęs gydytojas informavo, kad „jau 8 cm" ir liepė akušerei ruošti gimdyklą, nes anot jo tuoj pagimdysiu. Tad 2:30 buvau jau gimdykloje, kol sujungė aparatus ir pasiruošė akušerė, skausmai jau pasidarė stiprūs. Dar truputį ir 4:17 gimė mano nuostabioji dukrytė Evita.

Su vyru esame labai laimingi. Vyras netikėjo, kad viskas gali vykti taip greitai, nes pamokėlėse sakė, kad pirmas gimdymas dažniausiai trunka apie 10 val. Gydytojas sakė, jog gimdymas buvo „kaip iš vadovėlio", mažai kada pirmą kartą gimdyti užtrunkama 2 val., ir taip sklandžiai!

Noriu pasakyti visoms būsimoms mamytėms, kad nebijotų gimdymo, nuteikite save, jog viskas bus puiku - ir taip bus.

Tai tikrai nėra taip baisu, kaip mane nuteikė. Džiaugiuosi, kad mano mergytė į pasaulį atkeliavo "nekankindama" nei manęs, nei savęs.

Sėkmės visoms mamytėms!

Jolita

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir lapkričio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


_loadQuiz(15858);

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis