Kaip be vaistų galima pagreitinti gimdymą

Nėštumas eina į pabaigą, tačiau vaikas neskuba į šį pasaulį. Yra įvairių metodų, kaip galima sukelti sąrėmius. Kada tai yra prasminga, priklauso nuo kiekvieno konkretaus atvejo. Tačiau taisyklė galioja viena: visada prieš tai pasikonsultuokite su mediku.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Svarbu išsiaiškinti priežastis

Jeigu būsima mama ir kūdikis jaučiasi gerai, nors numatyta gimdymo data jau praėjo, nusiraminimą gali suteikti žinojimas, kad kūdikiai retai laikosi numatytų terminų. Jeigu laukti vis tiek pernelyg sunku, mama kartu su ją konsultuojančiu personalu turi išsiaiškinti, kur slypi to priežastys.

Kartais labai stiprų mamos norą pagaliau pagimdyti nulemia įtampą kelianti kasdienybė. Tokiais atvejais mamai su milžinišku pilvu reikia pagalbos. Galbūt jai buityje ir su vaikų priežiūra galėtų padėti giminaičiai ar draugai? Gal galima kasdieninius darbus taip organizuoti, kad jie keltų mažiau įtampos? Kuriuos darbus galima palikti ateičiai?

Tikslingas atsipalaidavimas – nuo autogeninių treniruočių iki progresyvių raumenų atpalaidavimo pratimų – gali sumažinti nekantrumą ir sustiprinti ramybės jausmą. Sąmoninga kelionė mintimis pas vaiką stiprina ryšį su mažyliu, didina pasitikėjimą natūralia gimdymo eiga ir padeda mamai leistis į gimdymo nuotykį.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Kaip atpažinti gabų vaiką ir nenumarinti jo talentų

Cezario pjūvio metu gimdyvei leido išsiimti dvynius pačiai

Kada galima skatinti sąrėmius

Iš esmės, galima pasakyti, kad susiklosčius nerimą keliančiai situacijai, kuri dar nėra tokia grėsminga, kad reiktų griebtis cezario pjūvio, visada yra pagrindo sukelti sąrėmius, nepriklausomai nuo numatyto gimdymo termino. Kaip pavyzdžius galima paminėti per mažą vaisiaus vandenų kiekį, prastus širdies tonus, prastą vaisiaus aprūpinimą būtinomis medžiagomis ar pirmalaikį vaisiaus vandenų nutekėjimą. Pasitarus su mediku ir priklausomai nuo mamos pasirinkimo tokiais atvejais galima taikyti šiuos sąrėmių skatinimo metodus:

Pėdų masažas

Specialiai to apmokytos akušerės tokiais atvejais gali atlikti tam tikrų pėdų zonų masažą. Jos masažuoja konkrečias vietas, kurios veikia gimdos, kiaušidžių ir hipofizės funkcijas. Poveikį sustiprina verbenų aliejus, mat jis skatina kraujotaką.

Akupunktūra

Akupunktūra gali ne tik palengvinti gimdymą, bet ir paskatinti jo prasidėjimą.

Homeopatinės priemonės

Yra įvairių galimybių sąrėmių skatinimo kokteiliui sumaišyti.

Žarnyno stimuliavimas

Žarnyną stimuliuoja aštrus maistas. Kadangi žarnynas yra netoli gimdos, tai gali paspartinti sąrėmius. Panašiu poveikiu pasižymi ir ricinos aliejus, kurio reikiamą dozę turėtų nustatyti akušerė. Priešingu atveju galimas pykinimas, skausmai ir kitos komplikacijos, tokios kaip dehidratacija. Sąrėmius skatina ir klizma, tačiau šį darbą atlikti galima tik kvalifikuotam personalui, kitaip gali patekti bakterijų. Klizmos atveju poveikį gali sustiprinti nedidelės muskato eterinio aliejaus dozės. Muskatas ir šalavijas skatina hormonų išsiskyrimą, todėl gali sumažėti baimė ir atsirasti daugiau jėgų.

Krūtų spenelių stimuliavimas

Renkantis šį sąrėmių skatinimo metodą, krūtų spenelius reikia stipriai trinti maždaug minutę. Tai gali daryti arba pati mama, arba jos partneris. Procedūrą reikia kartoti trijų-penkių minučių intervalais. Krūtų spenelių trynimas simuliuoja hipofizę, kuri išskiria oksitocino hormoną, o jis aktyviai dalyvauja gimdymo procese. Jeigu per pusvalandį prasideda gimdos susitraukimai, tai reiškia, kad organizmas pasiruošęs gimdymui. Jeigu kūdikio tonai nerimo nekelia, krūtų spenelių stimuliavimą galima ramiai tęsti iki dviejų valandų. Tai yra puiki galimybė paskatinti gimdymą.

Lytiniai santykiai

Gimdymo pradžią gali paskatinti ir lytiniai santykiai. Priežastis slypi štai kur: spermoje yra audinių hormono prostaglandino, kuris gali paskatinti sąrėmius. Šis hormonas dideliais kiekiais yra ir specialiose žvakutėse ar gelyje, tačiau šias priemones gali skirti tik gydytojas. Prie gimdymo skatinimo prisidėtų ir orgazmas, mat jo metu susitraukinėja gimda.

Vilnamedis

Gimdos veiklą paskatinti gali ir ekstraktas, išgaunamas iš vilnamedžio (lot. gossypium herbaceum). Kartu su verbenos tinktūra jis gali sukelti sąrėmius. Patyrusios akušerės moka šias priemones sumaišyti.

Vida Press

Labiausiai padeda kantrybė

Tik nedaugelis kūdikių pasaulį išvysta numatytą gimdymo dieną, nes jos tiksliai nustatyti dažniausiai neįmanoma – tai tarsi būrimas iš kavos tirščių. Štai kodėl mažylis dažniausiai gimsta keliomis dienomis anksčiau ar vėliau. Jis tiesiog laukia, kada bus pasiruošęs įveikti sudėtingą kelią gimdymo kanalais.

Jeigu nėra jokių sveikatos nulemtų priežasčių sąrėmiams skatinti, visada yra geriausia gamtai duoti laiko tiek, kiek jai reikia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis