Ar tikrai pilvo forma išduoda būsimo vaiko lytį

Kokios lyties vaikučio laukiatės, sužinoti pavyks anksčiausiai antro nėštumo trimestro metu. Pasitaiko, kad lyties dėl tam tikrų aplinkybių nepasimato net iki gimdymo. Vis dėl to tarp būsimųjų mamų sklando mokslu nepatvirtintų metodų, kaip namų sąlygomis sužinoti vaiko lytį.

Kūdikio širdies plakimas


Pagal šią teoriją, berniukų ir mergaičių širdies plakimo dažnumas skiriasi. Berniuko širdis plaka maždaug 140 kartų per minutę, o jei plakimas dažnesnis, vadinasi, laukiatės mergaitė. Deja, šis metodas moksliškai nepagrįstas. Tyrimai parodė, kad kūdikio širdies plakimas ir jo lytis nėra susiję.


Patikrinimas su vestuviniu žiedu


Reikia pakabinti vestuvinį žiedą ant plauko ir laikyti jį virš gulinčios nėščiosios pilvo. Jei žiedas siūbuoja pirmyn ir atgal, gims berniukas. Jei žiedas ima suktis ratu, gims mergaitė. Moksliškai šis būdas nepagrįstas.


Pilvo forma


Kai kurie žmonės gali pasakyti kūdikio lytį vien iš pilvo formos. Mergaitės laukiantis pilvas būna aukščiau, berniuko – žemiau. Vis dar yra tuo tikinčių, nors moksliškai įrodyta, kad nėščiosios pilvo forma priklauso nuo jos svorio, kūno sudėjimo ir kūdikio pozicijos gimdoje.

Vida Press

Rytinis blogumas


Jei laukiatės mergaitės, rytais pykina labiau. Pagal šią teorija, taip yra todėl, kad laukiantis mergaitės kūne yra daugiau moteriškų hormonų, prie kurių reikia priprasti.


Kūno apvalumai ir iškilumai


Dar viena teorija skelbia, jog kūdikio lytį galima nustatyti vien pažvelgus į nėščią moterį. Mergaitės besilaukianti moteris būna apvalesnė per klubus ir sėdmenis (ten, kur moterims dažniausiai kaupiasi svoris). Jei laukiatės berniuko, svoris kaupiasi ant pilvo.


Kiniškos kortos


Legenda pasakoja, kad kinų kortoms – apie 700 metų, o jų tikslumas – 90 proc., jei mokama jomis naudotis. Kūdikio lytis spėjama pagal pradėjimo mėnesį ir motinos gimimo mėnesį. Tai galbūt skamba anekdotiškai, bet daugelis besilaukiančiųjų, išbandžiusių šias kortas, teigė, jog spėjimas buvo teisingas.


Tyrimas ultragarsu


Ultragarso tyrimas – aukšto dažnio garso bangos, kuriomis daromas įsčiose esančio kūdikio atvaizdas. Tai moksliškas, tikslus metodas nustatyti kūdikio lyčiai. Tai ne taip romantiška, kaip siūbuoti žiedą virš pilvo, tačiau informacija patikimiausia. Retais atvejais apsirinkama ir su ultragarsu – tada, kai kūdikis būna sukryžiavęs kojas. Tarp 18 ir 26 savaitės atliktas ultragarso tyrimas yra tiksliausias būdas nustatyti kūdikio lytį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis