Skaitytojos gimdymas: gydytoja elgėsi tragiškai

Mielos mamos, jei norite papasakoti savąją istoriją, laukiame jūsų laiškų el. paštu tavovaikas@delfi.lt.



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Noriu papasakoti savo istoriją apie gimdymą vienoje Lietuvos ligoninių. Viskas prasidėjo dar prieš sueinant gimdymo terminui.

Buvo eilinis vizitas pas ginekologę, kai apžiūros metu ji pastebėjo, kad mano pulsas per dažnas. Gaunu siuntimą atlikti kardiogramą, vėliau einu pas kardiologę. Ji diagnozuoja tachikardiją ir guldo mane į ligoninę. Mano pulsas pavojingai dažnas – 130-140, o gimdymo metu gali dar padidėti, todėl jį reikia sureguliuoti vaistais. Guluosi į ligoninę su mintimi, kad viskas bus gerai.

Ateina seselės kelis kartus matuoti mano pulso, viena ypač nepatenkinta, matuodama bamba, kad ko čia man gulėti sveikai, juk viskas man gerai (lyg pati būčiau prašiusi, kad guldytų). Na, nieko, galvoju, tai tiesiog toks vienas piktas žmogus pasitaikė...

TAIP PAT SKAITYKITE:

Gydytojos nuomonė apie veiklias moteris, kurios dirba iki gimdymo

Miego sutrikimai: psichologė įvardija, kokias klaidas darome

Vaistai jau kitą dieną suveikia, ir pulsas normalizuojasi. Tačiau namo manęs neleidžia, sakydami, kad paleis jau po gimdymo. O iki jo dar 5 dienos. Nusiteikiu laukti.

Ir prasideda apžiūros. Pirmą kartą apžiūri ir sako, kad dar negimdysiu, antra apžiūra – penktadienį. Po jos liepia gerai išsimiegoti, nes esą per savaitgalį tikrai pagimdysiu. Gimdymo terminas man buvo sekmadienį.

Skambinu vyrui ir pranešu, kad jau pagaliau! Gimdos kaklelis suminkštėjęs, medikai sako, kad gimdysiu! Prašau būti pasiruošusiam.

Dar kartą pasikviečia ginekologė ir šį karta apžiūri tragiškai skausmingai, viena ranka laiko mano kojas, o kita... Toks jausmas, kad plėšo į gabalus! Šaukiu, o ji liepia kentėti. Esą tai daro dėl manęs, kad greičiau pagimdyčiau.

Po apžiūros visą naktį kankinuosi, skauda pilvą, vis pakraujuoju... Ir taip visą savaitgalį nieko... O juk sakė, kad tikrai gimdysiu, tai kaip čia taip?

Pirmadienis, vėl apžiūra, jau bijau, sėdžiu kėdėj įsitempusi visa. Apžiūri dar kita gydytoja ir pareiškia, kad dar tikrai negimdysiu. Trūksta man kantrybė, tad einu pas mane prižiūrinčią daktarę prašyti ,kad paleistų bent nakčiai namo, juk tuščiai guliu jau visą savaitę. Paleidžia... Juk vis tiek negimdysiu, apžiūrėjusi daktarė garantavo!

Grįžtu namo, 19 valanda. Turiu nedaug laiko, nes ryt ryte vėl į ligoninę. Puolu apsitvarkyti, kol vyras darbe, pakeičiu patalynę, nusimaudau, atsigulam miegoti, ir aš šūkteliu: „Oi, kaip skauda!“

- Gal gimdai?, – vyras juokais sako.

Supykusi atkertu, kad daktarė pasakė, kad negimdysiu dar. Praeina 5 minutės, ir vėl tas pats... Ir taip pusvalandį... Einu į karšta dušą, vyras įtikinėja važiuoti į ligoninę. Po pusvalandžio sąrėmiai kas 2-3 minutes, važiuojam.

Ligoninėje pasitikusi akušerė klausia, kada prasidėjo sąrėmiai, kokio jie dažnumo. Papasakoju, kad prasidėjo prieš valanda ir jau yra dažni ,dar pasakau, kad jau labai skauda. Ji nuramina, kad tai tik pradžia, kadangi pirmagimis, dar liko 12 valandų kankintis. Nuo tokių žodžių net silpna, dar 12 valandų taip skaudės? Ateina ginekologė ir po apžiūros sužinau, kad gimdos kaklelis atsidaręs 5 cm, laikas į gimdyklą. Ji nedaugžodžiauja, šiurkšti...

Paguldo ant gimdymo stalo ir visi pamiršta apie galimybę gimdyvei vaikščioti, neleido judėti, visą laiką pragulėjau ant gimdymo stalo. Daktarė elgėsi tragiškai... Vis ironiškai klausė, ko dejuoju, kai sakydavau, kad skauda, klausdavo nustebusi: „Kur?“ ( Gimdymo metu dar kyla toks klausimas gydytojai? )

Pagaliau pagimdžiau gražų ir sveiką sūnų. Išbarta daktarės, kad tylėčiau nešaukusi, nes pažadinsiu kitas mamytes, nors net nerėkiau, tik aimanavau tyliai.

Džiaugiuosi, kad baigėsi košmaras. Sūnui dabar 3 metai, bet viskas atrodo lyg vyko vakar. Buvau nusivylusi medikais, bet tik tąkart papuolė nekokie, nes gimdant dukrytę (neplanuotai teko gimdyti vėl ten pat), buvo viskas gerai!

Viktorija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis