5 augalai ir prieskoniai, kurių būtina vengti nėštumo metu

Gamtoje yra daug prieskoninių žolelių ir prieskonių, kurie mūsų kasdieninei virtuvei suteikia pikantiškumo, o sveikatai - teigiamą poveikį. Tačiau nėštumo metu, kalbant apie žoleles, prieskonius ir augalus, besilaukiančios moterys turi būti atsargios.

Jūsų dėmesiui – penki augalai, kurių nėštumo metu negalima vartoti, mat jie gali sukelti pirmalaikius sąrėmius.

1. Šalavijas

Šalavijas yra neįtikėtinai gera priemonė nuo gerklės skausmo ir užkimimo, mat jis turi antibakterinių ir skausmą malšinančių savybių. Tai puiki naminė priemonė gydantis nuo peršalimo, tačiau jokiu būdu šiuo augalu negalima piktnaudžiauti nėštumo metu. Dideli kiekiai šalavijo gali sukelti pirmalaikius sąrėmius, todėl šio augalo būtina vengti iki pat nėštumo pabaigos. Ypač greitai perdozuoti jo galima mėgaujantis šalavijų arbata.

2. Bazilikų aliejus

Nors bazilikas kaip prieskoninis augalas yra visiškai saugus, tačiau nėštumo metu derėtų atsisakyti intensyvaus skonio ir malonaus aromato bazilikų aliejaus. Jis stipriai stimuliuoja gimdą ir gali paskatinti sąrėmius. Tiesa, jau prasidėjus gimdymui, jis gali būti naudojamas kaip priemonė gimdymui paspartinti.

3. Cinamonas

Tokie prieskoniai kaip cinamonas, imbieras, kardamonas ir gvazdikėliai pasižymi didele kamfeno koncentracija. Ši medžiaga šildo apatinę pilvo dalį ir stimuliuoja kraujo apytaką, taip pat ir gimdos srityje. Taigi, intensyvus šių prieskonių vartojimas nėštumo metu gali turėti neigiamų padarinių. Tai nereiškia, kad laukiantis kūdikio iš meniu būtina visiškai išbraukti meduolius, bandeles su cinamonu ar indiškos virtuvės patiekalus. Vartojant saikingai cinamonas nėra kenksmingas.

4. Alijošius

Šiaip sveikas ir atgaivinantis alijošius pasižymi vidurius laisvinančiu poveikiu, kas tuo pat metu gali sukelti pirmalaikius sąrėmius. Taigi, venkite vidinio šio augalo vartojimo. Tepalai ir kremai, skirti išoriniam naudojimui, tikrai nepakenks.

5. Kadagys

Sočius patiekalus, tokius kaip sriubas ar troškinius, šeimininkės mėgsta pagardinti puikiomis kadagio uogomis, tačiau ir pačios tamsios uogos, ir kadagių aliejus pasižymi stipriu stimuliuojančiu poveikiu. Taigi, nėštumo metu šio augalo būtina vengti ir arbatose, ir kaip prieskonio. Užtat gimdymui prasidėjus kadagys gali labai pasitarnauti ir palengvinti gimdymą.

Jūs jokiu būdu neprivalote visiškai atsisakyti aukščiau išvardintų augalų, tačiau įsiklausyti į savo kūną nėštumo metu yra būtina. Apribokite tam tikrų maisto produktų vartojimą ir venkite didelės koncentracijos aliejų naudojimo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis