Mamų radijo vadovė prieš viešą žindymą: man tai per daug intymu

„Mamų radijo" vadovė Laura Mazalienė, auginanti mažą dukrytę, savo komentare argumentuoja, kodėl ji pasisako prieš viešą žindymą.

Šiandien daviau interviu „Info TV" apie tai, kodėl NESU už ŽINDYMĄ VIEŠAI.

Tikrai neatsiprašysiu draugių/pažįstamų, kurios mano kitaip. Jei kam skauda širdį, tegu skausmą malšina pašalindamos iš draugų ar nebesisveikindamos gatvėje. Bet kol neužplakė liežuviais, skubu rašyti pasiteisinimą.

Mano nuomonė yra tokia ir jaučiuosi gerai sugebėdama ją „atstovėti". Visų pirma, pabrėžiu, kad savo dukrą maitinu iki šiol pati ir tikrai nežadu nustoti.

Tačiau žindymo procesas, yra NE VIEŠAS, o INTYMUS PROCESAS. Tai ne tik MAITINIMAS, bet ir BENDRAVIMAS SU KŪDIKIU. Tai toks bendravimas, kuris yra skirtas NE SVETIMOMS AKIMS, o tik mamai ir jos vaikui. ŽINDYMAS NE TIK MAITINIMAS, bet ir gebėjimas sukurti vaikui SAUGUMĄ, RAMUMĄ, JAUKUMĄ.

Jei mama, žindanti mažylį restorane per dienos pietus mano kitaip, tegu. Aš gerbiu jos pasirinkimą. Tačiau, mano galva, ji negerbia aplinkos, kuri ją supa. Visų pirma, ji negerbia savo vaiko, kuriam bent pirmuosius gyvenimo metus nereikia nieko kito, JUOLAB GASTROLIŲ PO RESTORANUS, KONCERTUS, PREKYBOS CENTRUS, kaip tik mamos, kuri sugebėtų užtikrinti pilnavertę ir saugią jo gyvenimo pradžią. Tokia pradžia man asocijuojasi jokiu būdu, ne su užsidarymu namuose, bet su SUGEBĖJIMU PAISYTI MAŽYLIO DIENOTVARKĖS, migdyti jį ten, kur šviesu, švaru, jauku, lankytis su juo parke, miške, prie jūros, žaisti valandą ar kelias, dainuoti mėgstamas dainas.

Šiandien turime daug TEISIŲ, bet labai DAŽNAI PAMIRŠTAME SAVO PAREIGAS. Mano giliu įsitikinimu, motinystės atostogos ir skirtos tam, kad kažkurį laiką pamirštume save ir pagyventume dėl mažylio gerovės. SUNKU? Taip, puikiai tą žinau. Hormonų audras tvardau ne kartą ir ne du.

Mūsų, moterų, teisė yra mylėti save, saugoti ir tausoti. Mamų teisė - gimdyti ir auginti mažylį, rūpintis juo geriausiai kaip tik galima. MAMŲ PAREIGA - SUPRASTI MAŽYLIO GYVENIMO RITMĄ IR JĮ PALAIKYTI, NEIŠDERINTI. Dažnai to nepavyksta padaryti, nes tai pasiglemžia mūsų ego: aš noriu į miestą, aš noriu suknelės, aš... aš... Deja, šį žodį, jei ne visam, tai bent kuriam laikui, reiktų pamiršti.

PAGARBA KITIEMS. Yra žmonių, kuriems nesmagu matyti maitinančias mamas. Ne visiems nesmagu, todėl, kad bjauru, vulgaru. Pažįstu ne vieną vyrą, kuriam nejauku. Ir aš gerbiu juos, nes jie labai protingi ir nuostabūs vyrai.

Pripažįstu ir tai, kad dažnai viešumoje nepatenkinti žindančiomis mamomis būna tie, kurie ir šiaip būna nelaimingi, viskuo nepatenkinti žmonės. Jiems reikia atleisti už blogus žodžius ir palinkėti sielos ramybės. Bet jokiu būdu NE RĖKTI APSIŠARVAVUS KSENOS KOSTIUMU, kad „ČIA MANO TEISĖ ŽINDYTI, PVZ., AUTOBUSE".

Ar jums pačioms labai faina, tai daryti, kai spokso tuzinai akių? Ką jūs jaučiate tada ir kokią emociją perduodate mažyliui? Tada man kyla klausimas apie žmogaus savęs suvokimo ir vertinimo klausimus... Vaikus slepiame, nerodome soc. tinkluose, o kai kuria veikla norime dalintis viešai, ir dar agresyviai.

Aš visom keturiom UŽ ŽINDYMĄ, PROTINGĄ ŽINDYMĄ ir visuomenę, kurioje MAMA NEBIJOTŲ BŪTI MAMA. Visuomenę, kuri suprastų force majeure situacijas. Nesakau, būna ir nesuplanuotų situacijų, kada BŪTINA MAŽYLĮ MAITINTI. Šiandien pati tai dariau Santariškių ligoninės koridoriuje. Tuomet prisidenkime, paeikime atokiau nuo masės žmonių (jokiu būdu nekalbu apie slapstymąsi), gerbkime ne tik kitus, bet ir PAČIOS SAVE. Nesuprantu, kam reikia akiplėšiškai lįsti kitiems į akis. Koks to tikslas? Skatinti feminizmą? Well... Pasaulis be vyrų, mielosios, nebus gražesnis, patikėkit, ne visi jie neverti būti šalia Jūsų.

Mano dukrai nepatinka, kai ją maitinant kas nors būna šalia. Todėl aš jos niekada nemaitinsiu restorane, autobuse, prekybos centre ar dar kur. Aš gerbiu jos pasirinkimą tuo metu būti tik su manimi ir TAS AKIMIRKAS VERTINU LABAI.

NEDALINKIME SAUJOMIS GRAŽIAUSIŲ/PRASMINGIAUSIŲ DALYKŲ VISIEMS. PASILIKIME KAŽKĄ ŠVENTA IR SAU.

SAUGOKIME IR TAUSOKIME TAI, KAS SKIRTA TIK MAMAI IR JOS VAIKUI.

NAMASTE.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis