TOP 15 daiktų važiuojant gimdyti

Suruošti krepšį važiuojant gimdyti ir nuspręsti, ko tikrai prireiks, gali būti ne taip ir paprasta, ypač, jei tai pirmasis vaikelis. Todėl geriausia ruoštis iš anksto. Ką pasiimti verta – pataria mamos.

"Į savo krepšelį patarčiau įtraukti vienkartinius įklotus, kelnaites, kurios specialiai pritaikytos dėvėti ir po cezario pjūvio, vienkartinius paklotus, tiesiamus į lovą, įklotus į liemenėlę, pientraukį, antspenius, liemenėlę maitinimui, kremą speneliams. Visa tai pasiimti mums patarė gydytoja ir tai labai pasiteisino, nors iš pradžių atrodė, kad galima apsieiti be kai kurių daiktų. Būsimos mamytės krepšelis yra ne toks ir didelis, tačiau visi daiktai yra svarbūs, nes gimus kūdikiui norisi viską turėti šalia, nesiuntinėti vyro į parduotuvę. Taip pat patarčiau pasiimti tai, kas suteikia pačiai moteriai komfortą – pižamą, knygą, jaukias kojines. Juk nežinia, kiek laiko teks praleisti ligoninėje, todėl geriau pasiimti daugiau nei mažiau", - mano Roberta (28 m.), 2 m. dukrytės mama.

Liemenėlė maitinančioms. Svarbu, kad ji būtų pagaminta iš švelnios medvilnės, kuri nedirgina jautrių spenelių maitinimo periodu, o liemenėlės kaušeliai atsisegtų, kad galėtumėte lengvai pamaitinti kūdikį.

Rankinis arba elektrinis pientraukis. Geriausia rinktis universalios formos rankinį arba elektrinį pientraukį, kuriam tinka buteliukai ir siauru, ir plačiu kakleliu, taip pat tokį, kurį būtų paprasta naudoti – patogu išrinkti ir surinkti, gerai priglundantį prie krūties, švelniai masažuojantį. Rankinio pientraukio privalumas toks, kad jam nereikia maitinimo, jis veikia tyliai.

Anstspeniai. Šie dažniausiai būna pagaminti iš silikono. Jie puikiai apsaugo suskeldėjusius ar įtrūkusius spenelius ir sumažina skausmą maitinant. Kokybiški antspeniai, turintys ypatingą formą, pastorintus kraštus idealiai prisitaiko prie krūties formos. Antspenio forma ir skylutės imituoja spenelį, todėl užtikrinamas saugus kūdikio maitinimas ir kūdikiui nėra sunku grįžti prie krūties, kai antspenių nebereikia. Beskonis ir bekvapis silikonas nepakeičia pieno skonio, leidžia kūdikiui žįsti patogiai ir natūraliai kiekvieno maitinimo metu.

Vienkartiniai įklotai į kelnaites po gimdymo. Šie daug sugeria, yra minkšti, neutralizuoja kvapus, kvėpuoja, todėl leidžia jaustis patogiai ir saugiai.

Įklotai į liemenėlę. Įklotai suteikia visiško sausumo jausmą, yra švelnūs ir nedirgina odos, skystis įdėklų viduje sustingsta, todėl sausumas ir komfortas išlieka ilgą laiką. Atkreipkite dėmesį, kad įklotai būtų prisitvirtinantys prie liemenėlės – taip jie išliks savo vietoje ir savo darbą atliks visu 100 procentų.

Indeliai mamos pienui.prireiks, jei pieno bus daug ir pientraukiu surinktą pieną norėsite atidėti kitam kartui.

Vienkartinės kelnaitės po gimdymo. Šios kelnaitės skirtos dėvėti pirmosiomis savaitėmis po gimdymo.

Jauki pižama, sportinis kostiumas ar chalatas. Šis rūbas ypač pravers, jei gimdyti važiuojate ne šiltuoju metų laiku. Be to, savą mėgiamą drabužį visuomet smagiau dėvėti nei ligoninės naktinius. Ką įsidėsite, priklauso ir nuo jūsų pomėgių – vienoms mamoms nepamainomos atrodo tamprės ar šortai, kitoms – laisva trikotažinė suknelė, tunika.

Patogus kojų apavas. Dažnai po gimdymo kojos būna kiek patinusios, todėl patogios, geriausia – ortopedinės – šlepetės tikrai džiugina. Taip pat gerai būtų įsimesti ir laisvalaikio šlepetes per pirštą, kurios pravers prausiantis arba, jei ketinate gimdyti vandenyje, duše. Kojinių reikės, jei yra vėsu arba esate įpratusi miegoti nenuogomis kojomis.

Foto ar video įrenginiai. Galbūt ir nebūtina, tačiau dauguma pritars, kad momentų, kuriuos norėsite įamžinti, tikrai bus. Juk jie – nepakartojami. Taigi, pasiimkite ne tik telefoną, bet ir fotoaparatą, pakrovėjus, papildomų maitinimo elementų.

Svarbios smulkmenos. Kartais šie keli daiktai gali labai pasitarnauti – pavyzdžiui, lūpų balzamas, kūno losjonas, spenelių kremas, mėgiamas šampūnas ar prausiklis, drėgnos servetėlės. Ką jau kalbėti apie dantų šepetėlį ar pastą. Nebūtina, tačiau gali būti patogu turėti savo tualetinio popieriaus, kosmetikos, rankšlusočių. Įsitikinkite, kad įsidėjote pakankamai apatinio trikotažo. Gerai nuotaikai ir poilsiui po gimdymo pravers žurnalai, knygos, muzikos grotuvas.

Miegas. Jei nesate tikra, kad ligoninėje jausitės patogiai, galite pasiimti savo pagalvę, ausų kamštukus nuo triukšmo, kaukę akims nuo šviesos. Jei tėtis pasiliks nakvoti kartu, taip pat verta pasiimti papildomų pagalvių ir antklodžių.

Maistas. Tikrai verta į ligoinę pasiimti įvairių užkandžių – grudų batonėlių, džiovintų ir šviežių vaisių, kieto sūrio. Greičiau gendančius produktus galima susidėti į nedidelį šaltkrepšį. Taip pat nepamirškite gėrimų – vandens, sulčių.

Kūdikio rūbeliai ir kiti daiktai. Prireiks keleto siaustinukų, šliaužtinukų, viršutinės ir apatinės kepuraitės, vilnos kojinaičių, pirštinaičių, buteliuko, vystyklų. Taip pat – higienos reikmenų (žirklučių nagams, plaukų šukų, kempinės, specialių ausų krapštukų, nosies aspiratorius, sauskelnių, kosmetikos, vienkartinių paklotėlių).

Užsakymo nr.: PT_71787248

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis