TOP 10 vasariškų vardų berniukui

Vaikeliui gimus vasarą, turbūt taip ir limpa koks gaivus, šiluma dvelkiantis vardas... Mergaitėms jų gausu (rašėme ČIA), bet yra ir berniukams!

UGNIUS


Šis vardas kilęs iš lietuviško žodžio ugnis, reiškia „ugningas, energingas". Žinoma, ši reikšmė tinka nebūtinai vasarą, bet tikriausiai būtent šiltasis metas labiausiai asocijuojasi su ugnimi – laužais, su energija ir aktyvumu.

O štai vardadienį Ugniai švenčia visai ne vasarą, bet vasarį – 13 dieną!


Apie Ugnius

Sakoma, kad Ugniai – nepaprasto charakterio žmonės: jie stiprūs, atkaklūs, siekiantys tikslų. Tik kartais užsispiria ir eina pirmyn nesusimąstydami, ar to tikrai reikia... Kitaip tariant, Ugniai savo tikslo link eina nušluodami visas kliūtis, pasitaikančias jų kelyje. Vertina tiesą ir teisybę, tad jiems nelabai sumeluosite, na, o jei sumeluosite ir Ugniai tai išsiaiškins, supyks. Jie paprastai be užuolankų rėžia tai, ką mano. Šiems žmonėms, nors ir tvirtai stovintiems ant žemės, nesvetima kūryba, menas.


SAULIUS

Šis vardas gali būti lietuviškos kilmės, viena jo reikšmių – saulė kaip dangaus šviesulys, kita – senovės mitologinė būtybė Saulė motina. (Dar gali būti vedinys iš hebrajų kalbos ir reikšti „išmelstas, išprašytas".)

Vardadienį Sauliai švenčia ne taip ir retai – vasario 14, kovo 21, spalio 20 dienomis.


Apie Saulius

Paprastai tai būna charizmatiški, iškalbingi žmonės. Tai apie juos sako, kad „atsidūrė tinkamoje vietoje tinkamu laiku". Sauliai mėgsta rizikas, avantiūras, moka pakovoti už save, rasti išeitis iš įvairių situacijų, žodžiu, savęs skriausti neleidžia. Tokiems žmonėms praktiškai neįmanoma užlipti ant galvos, su jais susitarti galima tik gražiuoju. Šio vardo savininkai lengvai prisitaiko prie įvairių aplinkybių, tik jas... pakreipia savo naudai.


VAKARIS

Kilęs iš lietuvių kalbos žodžio „vakaras" arba „vakaris", reiškiančio vakarų vėją. Ir nors vakarai būna kiaurus metus, bet tikriausiai visgi maloniausi vasariški – ilgi, šviesūs ir šilti...

Vardadienį Vakariai švenčia gruodžio 09 dieną.


Apie Vakarius

Remiantis jų vardo pirmąja raide, sakoma, kad šio vardo savininkai – dori, sąžiningi, darbštūs žmonės. Jie ir patys gyvena tvarkingai, ir į kitus atkreipia dėmesį, ar šie paiso padorumo, sąžiningumo principų. Su veltėdžiais Vakariai, mažai tikėtina, kad susidės. Tiesa, jie draugiški, nelinkę pyktis, veltis į nereikalingas diskusijas. Vakariai neretai gali prisikurti planų į priekį ir vargiai suspėti juos įgyvendinti, tuomet ima nervintis ir blaškytis, pervargsta, ir jų gyvenimo ritmas išsiderina.


VĖJAS

Šis vardas, žinoma, kilęs iš lietuviško žodžio „vėjas".

Tik štai dėl vardadienio jiems nepasisekė – jo tiesiog nėra.


Apie Vėjus

Jau pats vardas aiškiai pasako, kokie tai žmonės. Veržlūs, kupini energijos. Vėjai paprastai būna labai savarankiški, tvirtai stovi ant žemės ir siekia, kad gyventų užtikrintai bei saugiai. Tai, ką uždirbo, saugo ir brangina. Vėjai pinigų vėjais neleidžia. Dėl to neretai pavadinami šykštuoliais, tačiau tai nėra visiška tiesa, – jei jau ko nors užsimano, tai ir ima leisti pinigus... Jiems nepatinka nurodinėjimai, kritika, aiškinimai, kaip ir ką turi daryti, tačiau patys mielai ir pakritikuoja, ir paaiškina... Vėjai turi draugų, tačiau su jais nelinkę atvirauti – šio vardo savininkai, nors ir komunikabilūs, bet nėra atlapaširdžiai ir žmones prisileidžia atsargiai. Tai – „techniniai" žmonės. Juos traukia naujos technologijos – jomis domisi ir tai neblogai išmano. Tačiau Vėjai gali pasukti ir meno keliu, pavyzdžiui, jiems visai palankiai susiklostytų aktorystė.


NOJUS

Vardas kilęs iš hebrajų kalbos, viena jo reikšmių – „guosti", kita – „ramus, taikus keliautojas" (o kelionės, nori nenori, siejasi su vasara...).

Vardadienį Nojai švenčia ne taip ir retai – birželio 03, spalio 24, gruodžio 18 dienomis.


Apie Nojus

Šio vardo savininkai labai saugo savo asmeninę erdvę, apie save neatvirauja, tad jų draugystę pelnyti – nelengva užduotis. Jie gan nepastovūs žmonės, mėgstantys pasinerti į nuotykius, išbandyti ką nors naujo. Nojai labiausiai linkę pasikliauti savimi, yra protingi, gabūs, charizmatiški, užsispyrę, užjaučiantys. Jie paprastai nori, kad viskas klotųsi taip, kaip sumanė, į kitų patarimus jau iš anksto būna numoję ranka. Aplinkiniams šie žmonės neretai atrodo tarsi ateiviai ne iš šio pasaulio – paslaptingi, neprisileidžiantys, vienišiai.


JONAS

Kilęs iš hebrajų kalbos, reiškia „Dievo išklausytas, palaimintas". Ir nors reikšmė ne vasariška, bet pats vardas taip ir alsuoja vasara – juk Joninės!

Vardadienį Jonai (ir visa Lietuva drauge) švenčia birželio 24 dieną.


Apie Jonus

Tai – žavuoliai, aplinkiniams patinkantys jau nuo vaikystės. Jonams paprastai sekasi, jie protingi, išmintingi, talentingi žmonės, tik kartais gali pritrūkti ryžto ir motyvacijos baigti tai, ką pradėję. Šio vardo savininkai nuolat apsupti žmonių, dalija jiems patarimus (kurių kiti klauso ir paiso!), bet pačius Jonus mokyti gyvenimo tiesų – bergždžias reikalas: jie tiesiog neklausys ir darys taip, kaip patiems atrodo. Nelabai reaguoja ir į kritiką, tiesiog nesigilina, ir toliau daro tai, ką mano esant reikalinga.


ĄŽUOLAS

Šis vardas kilęs iš lietuvių kalbos žodžio, kurio reikšmė tokia ir yra – „ąžuolas". Tai mitologinis vardas (prisiminkime pasaką apie Eglę, žalčių karalienę). Beje, apie stiprius žmones sakoma „tvirtas kaip ąžuolas", taigi šis vardas – vyriškumo, ištvermės, stiprybės simbolis.

Ąžuolai vardadienius švenčia birželio 02 dieną.


Apie Ąžuolus

Jie mėgsta naujoves, yra užsispyrę, nepriklausomi, prisitaikantys, komunikabilūs. Ąžuolai puikiai jaučiasi tarp žmonių, yra puikūs vadovai. Jie – tarsi globėjai: padeda kitiems, juos užtaria ir saugo. Moterys, kurioms artimos šios vyro savybės, gali lipte lipti. Tiesa, šio vardo savininkams kartais tenka suimti save į rankas, antraip galėtų nesunkiai pasinerti į gyvenimo malonumų jūrą.


BERŽAS

Lietuviškas vardas, reiškiantis medį – beržą.

Vardadienius Beržai švenčia rugpjūčio 20 dieną.


Apie Beržus

Sakoma, kad šio vardo savininkai optimistai, mažai kada suka galvą dėl problemų, kurios jiems atrodo menkos. Jie atviri, kartais gali būti net atlapaširdžiai, kartais pasielgia neapgalvotai ar neatsakingai, pasineria į gyvenimo malonumus. Tiesiog Beržams retkarčiais pritrūksta valios – į tai jie turėtų atkreipti dėmesį ir ją kaip įmanoma labiau ugdyti. Tačiau šio vardo turėtojai yra nuoširdūs ir geri žmonės. Mėgsta keliauti ir mėgautis gyvenimu. Paprastai jiems sekasi ir viskas klojasi taip, kaip reikia.


UOSIS

Lietuviškas mitologinis (pasaka „Eglė, žalčių karalienė") vardas, reiškiantis medį – uosį.

Uosiai vardadienį švenčia kovo 03 dieną.


Apie Uosius

Šio vardo savininkai puikiai pritampa kompanijose, yra komunikabilūs, ir jiems sekasi ten, kur reikia dirbti bei bendrauti su žmonėmis. Uosiai – teisingi žmonės, nemėgsta melo, neteisybės. Jiems patinka gyvenimo malonumai, nevengia jų, tačiau nepamiršta ir savo pareigų. Jei reikia pasiekti kokį nors tikslą, Uosiai įdeda daug pastangų, darbo, kad tai įgyvendintų.


JORIS

Kilęs iš senovės lietuvių kalbos žodžių, reiškiančių „žalias" (jorus), „žalumynas, žaluma" (jorė). Beje, senovės lietuviai turėjo pavasario dievą Jorį. Šio vardo kitas variantas gali būti Jorūnas.

Joriai vardadienius švenčia rugpjūčio 30 dieną.


Apie Jorius

Šio vardo savininkai smalsūs, siekiantys žinių, viską linkę patikrinti, nes nuolat abejoja, svarsto. Kai tik patys įsitikina dalyko teisingumu ar egzistavimu, tai juo ir patiki. Sunkokai prisileidžia kitus žmones. Mėgsta aiškumą, netgi rutiną. Joriams visai patinka pabūti vienumoje ir ramiai apie viską pamąstyti – taip jie pasisemia jėgų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis