10 gudrybių, kaip sutaupyti pinigų perkant kūdikio kraitelį

Likus keliems mėnesiams iki kūdikio gimimo, tėveliai ima nerimauti ne tik dėl gimdymo ar to, kaip tinkamai reikės pasirūpinti trapia būtybe, tačiau ir dėl ilgo pirkinių sąrašo. Kiek ir kokių daiktų reikės? Ar verta viską pirkti iškart? O gal užteks pačių būtiniausių kūdikio priežiūros priemonių?

Tėveliai nerimauja ne tik dėl to, kaip išsirinkti tikrai geros kokybės daiktus, tačiau ir dėl finansų. Vieni kūdikio kraiteliui išleidžia kelis tūkstančius eurų, o štai kiti gali sau leisti kelis kartus mažesnę sumą. Dalinamės 10-čia gudrybių, kurios jums padės sutaupyti pinigų ir leis tinkamai pasiruošti vaiko gimimui.

Iš anksto sudarykite reikiamų prekių sąrašą

Reikėtų pradėti nuo sąrašo sudarymo. Tai bus planas, kuris padės nesiblaškyti tarp šimtų vaikiškų prekių parduotuvėse ir leis lengviau išsirinkti tikrai reikalingus daiktus. Šiuo klausimu jums patarimų tikrai negailės vaikus auginančios draugės, mamos ar parduotuvių konsultantės. Planas pravers ir tuo atveju, jei tikite prietarais ir daiktų dar negimusiam vaikučiui neperkate. Tėčiui bus daug paprasčiau ir greičiau viską rasti, kai mažylis jau pasibels į šį pasaulį, o jūs negalėsite ištrūkti į prekybos centrus.

Pasiklausinėkite draugų, pažįstamų, kurie jau augina vaiką, kokie daiktai tikrai yra būtini, o kurie taip ir nebuvo išpakuoti ar panaudoti. Tiesa, beveik kiekvienos mamos sąraše atsiras keletas vienodų daiktų. Jūs tikrai neišsiversite be šlapių servetėlių. Rinkitės kuo natūralesnės sudėties, tinkamas itin jautriai kūdikio odai. Tokios yra „Water wipes“ drėgnos servetėlės (vienintelės tokios Lietuvoje). Jos turi tik du ingredientus (pagamintos iš 99,9 proc. gryno vandens ir 0,1 proc. greipfruto sėklų ekstrakto). Taip pat jūs neišsiversite be lovytės, kokybiško čiužinio, patalėlių, automobilinės kėdutės, vežimėlio, drabužėlių.

Priimkite draugų ir giminaičių siūlomus daiktus

Vežimėlis, lovytė, maniežas, automobilinė kėdutė ir kitos stambios vaikiškos prekės susidėvi negreitai, todėl jų gali užtekti keliems broliams ar sesėms, draugams. Tas pat galioja ir jums. Jei planuojate kelis vaikus, rinkitės kokybiškus daiktus, kad jie liktų ir antram ar trečiam mažyliui.

Rinkitės kokybiškas prekes

Sakoma, kad taupus moka kelis kartus. Šiame posakyje yra labai daug tiesos, o ypač – renkantis daiktus kūdikiams ir vaikams. Prieš pirkdami didesnius pirkinius, pasidomėkite, kaip jie vertinami pasaulyje, kokie saugumo testų rezultatai (pavyzdžiui, automobilinė kėdutė), kokia sudėtis (pavyzdžiui, sauskelnės) ir kokios apdailos priemonės buvo naudojamos (pavyzdžiui, lovytė).

Neprisipirkite vaistų

Gimus kūdikiui, laiko nubėgti į vaistinę ar kiek didesnę parduotuvę tikrai atsiras, be to – ne kiekvienam vaikui kemšasi nosytė ar šunta užpakaliukas. Vaistų neverta prisipirkti ir dėl to, kad gydytojas, mažyliui suslogavus, peršalus, pradėjus viduriuoti ir t.t., gali išrašyti visai kitus, nei jūs turite.

Drabužėlių rinkiniai – pigiau

Pirmaisiais savo gyvenimo mėnesiais kūdikis daugiausiai miegos, tad neverta pripirkti krūvos drabužių. Rinkitės patogius smėlinukus ir šliaužtinukus. Jums taip pat prireiks kelių kepuryčių, vilnonių kojinių, jei vaikutis gims šaltuoju sezono metu – megztukų ir lauko kombinezono. Rinkitės natūralių medžiagų drabužėlius. Pirkite 3-jų arba 5-ių vienetų smėlinukų ar šliaužtinukų pakuotes. Tuomet sutaupysite, nes vieneto kaina bus mažesnė. Tokio tipo rinkinius, į kuriuos įeina po 8-is drabužėlius, rasite „Mothercare“ parduotuvėse. Toks komplektukas ypač praktiškas, nes jame yra viskas, ko prireiks pirmomis dienomis ligoninėje mažyliui aprengti.

Pradžiai – vos kelios pakuotės sauskelnių

Neprisipirkite daug sauskelnių – užteks vienos ar dviejų pakuočių, nes neaišku, kokios jūsų mažyliui tiks ir nekels alerginių reakcijų. Svarbiausia, kad jos būtų kuo švelnesnės, iš natūralių, ekologiškų medžiagų. Kitas svarbus kriterijus – tinkamas dydis.

Fotolia

Pasinaudokite akcijomis

Pavyzdžiui, „Baby City“ parduotuvėse šiuo metu galioja puiki akcija: pirkdami „Canpol“ prekių už 30 Eur, dovanų gausite mamos rankinę, kurios prireiks jau važiuojant į gimdymo namus. Taip pat šioje vaikiškų prekių parduotuvėje šiuo metu visoms automobilinėms kėdutėms taikoma nuo 20 iki 40 proc. nuolaida. Jei norite sutaupyti, akcijas pradėkite sekti jau antruoju nėštumo periodu, nes taip galite kraitelio išlaidas sumažinti bent 20–30 proc.

Kai kuriose vaikiškų prekių parduotuvėse, tokiose kaip „Baby City“, „Kidzone“, „Kotryna“, „Mothercare“, galima gauti vienkartinę net 20 proc. nuolaidą atrinktoms kūdikio kraitelio prekėms. Ši akcija labai patiks tėveliams, taupantiems savo laiką, nes nereikės nuolaidų „medžioti“ skirtinguose prekybos centruose.

Adobe Stock

Kaip sutaupyti brangiausiems pirkiniams?

Tikėtina, kad daugelis šeimų sutiks – brangiausiai kainuoja pirmoji mažylio transporto priemonė ir automobilinė kėdutė. Jei norite sutaupyti, vaikiškų prekių parduotuvių konsultantai jums patars rinktis rinkinius „du viename“ arba „trys viename“. Pavyzdžiui, jūs galite įsigyti vežimėlį su lopšiu, sėdima dalimi (jos vaikui prireiks maždaug nuo 6-ių mėnesių) ir automobiline kėdute, kurią galėsite montuoti ant vežimėlio važiuoklės. Neretai į šiuos rinkinius įeina ir įvairūs priedai: tinklelis nuo uodų, lietaus apsauga, dėklas puodeliui, paminkštinimai.

Pradžiai – vos keli žaislai

Neskubėkite vaiko apkrauti žaislais – pirmąjį mėnesį jis jais tikrai nesidomės, be to – sulauksite dovanų iš naująjį šeimos narį lankysiančių artimųjų. Pradžiai užteks vos kelių, kūdikį raminančių žaisliukų, pavyzdžiui: karuselės virš lovytės, „baltojo triukšmo“ žaislo ar juodos ir baltos spalvų kortelių, stimuliuojančių naujagimio regėjimą.

Pirmą mėnesį naujagimiui žaisliukų neprireiks, jais mažylis susidomės jau gerokai vėliau.
Vida Press

Nepirkite daiktų, kurių ne visiems prireikia

Jums nebūtinai prireiks pientraukio ar buteliukų. Gali būti, kad jūsų mažylis bus toks ramus, jog jam nereikės ir čiulptuko. Jei, kūdikiui gimus, šių daiktų visgi pritrūks, juos rasite kiekvienoje vaikiškų prekių parduotuvėje ar vaistinėje, todėl tikrai spėsite įsigyti.

Užsakymo nr.: PT_75283473

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis