5 patarimai perkantiems mobiliąją auklę apklausa

Vieni šį pakankamai naują technikos išradimą vadina vienu puikiausių, kiti sako, jog tai bereikalingas pinigų išleidimas. Ką reikia žinoti susiruošus pirkti mobilios auklės?

Mobili auklė - kas tai?

Kiekviena mobili auklė susideda iš dviejų dalių, viena dalis padedama šalia vaiko, kita - pas tėvus. Prie vaiko esanti dalis fiksuoja menkiausią kūdikio skleidžiamą garsą, kurį girdi tėvai. Kai kurios mobiliosios auklės atkuria ne tik garsus, bet ir vaizdą. Šiuo atveju, šalia vaiko padėtasis prietaisas turi integruotą vaizdo kamerą, kuri leidžia tėvams per atstumą stebėti, kas vyksta vaiko lovelėje.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokio amžiaus vaikas labiausiai pavydi brolio ar sesės?
Kokia mama esate pagal Zodiako ženklą?

Ar man jos reikia?

Tai svarbiausias klausimas, į kurį reikia sau atsakyti prieš perkant mobiliąją auklę. Jeigu gyvenate vieno kambario bute, greičiausiai, jos taip ir neteks panaudoti. Tuo tarpu, jei gyvenate nuosavame name ir planuojate naujagimį migdyti vežimėlyje lauke, apie jos įsigijimą tikrai verta pagalvoti.

Ką reikia žinoti prieš perkant?

Mobiliųjų auklių pasirinkimas - didžiulis. Skiriasi ne tik firmos, kurios jas siūlo, bet ir pačių įrenginių kokybė bei privalumai.


Prieš perkant mobiliąją auklę, gerai išsiklausinėkite apie jos funkcijas. Shutterstock nuotr.

Bene pagrindinis mobiliųjų auklių kriterijus - atstumas. Kokiu atstumu veikia mobilioji auklė? Taip pat informacija, kiek šis atstumas sumažėja, jei pakeliui pasitaikys kliūčių - sienų ar baldų. Bene dažniausiai pasitaikantis mobiliųjų auklių veikimo diapazonas - apie 300 metrų. Nors būna ir itin didelių atstumų „auklių", veikiančių net iki kelių kilometrų.

Kitas kriterijus: vaizdas ir garsas. Ar pageidaujate tik garsinio signalo, ar norėtumėte matyti ir vaizdą? Suprantama, didėjant norams, didėja ir kaina.

Papildomos funkcijos

Be įprastų mobiliųjų auklių, rinkoje galima rasti ir įdomesnių, su papildomomis funkcijomis. Pavyzdžiui, atgalinio pokalbio funkcija, kuomet jūs galite pakalbinti savo vaiką net ir būdami toliau nuo jo.

Kai kurios mobiliosios auklės siūlo funkciją, kai besimigdančiam mažyliui jūs paleidžiate iš anksto įrašytą muziką, pavyzdžiui, lopšinę. Dar kitos mobiliosios auklės tarnauja ir kaip termometrai - rodo, kokia yra temperatūra toje vietoje, kur ji padėta, greičiausiai, vaiko lovelėje. Arba kokie yra oro drėgmės rodikliai.

Kai kurios mobiliosios auklės, turinčios ir vaizdo funkciją, gali įrašyti vaizdus, taigi, galite pasidaryti gražių miegančio kūdikio nuotraukų.

Neatstoja gyvo žmogaus rūpesčio

Įsigijus mobiliąją auklę, turės praeiti laiko, kol atpažinsite visus jums kūdikio skleidžiamus garsus. Ramus kvėpavimas, zirzimas, neramus vartymasis lovoje, alkano kūdikio riksmas - jų bus daugybė, ir juos girdėdami turėsite nuspręsti, kada jau turite įsikišti ir padėti mažyliui.

Tačiau net ir įsigijus pačią brangiausią pasaulyje mobiliąją auklę, nereikia pamiršti, kad tai viso labo prietaisas, ir tikros auklės jis niekada neatstos. Pasirūpinti vaiko saugumu, nepalikti jo be priežiūros ten, kur jam gali būti pavojinga, yra tėvų pareiga.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis