Einame lankyti naujagimio: geriausių dovanų sąrašas

Kai draugams ar artimiesiems gimsta mažylis, visi nekantriai laukia pirmosios pažinties su nauju žmogučiu. Palankynų etiketas įpareigoja ateiti netuščiomis rankomis.

Visgi, naujagimio sutikimo dovanėles reikia gerai apgalvoti – jos turi būti ne tik gražios, bet ir saugios, kokybiškos. Geriau mažesnė dovanėlė, bet naudinga ir džiuginanti.


Keletas naudingų patarimų


Pirmiausia reikėtų pasirinkti tinkamą laiką lankymui ir neskubinti tėvelių rengti palankynas. Šeima turi ne tik apsiprasti su nauju šeimos nariu, bet ir įsivažiuoti į pasikeitusį gyvenimo ritmą. Tai ypač aktualu, jei porai vaikelis pirmasis. Taip pat, labai svarbu, kad eidami lankyti mažylio būtumėte visiškai sveiki. Kad neatneštumėte bacilų, geriau nesivesti ir savųjų vaikų. Atėjus lankyti kūdikio į namus, nereikėtų ilgai užtrukti, garsiai kalbėti ar būti pastebimai prisikvėpinus.


Atėję pirmiausia nusiplaukite rankas. Jei ketinate prisėsti arbatos, nors ir esate svečiai, padėkite mamai ir tėčiui paruošti stalą. Apskritai, pasistenkite būti paslaugūs, ypač, jei patys turite daugiau patirties auginant vaikus.

Kalbant apie mažas dovanėles, jų reikėtų parūpinti ne tik mažyliui, bet ir tėveliams.


Ko nedovanoti?


Nė karto to nedariusiems palankynų dovanų rinkimas gali atrodyti labai paprasta užduotis. Visgi atėjus į vaikiškų prekių ir žaislų parduotuvę greitai tampa aišku, kad tai nėra taip paprasta: nes renkant drabužėlius ar kitus kūdikių priežiūrai skirtas priemones reikia nemažai informacijos apie mažylį, o renkant žaislus akys raibsta nuo pasiūlos.


Renkant žaislus patiems mažiausiems labai svarbu, kad jie būtų kokybiški, tinkami naujagimiams. Reikia nepamiršti, kad tyrinėdami aplinką kūdikiai viską kiša į burnytę, todėl medžiagos iš kurių pagaminti žaislai turi būti saugios, geriausia – ekologiškos.


Venkite dovanoti ar savo vaikams duoti latekso balionų (ypač didelį pavojų kelia sprogę ir į kvėpavimo takus patekę gumos gabaliukai), žaislų, kuriuose yra mažų kamuoliukų, rutuliukų, mygtukų, baterijų ar kitų smulkių detalių. Taip pat nedovanokite žaislų, skirtų vyresniems vaikams ar pirktų turguose.


Saugios ir smagios dovanos:


Kokybiški žaislai. Tai gali būti kaladėlės su raidėmis ar paveiksliukais, medžio barškučiai. Tokie žaislai patiks tradicijų ir ekologijos gerbėjams, su jais dažnai išauga ne viena karta vaikų. Tačiau svarbu, kad žaislai būtų kokybiškai pagaminti, saugūs ir tinkami kūdikiams!


Gamintojų atstovų nuotr.


Žaidimų kilimėlis. Šie būna spalvingi, minkšti ir švelnūs, taip pat – su integruotais žaislais, interaktyviomis aplikacijomis. Toks daiktas pasitarnaus auginant kiekvieną kūdikį ir patiks ne tik mažyliui, bet ir tėvams.


Dovanų čekis. Tokia dovana yra puikus pasirinkimas tiems, kas nori padovanoti ką nors praktiško. Gavę čekį, tėveliai galės patys išsirinkti nebūtinai žaislų, o jiems ir kūdikiui reikalingų daiktų.


Gamintojų atstovų nuotr.


Chalatas. Natūralaus, organiško audinio, patogiai ir lengvai apvelkamas, žaismingas chalatas kūdikiui – dovana, kuri džiugins ilgai. Jį galima naudoti ne tik po maudynių vonioje, bet ir paplūdimyje.


Žirafa Sofi. Šis kramtukas, pagamintas iš natūralaus kaučiuko ir rankomis nuspalvintas ekologiškais dažais, yra ilgaamžis žaislas. Žirafa tarnauja nuo pat gimimo iki vėlesnių metų, kol vaikui dygsta dantukai. Tai ne tik kramtukas, bet ir vaikų mėgiamas žaislas.


Gamintojų atstovų nuotr.


Barškutis. Jų būna pačių įvairiausių – elegantiškų metalinių, medinių ar spalvingų, pagamintų iš plastmasės. Tai universali dovana, tačiau yra didelė tikimybė, kad barškučių atneš ir kiti lankytojai, jų tikriausiai turės ir patys tėveliai.


Gamintojų atstovų nuotr.


Pledas. Antklodę kūdikiui galite pirkti arba padaryti patys – numegzti, susiūti iš medžiagos gabalėlių. Tokia dovana – jauki ir praktiška, puikiai tinka, jei kūdikis gimė vėsesniu metų laiku.


Gamintojų atstovų nuotr.


Knyga. Ją galima dovanoti vaikišką – su pasakomis ar dainelėmis arba skirtą tėveliams, apie kūdikio priežiūrą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis