Kaip aprengti kūdikį šaltuoju metų laiku

Kai šaltuoju metų laiku susiruošiame į lauką, aprengti kūdikį tikrai nėra lengva. Svarbu, kad jis nepervargtų, nesukaistų ir vėliau, išneštas į lauką, neperšaltų.

1. Pamaitinkite kūdikį

Rudenį ir žiemą prieš einant į lauką būtina tai padaryti, nes kalorijos padeda išlaikyti kūno šilumą. Pavalgęs mažiukas nesušals net esant minusinei temperatūrai. Be to, šaltą dieną jūs neturėsite galimybės jo pažindyti lauke.

2. Pakeiskite sauskelnes

Eidama pasivaikščioti pakeiskite vienkartines sauskelnes. Jeigu žinote, kad ką tik pamaitinote ir mažylis paprastai pasituština, palūkėkite ir tik atlikus reikalą eikite pasivaikščioti. Labai sunku jau aprengtą ir pasivaikščioti suruoštą kūdikį vėl nurengti, nuplauti jam užpakaliuką ir iš naujo rengti.

3. Apmaukite kelnytes

Kai kūdikis aprengtas apatiniais marškinėliais, šliaužtukais, liemene, apmaukite kelnytėmis. Jos turi būti šiltos, natūralaus audinio, laisvos ir kad nespaustų per liemenį.

Vida Press

4. Apaukite šiltus batukus/kojines

Batukai negali spausti, nes sušals kojytės. Jeigu kūdikis dar nevaikšto, pakaks šiltų kojinyčių - šlepečių. Kai kurie kombinezonai būna su šiltais batukais nevaikščiojantiems kūdikiams.

5. Užsekite megztuką

Patogiausias yra užsegamas megztinis, nes daugelis mažylių pyksta, kai mauname jį per galvą. Jis gali būti iš minkštos vilnos arba dirbtinio pluošto. Tinka ir šilti džemperiai.

6. Uždėkite kepurytę

Kepurė turi būti šilta, gerai priglundanti prie galvos. Kepurę užmaukite greitai, kalbindama vaiką, nes paprastai ši procedūra mažyliams nepatinka. Puiki išeitis - kepurė - šalmas, tuomet ir galva, ir kaklas bus šiltai.

Vida Press

7. Pabaigai - kombinezonas

Kombinezonas turi būti pašiltintas, su gobtuvu, lengvai užsegamas. Aprengę pasistenkite kuo greičiau išeiti į gryną orą, kad vaikas nesukaistų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis